Evenimente speciale

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”:Săptămâna lecturii în Vrancea are loc în perioada 10 - 16 februarie 2025

Ziarul de Vrancea
9 feb 2025 1037 vizualizări

Citiți în continuare comunicatul de presă referitor la desfășurarea în perioada 10 - 16 februarie 2025 a „ Săptămânii lecturii în Vrancea” inclusv programul activităților desfășurate de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” în aceste zile.

SĂPTĂMÂNA LECTURII ÎN VRANCEA

10 - 16 februarie 2025

COMUNITATEA CITEȘTE!

Cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii – 15 februarie, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea lansează în comunitate proiectul „Lectura fluviu” care presupune mai multe tipuri de activități de lectură realizate în și împreună cu  membrii comunității. 

Fie că este vorba de „Micul Prinț” lecturat integral, de diferiți cititori invitați de Bibliotecă, fie că este vorba de lectura spontană în spații neconvenționale sau de lectura individuală acasă sau în bibliotecă, mesajul Bibliotecii Județene Vrancea este acela de a încerca să transformăm cititul, fiecare dintre noi, într-un adevărat stil de viață. Încurajăm și susținem crearea unui front comun: familie, școală, biblioteca de la orașe și sate, mass-media, biserică, alte instituții culturale, dar nu numai acestea, pentru a ameliora starea actuală de lucruri, în care lectura cotidiană pare să fie doar  un deziderat și atât. Și, nu uitați: Biblioteca, a noastră, a tuturor, vă va fi mereu aproape. 

Vă așteptăm, totdeauna, cu încredere și bucurie! Noi vom fi totdeauna aici!

Vom deschide „Săptămâna lecturii în Vrancea” (10 - 16 februarie 2025) cu lectura unor versuri ale Anei Blandiana, cunoscut, implicat și rafinat poet al României. Scriitoarea Ana Blandiana a primit Premiul Prinţesa de Asturia pentru Litere în anul 2024,  în cadrul unei ceremonii prezidate de Familia Regală a Spaniei, prilej cu care autoarea a afirmat că acordarea acestei distincţii reprezintă o confirmare a felului în care cărţile sale au fost primite în Spania.

Ana Blandiana,  autoare a peste 30 de cărţi, traduse în 25 de limbi, este a şaptea scriitoare care primeşte această distincţie de la înfiinţarea premiilor în anul 1981, Haruki Murakami fiind laureatul acestui premiu în anul 2023. 

Acest onorant premiu pentru Ana Blandiana, dar și pentru întreaga literatură română, se adaugă numeroaselor premii internaţionale, pe care distinsa poetă română le-a obținut în timp, printre care Premiul Internațional Vilenica (2002) și Premiul Poetul European al Libertății (2016), precum și Legiunea de Onoare franceză. Să ne bucurăm, așadar, de Poezie și de literatură bună!

Lectură plăcută tuturor!

Citiți și:Cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează „SĂPTĂMÂNA LECTURII ÎN VRANCEA”, în perioada 10 - 16 februarie 2025.

 Astfel, se vor desfășura numeroase ateliere de lectură la sediile bibliotecii, dar și la sediile instituțiilor partenere din municipiu și din județ. La acestea se adaugă  numeroase  sesiuni de lectură publică.

Programul activităților desfășurate de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea în:

Săptămâna Lecturii în Vrancea 10 - 16 februarie 2025 COMUNITATEA CITEȘTE!

-10 - 16 februarie 2025 - „Lectura fluviu”, proiectul care presupune mai multe tipuri de activități de lectură realizate în și împreună cu membrii comunității, inclusiv în spații neconvenționale. Cu acest prilej, Biblioteca Județeană Vrancea va dona aproape 200 de exemplare pentru a fi distribuite public la magazinele PACO, în parcuri, stații de autobuz și mijloace de transport public și în Crângul Petrești.

10 februarie 2025 -Loc de desfășurare: Biblioteca Județeană Vrancea

Ora 9:00 – Ateliere de lectură „reCITEȘTE POEZIE!”, turul bibliotecii, donație de carte - participă elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială „Dr. Costică Bălan” Poiana Cristei, însoțiți de doamna prof. Nicoleta Mazilu. Coordonatoarele atelierului vor fi doamnele bibliotecar ale Secției de Împrumut la Domiciliu, Claudia - Otilia Hanganu și Daniela Atanasiu. 

