Electoral

Replică la articolul intitulat “APV-iştii spun că într-o locaţie fictivă din Adjud ar sta 67 de votanţi”

Ziarul de Vrancea
6 iun 2012 2297 vizualizări
Candidatul APV pentru Primăria municipiului Adjud, dl. Dulgheru Andrei, a afirmat în conferinţa de presă că a constatat peste 1300 de persoane care au drept de vot la adrese inexistente şi că un număr de cel puţin 3000 de votanţi frauduloşi sunt trecuţi în listele electorale permanente, iar în ultimele două săptămani s-au făcut peste 600 de cărţi de identitate.


 Datele prezentate de dl. Dulgheru Andrei nu sunt reale, ci sunt menite de a induce populaţia în eroare. Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Adjud nu are calitatea de a da dreptul de vot unei persoane, acest drept fiind dobandit conform Constituţiei, la împlinirea varstei de 18 ani.
    Pentru informarea opiniei publice şi a dl. Dulgheru Andrei, vă aducem la cunoştinţă faptul că listele electorale permanente se întocmesc şi se actualizează de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (S.E.P.A.B.D), prin prelucrarea şi selectarea datelor privind cetăţenii cu drept de vot cuprinşi în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor această bază de date se actualizează pană la un moment dat, nu pană în ziua alegerilor.
    Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Adjud a primit de la începutul anului 2012 şi pană în prezent un număr de 3230 cereri pentru eliberare de cărţi de identitate de pe toată raza de activitate, cuprinzand un număr de 8 comune şi municipiul Adjud, iar în luna mai s-au eliberat pe toată raza de activitate 483 de cărţi de identitate.
    În consecinţă, nu au fost produse 600 de cărţi de identitate numai pe raza municipiului Adjud.
    Pe strada Copăceşti în evidenţele Primăriei mun. Adjud, unde afirmă dl. Dulgheru că sunt 37 persoane la aceeaşi adresă, sunt 3 blocuri de locuit unde îşi au domiciliu  aceste persoane.
    În consecinţă solicităm tuturor candidaţilor la funcţia de primar al municipiului Adjud, să nu ne mai amestece în lupta lor politică şi să nu se mai folosească de informaţii eronate, pentru a nu mai defăima Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Adjud (SPCLEP), avand în vedere că şi alţi candidaţi la alegerile anterioare au făcut astfel de afirmaţii, iar în urma verificărilor nu s-au confirmat cele sesizate.

          Şef Serviciu Jurist Mioara Maxim


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.