Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și menții sănătatea ta | Astăzi despre toxicitate

Ziarul de Vrancea
5 iun 2019 1519 vizualizări

Toxicitatea este una dintre cele mai puțin înțelese concepte discutate în informațiile de sănătate și este posibil să fiți bombardați cu informații senzaționale și inexacte pe această temă aproape zilnic mai ales dacă sunteți pe social media. 

Haideți să clarificăm câteva lucruri despre toxicitate.

Deoarece există diferențe tehnice între ceva care este fie o toxină, otravă, venin, cancerigen etc., cuvintele “TOXICE” și “TOXICITATE” din acest articol sunt definite ca fiind ceva CARCINOGEN, OTRAVĂ sau orice TOXINĂ direct dăunătoare vieții.

Deci, să începem cu un test. Dintre aceste 10 articole, care sunt toxice?

1. Apa

2. Oxigenul

3. Soarele

4. Dioxidul de titan

5. Fierul

6. Cianura

7. Alcoolul

8. Vitamina A

9. Formaldehida

10. Ciocolata

Răspunsul este că toate acestea și nici unul dintre ele și …… depinde.

Indiferent dacă este ceva toxic sau nu, depinde de doză, de calea de expunere și de durata expunerii. Iată câteva exemple pentru a ilustra ceea ce vreau să spun:

APA

Știm cu toții că ar trebui să bem multă apă curată (când spun asta mă refer la apă filtrată corespunzător). Fără o hidratare adecvată, vei muri. Dar, dacă inhalezi apă, poate fi mortal. Există, de asemenea, cazuri de deces legate de aportul de prea multă apă într-un timp foarte scurt.

OXIGENUL

Avem nevoie de o anumită concentrație de oxigen în aerul pe care îl respirăm pentru a supraviețui. Amestecul din atmosferă este de aproximativ 20%, alături de azot și alte gaze. Dar, respirația oxigenului pur prea mult timp poate provoca leziuni celulare, în special în sistemul nervos central, plămâni și ochi.

SOARELE

Evident, avem nevoie de soare pentru a supraviețui din mai multe motive. Un nivel adecvat de expunere la lumina soarelui este sursa primară de vitamina D pentru majoritatea oamenilor de pe pământ. Pe de altă parte, radiația solară este o substanță carcinogenă de clasa 1, ceea ce înseamnă că este cunoscut faptul că provoacă cancer.

DIOXIDUL DE TITAN

Prea multă expunere pulmonară la nanoparticule poate provoca cancer. Acest lucru este în mod obișnuit asociat cu inhalarea datorită expunerii cronice industriale. Nu este absorbit pe cale orală sau dermală și este practic inert prin acele căi de expunere.

FIERUL

Fierul este un mineral esențial absolut necesar pentru supraviețuira noastră. Este de asemenea, una dintre principalele cauze de decese în rândul copiilor.

CIANURA

Știm cu toții că cianura poate fi mortală. Dar cantități mici sunt ușor excretate prin urină și nu se acumulează. Și asta este bine, deoarece multe alimente sănătoase conțin cianură: spanac, lăstarii de bambus, semințele de in și altele.

ALCOOLUL (etanol)

Consumul moderat este tolerat de către organism, dar sunt clasificate ca fiind cancerigene de clasa 1.

VITAMINA A

Cantitățile excesive pot fi toxice pentru ficat, totuși deficitul de vitamină A este principala cauză a a bolilor de ochi începând din copilărie peste tot în lume.

FORMALDEHIDA

De asemenea, un agent cancerigen de clasa 1, dar este posibil să nu fiți conștienți de faptul că formaldehida se găsește în mod natural în doze semnificative în multe fructe, fructe de mare și ciuperci. În plus, formaldehida este implicată în reacțiile de metilare și biosinteza unor proteine ​​și acizi nucleici în organism și este un constituent normal în sângele nostru.

CIOCOLATA

Cu excepția câștigului în greutate, prea mult ciocolată nu vă va face nici un rău. Totuși, poate fi foarte toxică pentru câini și pentru alte animale. Ideea este că doar pentru că o otrava specifică funcționează pentru a ucide o plantă sau o insectă, nu înseamnă automat că este otrăvitoare pentru oameni.

“ASEMĂNĂTOR” NU ESTE DELOC “IDENTIC”

Doar pentru că ceva are "aproape" aceeași structură sau sună la fel, nu o face identică. Apa este H2O, dar adăugarea unei singure molecule de oxigen este H2O2 sau peroxid de hidrogen.

