Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre cele mai rele alimente pentru talia ta

Ziarul de Vrancea
22 dec 2019 2395 vizualizări

Știre de ultima oră! Chipsurile de cartofi nu sunt bune pentru talia și sănătatea voastră. Probabil că este destul de evident. Și mai știți deja că o dietă și o activitate sănătoasă sunt importante pentru menținerea greutății.

Dar un studiu mare, pe termen lung, a dat detalii specifice cu privire la cele mai proaste alimente pentru talia voastră.

Cercetătorii au petrecut 20 de ani studiind peste 120 000 de oameni sănătoși. Evaluările la fiecare patru ani au ajutat studiul să identifice alimentele și comportamentele care au cel mai mare impact asupra creșterii în greutate în timp.

UN REMEDIU MAI COMPLEX

Probabil că ghiciți deja.Dar înainte să ne hazardăm în a ghici, au fost câteva concluzii generale interesante. Acestea pot consolida ceea ce știți deja și adaugă informații pentru a-ți contura un stil de viață sănătos.

S-a constatat că alimentele extrem de rafinate sau procesate, carbohidrați lichizi și consumul de alcool contribuie la creșterea în greutate.Dar fructele, legumele, nucile și cerealele integrale au arătat efectul opus - limitarea creșterii în greutate.

Acestă concluzie este destul de evidentă, dar următoarea este mai puțin evidentă. Mai ales dacă ai auzit “sfatul” ăsta de mai multe ori „să mâncați mai puțin și să faceți exerciții fizice este tot ce aveți nevoie.” Este o modalitate ușoară de a descrie schimbarea la un stil de viață sănătos. Dar studiul adaugă unele nuanțe.

Analiza lor sugerează că o „calitate alimentară (tipurile de alimente și băuturi consumate) influențează cantitatea dietetică (calorii totale)”. Deci, schimbați filozofia de la „mai puțin dă rezultate” la „cantitățile potrivite de alimente potrivite”. În general, înseamnă că alegerea unor opțiuni mai bune și mai sănătoase vă ajută să vă păstrați echilibrul energetic general.

GREUTATEA POATE CREȘTE PE NEOBSERVATE

Managementul greutății este indisolubil legat de termodinamică. Totul revine la conservarea energiei - energia totală într-un sistem rămâne constantă. Practic, nu puteți face ca energia să dispară. Dacă mănânci calorii și nu le folosiți, acestea sunt păstrate.

Această realitate ajută la creșterea în greutate în timp. În timp ce dacă trișați să zicem o dată pe săptămână, acest lucru nu vă va da cinci kilograme de grăsime, dar abuzul constant de calorii îți afectează greutatea și sănătatea. Și nu este nevoie de mult.

Studiul a constatat că, în mod constant, având un plus de 50–100 kcal pe zi este suficient pentru a adăuga greutate. Aceste mici creșteri se acumulează în timp.Așa se face că participantul mediu la studiu a câștigat 3,35 kilograme în fiecare interval de patru ani.

Constatări de acest fel subliniază importanța vigilenței noastre în a mânca zilnic sănătos. Și arată și înțelepciunea de a adopta abordarea pe termen lung a schimbării stilului de viață în ceea ce privește gustările rapide și procesate.

TOPUL  ALIMENTELOR CE VĂ VOR ÎNGROȘA TALIA

Acum partea pe care o așteptați - este timpul să vedeți cât de aproape au fost convingerile dvs. Iată cei mai răi infractori:

-Chipsuri din cartofi: răul absolut - dintre alimentele considerate în studiu, cel puțin. Porțiile crescute ale acestor gustări au contribuit la un câștig mediu la patru ani de 1,69 kilograme.

-Cartofii: nu puteți avea chipsuri de cartofi fără cartofi. Probabil nu este o surpriză faptul că porțiile crescute ale acestui aliment, au dat ca rezultat o creștere medie în greutate pe o perioadă de patru ani, de 1,28 kilograme.

-Băuturi îndulcite cu zahăr: S-a adăugat exact jumatate de kg pentru participanții la studiu care au crescut aportul de băuturi zaharoase.

-Carne roșie neprocesată: Studiul a găsit un câștig mediu de 0,95 kilograme pentru cei care au crescut porțiile de carne roșie masurat pe un interval de patru ani.

-Carne procesată: auziți cât de rele sunt acestea pentru sănătatea dvs. Și studiul a arătat o creștere în medie de 0,93 kilograme în plus pentru consumul acestui aliment în exces.

-Alcool: o băutură suplimentară în fiecare zi a însemnat că participanții au adăugat, în medie, 0,41 kilograme în patru ani.

Din nou, asta înseamnă aproape jumătate de kilogram pentru fiecare pahar de băutură pe care o adăugați pe zi.

ALIMENTE RECOMANDATE PENTRU MENȚINEREA GREUTĂȚII

Studiul nu a avut doar vești proaste referitor la consumul de carbohidrați.

