Evenimente speciale

Cum a fost la premiera filmului „Inimă albastră”, regizat de Violeta Bîrlă, o tânără crescută într-un orfelinat din Vrancea

Ziarul de Vrancea
13 apr 2019 3662 vizualizări

Filmul Inimă albastră regizat de Violeta Bîrlă, o fostă beneficiară a serviciilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, cu actriţa Maia Morgenstern în rol principal, a fost prezentat joi, 11 aprilie 2019,în premieră în România, la cinematograful Balada din Focşani.

Filmul spune povestea tristă a mamelor din România care au fost nevoite să plece la muncă peste hotare, lăsându-şi copiii în grija bunicilor.

„«Inima albastră» este producţia anului 2018, un film de suflet pe care îl iubesc foarte mult. Sunt sigură că sunt foarte mulţi părinţi, foarte mulţi copii care se regăsesc în această situaţie, foarte mulţi bunici. Asta este realitatea noastră, a românilor în general, care suntem constrânşi să trăim peste hotare. Să ştiţi că nimeni nu pleacă de fericire!”, a spus, pe scena cinematografului Balada, Violeta Bîrlă.

Realitatea ecranizată în "Inimă albastră" îi este destul de cunoscută Violetei Bîrlă, care a plecat din România de 15 ani şi s-a stabilit în Italia, acolo unde a reuşit, după lungi sacrificii, să se afirme în cariera cinematografică. După doi ani petrecuţi în Italia, muncind cum fac majoritatea românilor ajunşi în Pensinsulă, Violeta Bîrlă a bătut la porţile studio-ului cinematografic, "CineCitta", pe principiul "fie ce o fi!". A susţinut un monolog şi i-a impresionat pe italienii care, în momentul în care au auzit de unde provine tânăra fără nicio zi de experienţă în teatru sau cinematografie, i-au spus cuvintele pe care nu le va uita niciodată. "România azi a pierdut un mare talent".


Despre întreaga experienţă cinematografică din Italia, Violeta spune că a reuşit cu propriile forţe, dar şi cu ajutorul unor oameni extraordinari, care au susţinut-o şi au ajutat-o.


"Niciodată nu mi-a fost uşor în Italia, în această meserie, dar cred ca mi-ar fi fost mult mai greu în România. Nu mi-ar fi dat nimeni această posibilitate în România. Nu am tată care să facă avioane, nu am mamă care să lucreze la finanţe şi nu port un nume pe care să-l ştie toată lumea", a concluzionat Violeta Bîrlă.


Ea şi-a petrecut aproape 11 ani în sistemul de protecţie a copilului, iar când a împlinit 18 ani şi a ieşit din sistem, s-a dus să muncească în confecţii. Doi ani mai târziu avea să aleagă calea străinătăţii, iar acum, la revenirea în ţară, spune că a găsit un sistem total schimbat.


Citiți întreg articolul accesând titlul alăturat:Filmul”Inimă albastră”, regizat de o fostă beneficiară a sistemului de protecție a copilului , a avut premiera la Focșani

Sursă foto: Violeta Bîrlă, agina de Facebook

Citiți și:Fata din Vrancea crescută într-un orfelinat, astăzi regizor în Italia, își prezintă ultimul film la Focșani;

DGASPC Vrancea implicată în organizarea lansării la Focșani a filmului regizoarei crescută într-un orfelinat din județul nostru


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.