Electoral

Scandalagii de la Homocea vor fi judecaţi în regim de urgenţă

Dan Chiriac
12 iun 2012 3440 vizualizări
Caţiva alegători sunt acuzaţi că au lovit un ofiţer de poliţie, în încercarea de a-şi susţine favoritul în alegeri u 107 sesizări eletorale au fost primite de poliţişti în timpul campaniei şi în ziua alegerilor

Poliţiştii au reuşit să-i identifice pe cei care au provocat scandal într-o secţie de votare din comuna Homocea. Astfel, în noaptea de 10/11.06.2012, orele 00.15, după numărarea parţială a voturilor, în faţa secţiei de votare s-au adunat aproximativ 250 cetăţeni, unii de etnie rromă, care au început să scandeze împotriva primarului reales, liberalul Neculai Ionescu. “ Aceştia au forţat intrarea în secţia de votare, iar poliţiştii din dispozitiv au creat un cordon de protecţíe, moment în care s-a spart un geam. Cioburile i-au produs plăgi tăiate în zona braţelor unui poliţist din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Adjud”, menţionează ofiţerul de presă al poliţiei. Ofiţerul Ionuţ Groza a primit îngrijiri medicale la Spitalul Adjud, după care a fost externat. Cu ocazia cercetărilor efectuate, au fost identificaţi autorii: Neculai P., 40 ani, Cosmin-Vasile P., 18 ani, Alexandru-Ştefan P., 17 ani, şi Ionuţ B., 32 ani, toţi din Homocea, susţinători ai candidatului Petrea Vasile, de la PNG, care a pierdut alegerile la o diferenţă de aproximativ 100 de voturi. “Împotriva acestora se efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de distrugere, ultraj contra autorităţilor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare publică şi apologia infracţiunilor. Dosarul a fost preluat spre competenţă soluţionare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, iar pentru celeritate s-a emis ordonanţă de delegare pentru specialişti din cadrul S.I.C Vrancea”, mai precizează Bogdan Toader, ofiţerul de presă al Poliţiei.

“Noi nu am avut pe nimeni să ne apere”

Localnicii din Homocea ne-au povestit că în timpul campaniei electorale, dar şi în ziua alegerilor, s-au făcut multe presiuni pentru ca un anumit candidat să iasă primar. În cele din urmă, spiritele au degenerat, iar simpatizanţii contracandidaţilor au început să se certe şi chiar să se ia la bătaie. Biroul Electoral de Circumcripţie din Homocea a fost amplasat în sediul Primăriei, în timp ce într-o clădire alăturată se afla secţia de votare nr. 2. Preşedintele BEC spune că scandalul a izbucnit cand a început să se afle rezultatul numărării votului. “Au venit cu ţiganii peste noi, au sparg geamurile. Ca niciodată, noi nu am avut pe nimeni să ne apere, nici un poliţist. După ce am chemat jandarmii, lucrurile s-au mai liniştit, unii dintre oameni au început să plece acasă, ceilalţi stau liniştiţi. Pe tot parcursul procesului de vot nu am avut sesizări cu privire la probleme grave, doar chestii minore, chiar am primit felicitări din partea reprezentantului unui partid pentru modul în care ne-am descurcat”, ne-a declarat Nicolae Milanovici, preşedintele BEC Homocea, în noaptea alegerilor, înainte de venirea mascaţilor.

107 sesizări electorale în campanie şi în ziua alegerilor

Poliţiştii vranceni au făcut “inventarul” reclamaţiilor electorale, din perioada campaniei electorale, dar şi din ziua alegerilor. Partidele politice sau simpatizanţii acestora au reclamat la poliţie tot felul de fapte: ruperea afişelor electorale, amplasarea acestora în locuri interzise, mită electorală în bunuri, mancare sau alcool ori agresiuni fizice şi verbale între candidaţi. În total, au fost înregistrate 107 sesizări, aici întrand toate solicitările primite, fie că s-au confirmat, fie că nu s-au confirmat. În unele cazuri au fost întocmite dosare penale, în altele au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. Au fost şi sesizări care nu s-au confirmat”, ne-a spus inspectorul Bogdan Toader, de la poliţia vranceană. Cele mai multe sesizări, 25, au fost făcute în duminica alegerilor locale. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Sergiu, acum 4332 zile, 23 ore, 1 minut, 35 secunde
A fost iadul pe pamant in noaptea aceea, iar cei enumerati mai sus, ca fiind cercetati sunt fratele (Neculai P., 40 ani), si cei doi fii (Cosmin-Vasile P., 18 ani, Alexandru-Ştefan P., 17 ani), ai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.