Ora 9:30 - Lansarea Clubului de Caligrafie, ediția a III-a, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani. Coordonatoarele proiectului vor fi doamnele bibliotecar ale Secției pentru Copii și Tineret, Maria - Cristina Cabalortă și Mihaela Goleșteanu.

Ora 10:00 - Atelier „Poveștile din bibliotecă” - participă elevii clasei I de la liceul de Arte „Gh. Tattarescu” Focșani, însoțiți de doamnele prof. înv. primar Andreea Valesăreanu, Oana Moldoveanu și bibliotecar școlar Loredana Iordache. Coordonatoarea atelierului va fi doamna bibliotecar ala Secției pentru Copii și Tineret, Maria - Cristina Cabalortă.

11 februarie 2025 -Loc de desfășurare: Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani

Ora 10:00 - Activități de lectură și donație de carte. Coordonatoarele activității vor fi doamnele bibliotecar ale Centrului de Formare, Irina-Diana Rădună și Liliana Cristea. 

Loc de desfășurare: Școala Gimnazială „G. Ionel Sîrbu” Ciorăști

Ora 10:00 - Atelier „Citește și dă mai departe!” și donație de carte - participă elevii claselor a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială „G. Ionel Sîrbu” Ciorăști, împreună cu doamna prof. înv. primar Ana-Maria-Laura Eftime-Tufaru. Coordonatoarele atelierului vor fi doamnele bibliotecar ale Secției de Împrumut la Domiciliu, Claudia-Otilia Hanganu și Daniela Atanasiu. 

-12 februarie 2025-Loc de desfășurare: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani

Ora 08:00 - Atelier de lectură „Să ne întindem la ... citit!”, activități hand-made și donație de carte - participă elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani, împreună cu doamna prof. înv. primar Carmen-Cerasela Sbîrciog. Coordonatoarea atelierului va fi doamna bibliotecar a Secției de Împrumut la Domiciliu, Niculina Gongu.

Loc de desfășurare: Grădinița cu Program Normal nr. 3 - Școala Gimnazială „Andrei Păunescu” Focșani

Ora 10:00 - Atelier de lectură și donație de carte - participă preșcolari de la Grădinița cu Program Normal nr. 3 Focșani, împreună cu doamnele prof. înv. preșcolar Roxana Oprișani și Alina Dumitriu. Coordonatoarea atelierului vor fi doamnele bibliotecar ale Secției de Lectură, Alina Achim și Irina-Anca Maria-Panaite. 

13 februarie 2025-Loc de desfășurare: Biblioteca Județeană Vrancea

Ora 10:30 - Atelier „Arta lecturii” și donație de carte - participă elevi de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani și Centrul Județean de Excelență Vrancea, coordonați de doamna prof. Pompilia Bărbosu.

Ora 10:30 - Atelier „Lectura ne dă aripi” și donație de carte - participă elevi de la Centrul Județean de Excelență Vrancea, coordonați de doamna prof. dr. Silvia-Ofelia Chelariu. 

-Loc de desfășurare: Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Odobești, Module Familiale Odobești - Centrul de Asistență și Sprijin Mariana Odobești și Module Familiale Odobești - Centrul de Asistență și Sprijin Irina Odobești

Ora 14:30 - Atelier de lectură și donație de carte. Coordonatoarele activității vor fi doamnele bibliotecar ale Centrului de Formare, Irina-Diana Rădună și Liliana Cristea.

-14 februarie 2025-Loc de desfășurare: Biblioteca Județeană Vrancea

Ora 09:00 - Atelier de lectură „Cartea și Copiii”, activități hand-made și donație de carte - participă elevii clasei 0 de la Școala Gimnazială Mirceștii Noi, împreună cu doamna prof. înv. primar Monica Baciu. Coordonatoarea atelierului va fi doamna bibliotecar a Secției pentru Copii și Tineret, Maria - Cristina Cabalortă.

Ora 13:00 - Atelier „Bucuria Lecturii”, turul bibliotecii și donație de carte - participă elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, împreună cu doamna prof. Daniela Sporea. Coordonatoarea atelierului va fi doamna bibliotecar a Secției de Împrumut la Domiciliu, Florentina - Alina Mihalache. 

Vă mulțumim tuturor colaboratorilor și susținătorilor noștri în acest proiect și vă asigurăm că biblioteca sărbătorește lectura zilnic și vă așteaptă să-i fiți totdeauna aproape! 

Vă așteptăm să ne fiți alături de Ziua Națională a Lecturii!

Managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Oana-Raluca Boian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.