Electoral

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat programul de Președinte în județele Moldovei

Ziarul de Vrancea
19 oct 2019 1689 vizualizări

“Programul pornește de la principiul reformării României. Sunt câteva principii de reformă constituțională. Este nevoie de o modificare astfel încât Președintele să poată numi repede, în cazul unei crize politice, un premier sau să poată organiza alegeri anticipate. Alianța USR PLUS spune constant că soluția la actuala criză politică este organizarea alegerilor anticipate. O altă măsura din programul meu vizează participarea Președintelui la dezbaterea bugetului țării, urmată de introducerea în Constituție a inițiativei civice Fără Penali în funcții publice.“, a declarat Dan Barna într-o conferință de presă în Roman.

Pe lângă reforma constituțională, Dan Barna propune măsuri pentru domeniile vitale de dezvoltare precum, educația, sănătatea, infrastructura și mediul.

“Educația este domeniul principal al dezvoltării țării noastre. Până la finalul mandatului meu educația va primi 6% din PIB. De asemenea, propun eliminarea impozitului pe salariul minim, deoarece a venit vremea să încetăm impozitarea sărăciei. Nu mai putem construi bugetul pe sărăcia oamenilor. Explicația pentru sărăcia din orașele Moldovei este lipsa infrastructurii. În programul meu, am propus soluții pentru dezvoltarea infrastructurii astfel încât nicio regiune istorică să nu mai rămână izolată. Mediul este un alt domeniul vital, trebuie să ne asigurăm că patrimoniul României este protejat pentru viitoarele generații.”, a mai declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

Iată planul lui Dan Barna privind educația:

Unul dintre motivele pentru care propun extinderea atribuțiilor Președintelui astfel încât acesta să aibă un cuvânt mult mai greu de spus în alcătuirea bugetului de stat este tocmai dorința de a asigura o finanțare corectă pentru învățământ. Voi întoarce în Parlament orice proiect de lege a bugetului care nu asigură suficient de mulți bani pentru Educație sau mecanisme prin care finanțarea per elev nu reduce disparitățile de acces și calitate a educației, nu să le adâncească, așa cum se întâmplă în prezent.

Strategiile, dezbaterile, consultările, toate sunt binevenite și utile, dar atunci când avem în continuare școli fără curent electric sau fără grup sanitar, iar 400.000 de copii nu au călcat niciodată pragul școlii, educația devine o urgență națională. Educația din România are nevoie de mai mulți bani. Și de mai multă pricepere în administrarea lor. Iar astăzi, guvernul Dăncilă alocă pentru educație cel mai mic buget din UE, raportat la PIB, arătând astfel cât de puțin prioritară este educația pentru guvernarea curentă.


Creșterea nivelului de școlarizare ar avea un impact benefic și asupra veniturilor personale. Un an în plus de școală crește veniturile cu 8-9%, reduce riscul de a deveni șomer cu 8% și cel de apariție a unor probleme grave de sănătate cu 8,2%. Absolvenții de învățământ secundar superior câștigă cu 25% - 31% mai mult decât cei care au terminat ciclul primar și cel gimnazial. Câștigurile obținute de absolvenții de facultate le depășesc cu aproape 70% pe cele ale elevilor care renunță la școală după terminarea liceului.

Aflați mai multe despre proiectele pentru România ale lui Dan Barna pe www.danbarnapresedinte.ro/zece_proiecte_pentru_romania

Material publicat de SC NORD EST PUBLICITATE SRL  Focșani, la comanda Partidului Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”). Cod mandatar financiar: 31190011


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.