Evenimente speciale

Evenimente culturale în satele de munte din Vrancea | ”Ziua culturii naționale în satele din Vrancea arhaică”

Ziarul de Vrancea
6 ian 2020 1706 vizualizări

Acestea sunt progaramte în următoarele sate din Vrancea la datele precizate mai jos:

-Valea Sării- 5 Ianuarie 2020

-Vintileasca-9 Ianuarie 2020

-Podul Nărujii-26 Ianuarie 2020

Alte amănunte despre aceste evenimente citiți în articolul următor preluat de pe site-ul arhiepiscopiabzvn.ro   

„Când un tânăr crește frumos, iese parcă din strâmbătate o lume întreagă”, spunea filosoful român Constantin Noica. În acest sens, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, o serie de evenimente culturale în satele de munte din Vrancea, dar și în Râmnicu Sărat și Buzău.

Activitățile constau în interpretarea în fața copiilor și adolescenților din comunitatea sătească respectivă a unor fragmente reprezentative din literatura română. De asemenea, micilor spectatori li se mai prezintă o Demonstrație artistică care dovedește – pe baza textelor unor mari oameni de cultură români – că spiritualitatea creștină este și temeiul, dar și șansa de dăinuire a culturii române. La sfârșit, copiii primesc în dar cărți.

Adolescenții din Asociația Elevilor din județul Vrancea sunt cei care interpretează artistic fragmentele relevante și Demonstrația, iar darurile sunt împărțite de doamnele din Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Seria de evenimente este realizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, care a subliniat că unul dintre cele mai importante lucruri din zilele noastre este transmiterea către copii a valorilor care fundamentează cu adevărat caracterul acestora.

Știre actualizată 05.01.2020 ora 19:00:Pentru că Vrancea e mare cât inima României, Ziua Culturii Naționale a început deja în Vrancea arhaică, la Valea Sării. S-a recitat din Mihai Eminescu și Lucian Blaga. S-au interpretat fragmente din Constantin Noica, Simion Mehedinți, Vasile Băncilă, Mircea Vulcănescu, Petre Țuțea, toate demonstrând adevărul esențial al culturii române si anume că spiritualitatea creștină este si temeiul, dar și șansa ei de dăinuire.

Text informații + foto:Asociația Femeilor Ortodoxe - Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.