Electoral

Comuna Tătăranu are șansa de a intra în secolul 21. Echipa Eugen Popa și Mirela Serea, din Alianța PNL-USR-PLUS, împreună pentru o localitate europeană!

Ziarul de Vrancea
14 sep 2020 3108 vizualizări

A venit timpul ca Tătăranu, una dintre cele mai mari comune din Vrancea (localitatea numără aproape 5.000 de locuitori, practic a treia parte din orașul Adjud, municipiu cu o populație de aproximativ 15.000 de suflete), să pășească în secolul XXI întrucât, în ultimii 4 ani, promisiunile făcute de administrația locală PSD au fost doar praf în ochii oamenilor de bună credință.

Au fost cheltuite haotic sume mari de bani, fără să țină nimeni seama de adevăratele probleme ale comunității și de interesele cetățenilor. Miliarde de lei vechi au fost aruncate în clădiri dezafectate, pentru așa zisa reabilitare a unora dintre ele fiind folosite materiale de calitate cel puțin îndoielnică dar achiziționate la prețuri astronomice. Cu alte cuvinte, în loc să fie folosiți cu cap, adică să fie investiți în școli, străzi, canalizări, trotuare, baze sportive etc, banii s-au dus pe apa Sâmbetei fiind cheltuiți discreționar și fără rost de actuala administrație PSD. Este cu atât mai important ca cetățenii să-și dea seama măcar acum, în al 12-lea ceas, că localitatea are nevoie de oameni destoinici, în slujba comunității, pregătiți să facă din Tătăranu o localitate cu adevărat europeană. În acest context, Alianța PNL-USR- PLUS vine cu o echipă de profesioniști. Inginerul și juristul Eugen Popa, specialist cu experiență solidă în atragerea de fonduri europene și numeroase proiecte implementate cu succes, și profesoara Mirela Doina Serea, cadru didactic cu peste 20 de ani de experiență la catedră, cu o contribuție importantă la îndrumarea și educația multor generații din Tătăranu, împreună cu o echipă valoroasă de oameni, sunt gata să rezolve problemele comunității. „Noi, Alianța PNL – USR- PLUS, ne propunem să fim un reper al eficienţei, al coerenţei actului decizional şi al transparenţei administrative, să susţinem crearea unei comunităţi active şi dinamice, să atragem investiţii şi să generăm proiecte de importanţă strategică pentru comună şi cetăţeni, iar toate acestea să conducă la creşterea calităţii vieţii în comuna Tătăranu. Strategia de dezvoltare a comunei pentru următorii ani cuprinde măsuri pentru crearea de noi locuri de muncă şi sprijinirea investiţiilor, dezvoltarea educaţiei şi protecţia socială, dezvoltarea infrastructurii utilitare”, ne-a spus inginerul Eugen Popa, candidat al Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de primar al comunei Tătăranu.

Propunerea de viceprimar este Mirela Doina Serea

Alianța PNL-USR-PLUS vin cu un program concret de dezvoltare a localității. Se are în vedere educația (prin îmbunătățirea condițiilor de învățământ și a fondului de material didactic, internet gratuit în comună, dotarea instituțiilor școlare cu laptop-uri, table magnetice, proiectoare, acordarea unei tablete pentru fiecare școlar, construirea unei grădinițe etc.), întinerirea satului (prin sprijinirea tinerilor de a-și găsi un loc de muncă, sporirea calității vieții – introducerea de apă curentă, canalizare, salubritate, servicii medicale pentru toată lumea, sprijinirea natalității și familiei prin reducerea taxelor și impozite plătite de cuplul întemeietor de familie, scutirea de taxe și impozite pe o perioadă de 3 ani pentru orice cetățean din Tătăranu plecat în străinătate de mai mult de 5 ani și care dorește să-și deschidă o afacere în comună și multe altele), susținerea agriculturii (prin încurajarea sistemului de asociere, crearea de centre pentru depozitarea produselor, încurajarea tinerilor fermieri care vor să se stabilească în mediul rural, sprijinirea micilor producători de produse bio etc), o viață sănătoasă (prin monitorizarea pemanentă a stării de sănătate a populației, cabinete medicale în fiecare sat, realizarea unei „farmacii sociale” pentru persoanele defavorizate, înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, dezvoltarea unui sistem de îngrijire la domiciliu).Nu sunt uitate nici realizarea de utilități publice de interes major (canalizare, asfaltarea drumurilor secundare, racordarea la rețeaua de gaze, modernizarea piețelor și cumpărarea unui autobuz pentru deplasarea cetățenilor în interiorul comunei), protejarea mediului (realizarea unui sistem de irigații, planareaunei zone împădurite la Bordeasca Veche, o stație de sortare a deșeurilor, amenajarea unei gropi de gunoi de grajd și a unui parc fotovoltaic pentru iluminatul public). De asemenea echipa condusă de Eugen Popa și Mirela Serea va pune accent pe accesarea de fonduri europene și eficientizarea activității primăriei. „De cand am intrat in Uniunea Europeana nu s-a reușit crearea unui departament special pentru accesarea de fonduri europene, constituit cu o echipa de profesionisti. Va fi prima reforma pe care o vom face începând cu prima zi a mandatului, întrucât am înțeles importanța vitala a acestora pentru dezvoltare”, este mesajul și promisiunea făcută cetățenilor comunei Tătăranu de viitorul primar, Eugen Popa, și viceprimar, Mirela Serea. (Articol realizat de SC Nord Est Publicitate SRL Focșani, la comanda PNL Vrancea, cod mandatar financiar 21200012, Tiraj: 20.000)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.