Electoral

Parlamentarii PNL din Moldova şi-au dat mâna pentru autostradă | Ion Ştefan: “Avem nevoie de banii Uniunii Europene pentru a face ceea ce PSD nu vrea, o autostradă pentru Moldova!”

Ziarul de Vrancea
16 mai 2019 2077 vizualizări

Moldova este una dintre cele mai sărace zone nu doar din România, ci din UE.Din partea coaliției de guvernare nu se întrevede niciun interes pentru a rezolva gravele probleme cu care se confruntă această regiune.Dacă nu se vor lua măsuri urgente pentru revigorarea zonei, efectele negative se vor vedea pe termen lung, iar consecințele sunt greu de anticipat.

Toată lumea asistă neputincioasă la ce se întâmplă în Moldova: o depopulare masivă, un adevărat exod al forței de muncă specializate, un lucru firesc, cumva, dat fiind că salariul mediu în regiune reprezintă doar 17% din salariul mediu înregistrat la nivelul Uniunii Europene. 58% din populația Moldovei locuiește în mediul rural, majoritatea fără canalizare și fără apă curentă. Doar 7% din cifra de afaceri a României este realizată în Regiunea Nord – Est, unde exporturile nu depășesc 5%. În spatele cifrelor stau, însă, oamenii. Iar cel mai mare pericol e că oamenii își pot pierde speranța că lucrurile se pot schimba în bine.

Regiunea Nord-Est, Moldova istorică, are cea mai mare populație din toate regiunile de dezvoltare ale României, circa 3,6 milioane de locuitori. Cu toate acestea, Guvernul PSD+ALDE nu are o strategie clară de dezvoltare, iar principalele investiții publice ale statului sunt realizate tot în zonele prospere. O problemă majoră, care întreține această stare de fapt, este lipsa unei autostrăzi care să lege Moldova de restul țării. Practic, fără autostradă, Moldova este condamnată în continuare la izolare, sărăcie și subdezvoltare, dacă nu se iau măsuri concrete și urgente. Despre o autostradă pentru Moldova, Guvernul vorbește mult în ultima perioadă, dar, din păcate, doar vorbește. Parlamentarii Partidului Național Liberal susțin necesitatea ca Moldova să aibă autostrăzi și susțin atragerea de bani de la Uniunea Europeană pentru construirea de autostrăzi, care va duce, implicit, la dezvoltarea acestei regiuni. “Avem posibilitatea sa oferim Moldovei și județului Vrancea o perspectivă dacă Partidul Național Liberal va conduce Guvernul României și va face parte din familia politică europeană care va guverna Europa. Eu și toți ceilalți colegi parlamentari din zona Moldovei am avut mai multe întâlniri și am stabilit să susținem construirea de autostrăzi în această regiune. Moldova este singura regiune din întreaga Uniune Europeană care nu are nici măcar 1 kilometru de autostradă, iar pentru această situație vinovați sunt toți cei care au condus România. Ei trebuiau să facă proiecte, să le negocieze, să le înainteze la UE pentru finanțare. Uniunea Europeană finanțează anual sute de proiecte, dă zeci de miliarde de lei pentru dezvoltare, dar pentru autostrăzile din Moldova nu s-a făcut nimic. Fără sprijinul Europei nu o să putem da valoare Moldovei și nu o să poată ajunge niciodată la nivelul regiunilor din Franța, Germania sau Italia”,  a declarat deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan. Pentru a da o șansă la dezvoltare Moldovei, pe 26 mai puneți ștampila pe candidații PNL la Parlamentul European. Căsuța 5, stânga sus! Votați PNL!

Material publicat de  S C Nord-Est Media SRL Foc;ani,comandat de PNL,executat de SC King News 24 SRL . Cod mandatar financiar 41190007

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.