A identificat unele dintre tipurile de alimente care au prezentat efecte pozitive asupra greutății pentru fiecare perioadă de patru ani.

Iată ce au găsit:

-Iaurt: rezultatele au arătat pentru o medie de patru ani o scădere de 400 de grame pentru participanți care au crescut porțiile de iaurt fără zahăr adăugat.

-Nucile sunt menționate în mod constant ca parte a unei diete sănătoase. Studiul a arătat în medie o scădere de 250 de grame pentru aceste alimente.

-Fructe: Cei care au mâncat mai multe fructe au eliberat în greutate 490 de grame pe o perioadă de patru ani. Studiul nu a găsit aceleași rezultate pentru sucul de fructe fără pulpă.

-Cereale integrale: Spre deosebire de verii lor prelucrați, cerealele integrale au arătat o scădere în greutate de aproximativ 160 d grame pe o perioadă de 4 ani.

-Legume…datorită marii varietăți, avem o scădere de  220 de grame.

Rezultatele probabil vă consolidează ideile despre cum arată o dietă sănătoasă. Autorii enumeră câteva motive pentru care acest grup de alimente au arătat beneficii în controlul greutății.

 Cu un conținut mai mare de fibre și viteze mai mici de digestie, aceste alimente te fac să te simți plin. Și dacă mâncați mai multe cereale integrale, nuci, fructe și legume, este posibil să nu simțiți nevoia să vă completați dieta cu alte alimente procesate care au și mai multe calorii.

E TIMPUL SĂ ÎNCEPEM SĂ AVEM OBICEIURI SĂNĂTOASE

Dieta este doar o parte dintr-un stil de viață sănătos. Acest studiu a analizat și comportamentele și obiceiurile care au afectat creșterea în greutate în timp.

Sănătatea nu este la fel de simplă ca dieta și exercițiile fizice. Dar activitatea fizică a avut un impact pozitiv uriaș. În toate grupurile, activitatea fizică a arătat o scădere în greutate în medie pe patru ani, de 1,76 kilograme. Deci, cei care s-au mișcat, au avut succes în lupta împotriva creșterii în greutate.

O activitate sedentară - uitatul la televizor - a avut efectul previzibil opus. Participanții la studiu au adăugat 0,15 kilograme pe oră, pe zi. O parte din asta a fost legată de gustarea pe care oamenii o servesc în timp ce urmăresc un film.

Pentru majoritatea dintre noi, somnul este o experiență destul de inactivă fizic. Dar somnul dvs.a fost legat de rezultate pozitive. Cei al căror somn nocturn a avut o medie de mai puțin de șase ore sau mai mult de opt ore, au arătat o creștere în greutate mai mare.

Sfaturile studiului ar putea părea cunoscute - mâncați o dietă proaspătă și sănătoasă, dormiți și faceți mișcare.

În plus, verificarea progresului dvs.către un stil de viață sănătos poate avea un impact major. Autorii spun că evaluarea repetată în timp este importantă. Așa că folosiți informațiile pentru a face schimbări și pentru a vă îndrepta către un stil de viață sănătos.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest document nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

ARTICOL TRADUS ȘI ADAPTAT DE VIOREL CIUREA

REFERINȚE

Mozaffarian, Dariush, M.D., Dr.P.H; Hao, Tao, M.P.H.; Rimm, Eric B., Sc.D.; Willett, Walter C., M.D. Dr.P.H.; Hu, Frank B., M.D., Ph.D. Changes in Diet and Lifestyle and Long-Term Weight Gain in Women and Men. N Engl J Med. 2011 Jun 23; 364(25): 2392–2404.

PRODUS

Daca sunteti in cautarea unui supliment eficace, de nutritie celulara care sa va ajute in crearea fundatiei solide pentru sanatatea pe care vreti sa o aveti, atunci se merita sa va uitati la ceea ce am descoperit noi...CELLSENTIALS create de USANA. Un produs premiat de Ghidul Comparativ al Suplimentelor Nutritionale NUTRISEARCH, ca fiind pe primul loc din peste 1600 de suplimente testate.

Suportul nutritional oferit de acest produs este pentru tot corpul.

-Sistemul imunitar

-Sistemul cardiovascular

-Piele și unghii

-Creier

-Ochi

-Sănătate și integritate celulară

-Sistemul nervos

-Oase și articulații

-Sistemul muscular

-Tiroidă

-Ficat

-Metabolism și energie

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizionați următorul video.

PREȚ RETAIL PENTRU USANA CELLSENTIALS - 280 LEI

PREȚ PE CARE ÎL OBȚINEȚI CUMPĂRÂND DE PE LINK-UL revolutieinsanatateata.usana.com-Fă cumpărături acum - 255 LEI

evolutieinsanatateata.usana.com-Fă cumpărături acum

PENTRU INFORMAȚII

TEL/WHATSAPP: 0722243496

e-mail: revolutieinsanatateata@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.