Brand voice

Ziua Porților Deschise la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB de la Petrești

Ziarul de Vrancea
25 mai 2019 2042 vizualizări

Ziua internațională a diversității biologice a deschis pentru prima dată porțile Centrului de Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB de la Petrești, pentru publicul larg.

Cu această ocazie, 50 de elevi de la școli învecinate (proximitatea localității Petrești) au fost invitați la centrul de reabilitare, unde au fost inițiați cu privire la acțiunile de salvare, tratare și monitorizare a faunei sălbatice.  Activitățile organizate au inclus: jocuri de cunoaștere, un tur de vizitare a facilitaților de reabilitare (cu prilejul căruia au fost diseminate informații  despre rolul centrului și au fost arătate procedurile operative prin care sunt îngrijite animalele sălbatice), aplicații de monitorizare a faunei sălbatice și vizitarea muzeului satului.

În urma acestui eveniment, tinerii care doresc să se implice sunt invitați să se înscrie ca voluntari pentru centru.

Existăo legătură strânsă între numărul animalelor care ajung să fie tratate la centru și implicarea directă a localnicilor în conservarea faunei sălbatice. Numărul de cazuri în care animalele sălbatice au nevoie de ajutor se poate reduce dacă vom înțelege care sunt factorii ce cauzează cele mai frecvente accidente și dacă activitatea Centrului va fi cunoscută de cât mai multe persoane din vecinătatea ariilor protejate.

Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice este un spațiu în care un program de voluntariat  poate avea un rol multiplu: creșterea ratei de succes în cazul salvării și reabilitării unor animale rănite sau accidentate, formarea de noi abilități pentru tinerii care vor sa urmeze profesii dedicate științelor naturii, dar și întărirea inițiativelor civice care să contribuie la o mai bună dezvoltare a comunității locale si administrare a ariilor protejate. În acest sens, vom demara un program de voluntariat pentru tinerii care doresc să se implice în activitățile de la Centru de Reabilitare.” – Alina Dragomir, manager proiect

Activitățile fac parte din proiectul „Împreună pentru salvarea animalelor sălbatice – împreună pentru arii protejate”, care are scopul de a implica administratorii ariilor protejate si comunitățile locale în salvarea animalelor sălbatice, de a îmbunătăți mijloacele pentru preluarea și îngrijirea animalelor sălbatice și de a crea un sentiment de mândrie locală prin asocierea comunităților locale cu Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice.

Proiectul are durata de 6 luni și este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.