Electoral

Prima de comercializare a produselor agricole a deputatului Ion Ștefan, susținută de sătenii veniți la Târgul Dumbrăveni

Ziarul de Vrancea
19 mai 2019 1314 vizualizări

Fermierii români au nevoie de sprijin pentru a continua să cultive și să aducă la tarabe produse autohtone, curate și gustoase. Noi, cei care mergem periodic să facem piața avem  nevoie, la rândul nostru, să știm că ceea ce cumpărăm și mâncăm este  obținut în  pământul și  apele din România, controlate sanitar-veterinar. Pentru  acest  lucru, deputatul liberal Ion Ștefan, a lucrat o inițiativă  legislativă  prin care fermierii să  primească o primă de comercializare de 100 euro/tona de produse aduse în  piață și 200 euro/tona de produse destinate  procesatorilor. Singurele condiții sunt ca  produsele să fie autohtone, iar  fermieriisă fie atestați ca  producători.

”Duminică dimineață am fost în  piața de la Dumbrăveni, unde am stat de vorbă cu vrâncenii și  buzoienii care vin cu produse la vânzare  și cu cei care s-au oprit să  facă  cumpărăturile  săptămânale. Am fost surprins să  găsesc aici mai ales produse  obținute în  gospodăriile  sătenilor  noștri și  mai puține din import! O piață bogată în produse, din păcate prea puțini bani pentru toate, după cum s-au plâns  oamenii. Le -am spus  despre prima de comercializare  pentru  produsele  autohtone  aduse de fermieri pe  piață  și am găsit  susținere din partea  celor care trudesc  pământul, o primă de 100 și 200 euro/tona de produse (cereale, fructe, legume, miere, struguri pentru vin, pește ori  produse  zootehnice) și cu toții speră  să  devină  lege”, după cum a spus  deputatul PNL. Acesta a completat  că  pentru a putea  păstra  legumele, fructele, cerealele și  produsele  zootehnice ale fermierilor  români este  nevoie de înființarea de depozite în  localitățile  cunoscute ca  fiind zone importante în  producție, așa cum sunt  Biliești  șiȚifești  pentru legume, Dumbrăveni și  Vidra  pentru  fructe, Urechești și  Jariștea  pentru  struguriori  Măicănești  pentru  cereale și  zootehnie, spre  exemplu.

Material publicat de S C Nord Est Media SRL Focșani, realizat de SC Wikinews Consult SRL  la comanda PNL. Cod mandatar financiar: 41190007.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.