Electoral

Administratia judeteana trebuie sa devina o institutie competitiva

Ramona Nicolae
22 mai 2008 2490 vizualizări

Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor din partea candidatilor la Consiliul Judetean In cadrul proiectului «Cautam primar. Rugam seriozitate si competenta», demarat in urma cu o saptamina, nu am dorit sa uitam de candidatii la presedintia Consiliului Judetean Vrancea, asa ca am extins aceasta initiativa

Am adresat aceeasi intrebare ca si candidatilor la Primarie, dar dorind sa aflam solutiile din partea Presedintelui Consiliului Judetean, deoarece este o institutie cu pirghii diferite fata de cea a Primariei. Principalilor candidati in aceasta cursa le-am adresat urmatoarea intrebare: Ce solutii aveti ca viitor presedinte al CJ pentru a ajuta IMM-urile, dar si pentru atragerea investitorilor straini? Raspunsurile candidatilor le puteti citi in rindurile urmatoare:


Marin Stoica, candidat PNG-CD, prof. istorie folosofie, col. de aviatie


"Pentru crearea unei infuzii de capital in economia judetului nostru, consider ca trebuie actionat in urmatoarele directii: realizarea unei transparente si consultari permanente in luarea hotaririlor in Consiliul Judetean. Trebuie creat un climat de ordine, cinste si legalitate in administratia judeteana care sa duca la o incredere si perpective reale pentru generatia tinara. Consider ca pentru dezvoltarea judetului Vrancea este necesara mobilizarea eforturilor umane, materiale si financiare catre doua sectoare importante. In primul rind dezvoltarea agriculturii, a zootehniei si culturii mari, intrucit avem o zona geografica prielnica pentru asa ceva, cu ses, dealuri si munte. O a doua directie este agroturismul, care poate sa dea posibilitatea crearii multor locuri de munca pentru tineri si nu numai. Vom face eforturi pentru crearea celei mai mari zone de agrement din sud-estul tarii in zona Lepsa "" Soveja. Pentru realizarea acestor obiective consider ca trebuie eliminat sistemul mafiot de conducere a judetului precum si colaborarea cu toate fortele politice pentru bunastarea tuturor cetatenilor judetului Vrancea."


Jan Vraciu, candidat PD-L, inginer


"In primul rind, pentru investitorii straini, Vrancea a fost un punct rosu pe harta atractivitatii. Ani de-a rindul, administratia a purtat eticheta ca fiind corupta si ineficienta. Solutiile pentru a face Vrancea atractiva pentru investitori ar fi ca administratia judeteana sa devina o institutie competitiva, dedicata interesului cetateanului prin transparentizarea actului decizional si prin acordarea de sanse egale tuturor celor care doresc sa investeasca. Este absolut necesar ca toate contractele ce tin de CJ sa fie atribuite prin licitatii, iar acestea sa fie organizare si sa se desfasoare corect. Aceasta este ca actiune politico - administrativa, iar ca sprijin efectiv este crearea cel putin a unui parc industrial prin intermediul caruia sa fie oferite celor care doresc sa investeasca conditii de infrastructura pentru crearea afacerii. Se stie ca IMM-urile ar trebui sa fie coloana vertebrala a unei economii eficiente. Ca sustinere a lor avem in vedere incurajarea unei fiscalitati reduse, accesul egal la atribuirea contractelor ce tin de administratie si suport logistic prin crearea parcului. Celelalte solutii tin de actiunea guvernamentala si legislativa, unde noi vom face lobby pentru ca investitorii mici si mijlocii sa poata evolua in bune conditii in Vrancea si sa facem astfel incit ca judetul nostru sa refaca marea diferenta fata de celelalte judete."


Vasile Gheorghe, candidat PC, jurist


"Pentru ajutarea IMM-rilor, grupul parlamentar al PC cauta solutii prin negocieri pentru promovarea proiectelor si initiativelor legislative ale noastre in ceea ce priveste: reducerea TVA-ului la produsele alimentare de baza, profitul reinvestit sa nu mai fie impozitat, tocmai pentru ca fiecare IMM sa poata mari numarul locurilor de munca, iar acei bani care se duceau in taxe si impozite sa fie redirectionati in acest scop. Investitorii straini au venit intotdeauna si vor veni si acum incolo, dar pentru ca ei sa ramina si sa faca investitii la noi sint necesare solutii pentru a fi ajutati. Astfel, trebuie diminuata birocratia din institutiile deconcentrate si acordarea de sprijin pentru investitii si implicit pentru crearea unor locuri de munca."


Marian Oprisan, candidat PSD


Nu va putem prezenta raspunsul actualului presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, deoarece in urma apelului nostru telefonic raspunsul acestuia a fost urmatorul: "este sub demnitatea dvs. si Ziarului de Vrancea sa stea de vorba cu un «puscariabil»."


Nini Sapunaru, candidat PNL, economist


"Am identificat impreuna cu dl. Bacinschi zonele propice pentru un parc industrial si pina la 1 septembrie a.c. vom obtine acest proiect. Trebuie sa faci cheltuieli in acest proiect, mai ales in ceea ce priveste utilitatile, pentru a atrage cit mai multi investitori. Exista la nivelul Romaniei tot felul de planuri, dar din pacate sint foarte putin cunoscute. Am participat saptamina trecuta la o intilnire despre IMM-uri si am spus atunci sa nu fim chiar pe ultimul loc pe tara si doar Ardealul sa fie fruntea. Sint necesare proiecte pilot pentru ajutarea IMM-urilor, trebuie sa apara in cinci ani birouri specializate care sa faciliteze accesarea fondurilor necesare dezvoltarii lor. Nu trebuie sa uitam ca IMM-urile aduc bani prin investitii, prin locuri de munca, prin impozite si trebuie sa Ie sprijinim. Asa s-a intimplat la noi, nu au fost atrasi in nici un fel investitorii si de aceea Focsaniul este pe penultimul loc la investitii straine."


Adrian Popescu, candidat PRM, medic


"As dori in primul rind ca institutia Consiliului Judetean sa nu mai fie cea care imparte banii, acestia sa nu mai fie dirijati de ea, deoarece exista alte institutii care sa-i dirijeze. Consiliul Judetean trebuie sa se ocupe in mod special de IMM-uri printr-un compartiment anume creat. Acesta va avea informatii pentru accesarea de fonduri necesare IMM-urilor, va acorda asistenta tehnica, dar fara spaga si va avea informatii in permanenta despre activitatea IMM-urilor. In vederea accesarii fondurilor, va fi formata o echipa speciala care va sta la dispozitia celor interesati. Mentionez ca totul va fi gratuit, nimic contra cost. CJ trebuie sa faca proiectele in mod gratuit, fara sa perceapa anumite procente. El este platit de la buget pentru asa ceva."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 51 minute, 9 secunde
Fiti atenti la ce zice Nini, cica el a identificat cu Bacinschi cele mai bune locatii pentru amplasarea parcului industrial. Nini, trezete-te candidatul vostru e Postelnicu, nu Bacinschi sau nu e nici citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.