Electoral

Se fac multe promisiuni care nu vor fi niciodata respectate

Ramona Nicolae
19 mai 2008 2223 vizualizări

astazi, odobestenii vor putea afla care sint prioritatile viitorului primar

In cadrul proiectului «Cautam primar. Rugam seriozitate si competenta», demarat in urma cu citeva zile, am dorit sa aflam si raspunsurile candidatilor la primariile din alte orase ale judetului. Este bine stiut ca cei care locuiesc in aceste orase se confrunta cu o multitudine de probleme edilitare, dar spera ca de la un mandat la altul sa se rezolve macar citeva dintre acestea. Venim astfel in sprijinul cetatenilor orasului Odobesti care doresc sa afle solutii la problemele comunitatii lor. Intrebarea adresata candidatilor la Primarie este urmatoarea: Care credeti ca sint principalele prioritati asupra carora trebuie sa se concentreze viitorul primar? Raspunsurile candidatilor le puteti citi in rindurile urmatoare:


Florin Sandu Manea, candidat PC, tehnician auto


"In primul rind imi propun mai putine cheltuieli inutile din banii publici, mai mult respect fata de cetatenii orasului prin implicarea directa in rezolvarea problemelor pe care ei le au si, nu in ultimul rind, doresc reducerea taxelor si impozitelor, dar si reducerea personalului angajat din Primarie, care este unul destul de numeros. Vreau ca Primaria sa aiba personal angajat putin, dar bine pregatit. Este necesar mai mult respect fata de lege, fata de legea bunului simt in a conduce destinele orasului. Se fac multe promisiuni care nu vor fi niciodata respectate. Imi propun ceva care sa se rezolve usor, mai ales ca eu am mai fost primar si stiu care sint problemele orasului".


Andrei Stefanache, candidat PNL, contabil


"Ca viitor primar vreau sa construiesc digul de aparare a orasului de la Unirea pina in Supusi, cartier principal, apoi decolmatarea si taluzarea canalelor de preluare a apelor pluviale pentru zona Satul Nou, recalibrarea retelelor de apa pe anumite zone, ca Unirea, Ceramica, intrucit au aparut cartiere noi, iar conducta este veche si nu mai poate asigura apa la toti cetatenii. Am ca obiectiv diminuarea birocratiei din Primarie, dar si programe pentru tineret si sa infiintez un club al persoanelor virstnice. La Unirea, in fosta Primarie a comunei Patesti, vreau sa infiintez un birou de audinte al Primariei, un birou al politistului de sector si un club pentru tineret. Doresc ca Unirea sa aiba viceprimar, iar Odobestiul primar. Nu in ultimul rind, doresc sa finalizez reteaua de gaze pentru care dl. Sapunaru a facut demersurile pentru finantare in vederea aductiunii si distributiei gazelor, iar pentru dispensarul uman doresc sa gasesc o locatie adecvata".


Adrian Juravle, candidat PD-L, economist


"Pentru Odobesti, principalul obiectiv este realizarea sistemului de aductiune si alimentare cu gaze a orasului. Doresc apoi sa construiesc digul de protectie impotriva inundatiilor in cartierele Unirea si Supusi. Atragerea de investitori pentru crearea unor noi locuri de munca este un alt obiectiv al meu ca primar. Pentru dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii orasului, ma voi axa pe sistemul de canalizare, apa, de fapt tot ceea ce tine de utilitati, precum si asfaltarea si pietruirea de drumuri. Voi infiinta un birou de relatii cu publicul in cadrul Primariei, pentru a veni in sprijinul cetatenilor in rezolvarea problemelor specifice cartierului Unirea. Atragerea de fonduri europene pentru satul Unirea, implicare si pentru infiintarea asociatiilor de proprietari la nivelul blocurilor si igienizarea acestora sint alte citeva obiective pe care doresc sa le realizez. Tot o prioritate este si acordarea de sprijin pentru unitatile de invatamint, spital si dispensarul Odobesti."


Daniel Nicolas, candidat PSD, economist


"In primul rind, in ceea ce priveste infrastructura orasului Odobesti, am ca prioritate finalizarea lucrarilor de aductiune de gaze naturale, finalizarea lucrarilor de distributie a apei si de extindere a canalizarii. Apoi trebuie rezolvata problema locuintelor din oras si, indiferent care ar fi primarul urmator, acesta este nevoit sa continue lucrarile la cele 48 de apartamente ale chiriasilor evacuati din casele nationalizate, cele 20 de locuinte sociale si ansamblul de 48 de apartamente destinat tinerilor pina in 35 de ani prin programul ANL. O alta prioritate se refera la dezvoltarea serviciilor sociale, continuarea lucrarilor la unitatea medico - sociala si a centrului de ingrijire batrini. Prioritatile de care trebuie sa ne tinem cu totii si sa le respectam, sint cele prevazute in strategia de dezvoltare a orasului, strategie care s-a dovedit a fi foarte bine intocmita, intrucit a primit premiul national de administratie publica."


Vasile Taranciuc, candidat PNG, tehnician viticol


"Prioritar pentru mine ca viitor primar este procurarea de ajutor financiar pentru copiii bolnavi, in primul rind, si apoi pentru ceilalti cetateni pentru a reusi ca ei sa-si salveze vietile. In ceea ce priveste orasul nostru, voi continua lucrarile pentru alimentarea cu gaze naturale, de la Unirea, unde s-a oprit de citiva ani, la Odobesti si refacerea conductelor de apa. Terminarea lucrarilor la hala din piata, inceputa de 12 ani si neterminata nici acum, construirea unui dig de protectie pentru inundatii, ajutor financiar pentru doua biserici, biserica «Sf. Imparati Constantin si Elena» si a bisericii din cartierul Caragea, «Sf. Gheorghe», refacerea de pe strada Cazaclii a bisericii construita de cazacii rusi. Deschiderea drumului pentru struguri si vin reprezinta alte prioritati ale mele, ca viitor primar."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.