Electoral

Să spargem roata hamsterului, să decidem noi pentru noi !

Ziarul de Vrancea
3 iun 2012 20616 vizualizări
Ani şi ani de zile am crezut că mergând fiecare la locul sau de muncă în şcoli, în spitale, în fabrici, pe ogor, ne facem datoria faţă de noi, faţă de viaţa noastra şi faţă de aceasta ţară. Şi am crezut ca e suficient şi putem să ne bucurăm în puţinul timp liber rămas de familia noastră, de casa noastră, de copiii noştri. Am crezut că dacă plătim o asigurare medicală chiar suntem asiguraţi şi chiar vom beneficia de servicii medicale atunci când ne vom îmbolnavi.


 Iar când ieşim la pensie am crezut ca ne putem bucura de banii plătiţi ani de-a rândul la fondul de pensii. Am fost mici cetaţeni, cuminţi, sociabili şi ascultatori. Am crezut că dacă respectăm regulile făcute de alţii, aşezaţi la cârma administraţiei, va fi bine. În ultimul timp am aflat ca nu e bine şi nu e bine din cauza noastra pentru că suntem „leneşi, proşti şi hoţi“. Şi aceste lucruri le auzim de la cei pe care i-am ascultat umili toată viaţa şi ale căror reguli le-am respectat, trăind în universul construit de ei, la fel ca un hamster care aleargă într-o roată crezând că merge înainte.

Cineva ştie să vindece, cineva ştie să educe copii, cineva ştie să conducă o fabrica, cineva ştie să crească animale iar altcineva ştie să conducă o navă maritimă sau poate chiar o flotă de nave maritime. Dar nimeni nu le ştie pe toate, nu exista acel om care să le poată face pe toate, nu exista Superman.
Noi vă oferim modelul unui Focşani şi al unui judeţ Vrancea care are nevoie de toţi vrâncenii. Un judeţ şi un oraţ în care toţi cetăţenii să aibă un cuvânt de spus în administraţia publică.
Chemăm pe toţi cetăţenii, până acum cuminţi, sociabili şi ascultatori ai acestui oras şi ai acestui judeţ, să facă ei regulile. Vă chemăm să nu mai ascultăm orbeşte ce ne spun alţii, să punem întrebări şi să contribuim toţi la găsirea soluţiilor.
Aceste locuri sunt casa noastră, vă chemăm să veniţi alaturi de noi şi împreună să le administrăm cum e mai bine pentru toţi. Trebuie să spargem roata hamsterului, să nu mai trăim în lumea lor ci în lumea pe care ne-o dorim cu toţii, o lume în care opinia fiecăruia dintre noi să conteze. Dan Butnaru, licenţiat economie Frankfurt, candidat Partidul Verde la Primaria şi Consiliul Local Focşani.


Foto:Dan Butnaru


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.