Evenimente speciale

Activități organizate la Biblioteca Județeană Vrancea în Săptămâna Națională a Bibliotecilor Publice din România

Ziarul de Vrancea
20 apr 2021 907 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Bibliotecii Județene Vrancea face cunoscute public activitățile care se vor desfășura în instituție, în Săptămâna Națională a Bibliotecilor Publice din România, 19 - 24 aprilie 2021

Anul Utilizatorului în judeţul Vrancea

Săptămâna Națională a Bibliotecilor Publice din România 19 - 24 aprilie 2021

Ziua Națională a Bibliotecarului din România – 23 aprilie 2021

Suntem bucuroși să împărtășim cu dumneavoastră, comunitatea vrânceană, seria de activități dedicate profesiei noastre, bibliotecii, bibliotecarului, utilizatorului de bibliotecă, desfășurate cu prilejul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor Publice – 19 - 24 aprilie și al Zilei Naționale a Bibliotecarului din România – 23 aprilie 2021.

Sunt cinci zile bogate în activități profesionale și culturale, desfășurate în sediile bibliotecii, în afara acestora sau on-line, la care vă așteptăm să ne fiți alăturisau să ne urmăriți.

MARȚI, 20 aprilie –  Sediul Central - etaj, al bibliotecii

1700: „Proiectul @rtMemoria” - Vernisaj de tablouri recuperate ale pictorilor Mihail Gavrilov și Dumitru Popa.

MIERCURI, 21 aprilie – Secția pentru Copii și Tineret

1200: „Ora poveștilor” – Atelier de lectură pentru copii cu vârste între 7 – 10 ani, susținut de d-na bibl. Chirilă Mariana.

JOI, 22 aprilie

1200:Sinagoga Focșani - „BIBLIOTECA MINORITĂȚI LOR” Ed. I - lansarea unui nou serviciu de bibliotecă. Tema de deschidere: „Cărți și minorități în spațiul cultural focșănean- activitate desfășurată la Sinagoga din Focșani, în parteneriat cu membri ai Comunității Evreilor, Armenilor și Rromilor – Filiale din Focșani; vor avea loc: prezentarea noului serviciu, expuneri ale reprezentanților minorităților și se vor organiza expoziții și prezentare de cărți pe tema multiculturalismului comunitar.

1700Sediul central al bibliotecii - Moment artistic susținut de membrii Cenaclului „Mari personalități ale culturii românești și universale”, desfășurat la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea – bibl. Adrian Țiglea și reprezentanții Asociației Elevilor din județul Vrancea.

VINERI, 23 aprilie – Sala Balada

1400: „ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE - Ziua Bibliotecarului (23 aprilie)” – eveniment cultural desfășurat la Sala Balada, în colaborare cu Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei” și Asociația Elevilor din județul Vrancea.

PROGRAM:

SÂMBĂTĂ, 24 aprilie - Catedrala „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Focșani

1300: Lansare de carte „Primăvara lecturii la români. Fragmente de cotidian în spațiul carpatin sec. XVI - începutul sec. XIX”, București: Editura Academiei Române, 2020, autor, bibl. dr. Teodora Fîntînaru. Cu participarea doamnei Săcrieru Ana-Corina, Președinte Asociația Femeilor Ortodoxe – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, și a domnului prof. univ. dr. Ioan – Adam, istoric și critic literar.

Vă mulțumim pentru că ne sunteți aproape!

Manager,

Oana-Raluca Boian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.