Electoral

Administrație liberală de succes! Homocea continuă cu Vasile Petrea, care a dovedit ce poate în mandatul 2016-2020

Ziarul de Vrancea
5 sep 2020 1977 vizualizări

Numeroase proiecte au fost începute și multe finalizate în cei patru ani de administrație liberală condusă de primarul Vasile Petrea.Milioane de euro din fonduri europene și guvernamentale (PNDL II) au fost plătiți pe proiecte importante concepute, depuse și derulate de administrația de la Homocea: Vasile Petrea primar, Consiliul Local și angajații Primăriei.Cel mai important proiect aflat acum în analiză este alimentarea cu gaze a comunei 

Preluarea mandatului de către primarul Vasile Petrea și echipa sa de consilieri locali, aleși în 2016 cu majoritate de voturi, a fost momentul intrării în normalitate pentru comuna Homocea, care avea nevoie de o schimbare în bine. ”Când am plecat în campanie electorală în 2016, le-am promis oamenilor că voi fi primar pentru toată comunitatea noastră și că ușa primarului va fi deschisă pentru oricine. Și m-am ținut de cuvânt. Iar celelalte lucruri pe care am promis că le voi face pentru Homocea, cu ajutorul bunului Dumnezeu, am reușit în cea mai mare parte să le realizez. Vorbesc aici despre proiectele concepute, demarate, depuse spre finanțare, începute și mare parte realizate în acești patru ani. E vorba de munca mea și a echipei de consilieri locali, pe care am reușit să îi conving că proiectele propuse sunt pentru binele comunității”, a declarat Vasile Petrea, primarul comunei Homocea și candidat din partea PNL pentru un nou mandat. 

O lungă listă de proiecte cu bani de la bugetul local, cu bani din fonduri guvernamentale și din finanțări externe

Fără proiecte importante de infrastructură, drumuri, apă, canalizare, gaze și transport, nicio comunitate nu are șansa de a se dezvolta. Este un lucru pe care administrația liberală l-a pus în practică imediat după câștigarea alegerilor. Dacă unele proiecte, precum realizarea podului peste râul Polocin, sunt pentru întreaga comună și nu numai, pentru fiecare dintre sate, Costișa, Homocea și Lespezi, s-au realizat proiecte, în funcție de nevoile comunității. Ultimul dintre ele, alimentarea cu apă de la Costișa, este un exemplu de implicare și de a dovedi că ”SE POATE”, dacă se vrea. Pentru că lipsa apei era principala problemă a satului Costișa, am reușit să identificăm o sursă de finanțare externă din sponsorizări, cu cofinanțare de la bugetul local, iar acum, locuitorii acestui sat au apă. Dacă vorbim despre proiecte din fonduri guvernamentale, prin programul PNDL II, am finalizat construcția podului peste râul Polocin, am realizat sistemul de alimentare cu apă și cel de canalizare, am modernizat prin asfaltare peste 8,3 km de drumuri locale. Acolo unde a fost nevoie, am alocat bani de la bugetul local pentru a finaliza racordarea tuturor gospodăriilor de pe străzile cuprinse în programul PNDL II, la alimentarea cu apă și la rețeaua de canalizare. Sunt proiecte de care comuna Homocea avea nevoie și pe care noi, administrația liberală, le-am realizat în acești patru ani de mandat. Tot pentru modernizarea și asfaltarea drumurilor de interes local am depus proiecte pentru finanțarea lucrărilor prin AFIR, proiect pentru 7 km de drumuri care a fost declarat eligibil, dar fără finanțare. În acest proiect au fost incluse străzi care fac legătura cu școala, cu biserica, monumente istorice, cu drumul național, cu drumul județean. Ulterior, acest proiect a fost refăcut în totalitate și depus la Compania Națională de Investiții, urmând a fi demarate toate procedurile legale în vederea atribuirii către o firmă de construcții. Proiectulul ”Reabilitare DC 16: Centru Homocea – Intersecție DC 16 cu DN 11A (Coarbă) a fost depus în 2017 pe PNDL II și nu a fost finanțat. Proiectul a fost refăcut și completat până la 5,5 km reabilitare drumuri, fiind depus în acest an la Compania Națională de Investiții, urmând a fi demarate și în acest caz toate procedurile legale în vederea atribuirii către o firmă de construcții. 

Proiectul de alimentare cu gaze a comunei este în analiză

În 2019, administrația condusă de primarul Vasile Petrea a făcut primele demersuri pentru alimentarea cu gaze a comunei Homocea și a solicitat atunci Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei avizarea construcției, în primă fază, a 7 kilometri de conductă principală, care urma să lege Homocea de conducta magistrală. Au fost alocați bani din bugetul local pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar singura variantă de finanțare era, la acel moment, un parteneriat public-privat cu un operator regional în domeniu. La licitația organizată nu s-a înscris niciun ofertant, așa că, anul acesta, studiul de fezabilitate a fost refăcut și completat cu diferența până la 32 km. Acestea au fost posibile ca urmare a demersurilor făcute de Guvernul României la UE, obținând astfel fondurile necesare racordării mai multor localități la rețeaua de gaze naturale, finanțarea fiind asigurată prin Ministerul Fondurilor Europene. Și, dacă vorbim despre proiecte aflate pe agenda primarului Vasile Petrea și a viitorului Consiliu Local de la Homocea, vorbim despre construcția unei săli de sport școlare, în satul Homocea, cu 102 locuri, construcția unui Cămin Cultural la Homocea, a unui sediu modern al primăriei, a unui parc în comuna Homocea, toate acestea fiind în discuție cu reprezentanții CNI, dar și despre construcția unui bloc de locuințe, finanțat de Agenția Națională pentru Locuințe. (Material realizat și publicat de SC NORD EST PUBLICITATE,  la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar 21200012. ) 



 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.