Electoral

Peste 1.000 de angajaţi M.A.I vor sta cu ochi’n patru la alegeri

Aurelian Ivan
8 iun 2012 2201 vizualizări
Angajaţii M.A.I vor veghea la buna desfăşurare a alegerilor locale

În Vrancea sunt 354 secţii de votare. Pentru protejarea lor vor fi prezenţi 607 poliţişti, 368  jandarmi, 158 lucrători ai I.S.U.J.  Vrancea şi alţi 20 de lucrători ai Seriviului Public Comunitar. Aceştia vor avea misiunea  asigurării măsurilor de ordine şi pază specifice alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale. Pentru buna desfăşurare a procesului electoral, în anumite zone au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică. Structurile teritoriale ale M.A.I. vor colabora între ele şi se vor sprijini în luarea măsurilor legale conform competenţelor. Vor fi luate măsurile care se impun în cazul încălcării normelor de convieţuire socială şi a normelor care reglementeză procesul electoral. Cei care participă la executarea misiunilor de pază a secţiilor de votare vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zona secţiei de votare, pe un perimetru de 500 de metri, vor sprijini preşedinţii birourilor electorale în luarea măsurilor de pază a documentelor şi a materialelor necesare procesului de votare. Pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile locale structurile teritoriale ale Ministerul Administraţiei şi Internelor din judeţul Vrancea au derulat  sub genericul “Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare” o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei electorale. Cel care primeşte mită electorală este pasibil de pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.