Electoral

Soluţiile Partidului Verde la problema locurilor de parcare

Ziarul de Vrancea
20 mai 2012 1612 vizualizări
Conceptul implementat de Primaria Focşani pentru a rezolva problema locurilor de parcare nu numai că nu a rezolvat această problemă dar chiar a accentuat-o. După cum se observă şi din fotografie locurile rezervate răman goale şi restul maşinilor care nu au prins loc se înghesuie pe spaţiul verde.



Soluţiile propuse de Partidul Verde sunt urmatoarele:


- renunţarea la sistemul de rezervare a locurilor de parcare


- sistemul german - oferirea unui permis de parcare locuitorilor din cartier nu special
pentru un anumit loc de parcare ci pentru o anumita zonă. Astfel se vor putea oferi mai multe permise pentru acelaşi numar de locuri, numarul exact va putea fi stabilit statistic, pentru că nu toate maşinile care au permis de parcare parcheaza permanent, unii sunt plecaţi, alţii au maşina la reparaţii, alţii nu mai au maşină, etc. Astfel se vor putea folosi în mod optim toate locurile de parcare şi se va decongestiona spaţiul verde.


- carsharing - în Occident a luat amploare sistemul de carsharing. Acesta consta în faptul că firma care oferă serviciul dispune de un anumit număr de maşini. Clienţii dispun de un nume de utilizator, parolă şi un chip conectat cu baza de date a firmei. Clienţii primesc pe telefonul mobil locaţia tuturor maşinilor din zona în care sunt şi pot dupa logare în sistem să dispună de una dintre ele. După folosire se pot deloga şi maşina poate fi preluată de urmatorul client.

Acest sistem permite reducerea numărului de maşini necesar locuitorilor urbei şi la decongestionarea problemei locurilor de parcare. Pentru început acest model ar putea fi oferit de Primarie după care, prin vanzare de acţiuni, firma ar putea fi preluată de către investitori privaţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.