Propilen glicolul este absorbit și metabolizat rapid în ficat, în acid lactic și acid piruvic (componente normale ale ciclului de acid citric) și apoi în continuare în dioxid de carbon și apă. Pe de altă parte, etilenglicolul este acut toxic și poate afecta grav rinichii.

Nu judecați o substanță după numele ei, este periculos. Și nu faceți confuzii.

O afirmație adesea găsită în mass-media populară sau pe social media, este “Dacă nu o puteți pronunța, nu o mâncați". Lungimea sau complexitatea unui nume nu are nici o legătură cu siguranța pentru consum sau beneficiile acestuia. Nici faptul că este natural sau sintetic. Simplu de pronunțat Polonium 210 este mortală la doze mai mici de 1 miliardime de gram. În timp ce substanța 2-metil-3 - [(2E) -3,7,11,15-tetrametilhexadec-2-en-1-yl] naftochinonă chimică este cunoscută și ca Vitamina K. Hmmmm, ce spuneți de asta?

TOXICITATEA ESTE RELATIVĂ ȘI EDUCAȚIA NE VA AJUTA SĂ O ÎNȚELEGEM ȘI SA NE FERIM DE CEEA CE ESTE CU ADEVĂRAT TOXIC

 

Sperăm că acest lucru ilustrează faptul că "toxic" este un termen relativ. După cum ați văzut în demonstrația de mai sus, cele mai multe substanțe sănătoase sunt potențial toxice, iar substanțele cele mai "toxice" sunt potențial inofensive. Este doza, calea de expunere și durata expunerii și mulți alți factori care reprezintă diferența dintre cei inofensivi și dăunători.

Da, suntem expuși la o mulțime de compuși toxici și nesănătoși ca parte a vieții “normale” din zilele noastre, și acest lucru ne arată încă odată de ce este important să faceți sport și să obțineți suficienți nutrienți prin dietă și suplimente pentru a susține funcția plămânilor și rinichii (căile normale de detoxifiere) și pentru o sănătate vibrantă în general. Data viitoare când vedeți sau auziți cuvântul "toxic", opriți-vă un moment pentru a vă gândi la context. Aceasta va face mai ușor separarea folclorului de realitate.

ARTICOL TRADUS ȘI ADAPTAT DE VIOREL CIUREA

PRODUS

HEPASIL DTX – PENTRU SĂNĂTATEA FICATULUI

Viața vine cu binele și răul.

Există mese memorabile cu cei dragi și oportunități de a savura mâncăruri și băuturi delicioase. Și există, de asemenea, poluanți inevitabili sau substanțe chimice în mediu care sunt o realitate modernă. Împreună, toate acestea se adaugă la o cantitate de substanțe pe care corpul trebuie să le proceseze.

Ficatul tău este responsabil pentru filtrarea a tot ce consumi. E o treabă mare. Deci, sistemul de filtrare a deșeurilor nu poate face vreodată o pauză. USANA Hepasil DTX ™ poate ajuta la susținerea sănătății și funcției normale a ficatului, astfel încât să poată face față la orice se poate. Și voi puteți să vă concentrați asupra vieții bune dacă ficatul are tot suportul de care are nevoie!

Ficatul tău îl va iubi pe Hepasil DTX deoarece a fost formulat cu cea mai bună știință suplimentară pentru a crea o formulă unică puternică. Dispune de o serie de tehnologii exclusive pentru USANA. Fiecare comprimat special combinat prezintă tehnologia USANA InCelligence pentru a activa procesele de dezintoxicare naturale ale organismului. Complexul de asistență pentru detoxifierea InCelligence include, de asemenea, Olivol® - extractul de măsline provenit de la oamenii de știință USANA. Și deoarece Hepasil DTX este fabricat și cu tehnologia hibridă nutritivă, acesta oferă o combinație excepțională de ingrediente cu o potență care poate să nu fie disponibilă în multe alte produse.

-EXTRACT DE SCHISANDRA 300 mg

-EXTRACT DE ANGHINARII 165 mg

-EXTRACT DE BROCOLI 112.5 mg

-EXTRACT DE CEAI VERDE 112.5 mg

-EXTRACT DE MĂSLINE 112.5 mg

-EXTRACT DE TURMERIC 112.5 mg

Ingredientele din Hepasil DTX vă ajută să vă sprijiniți funcția hepatică, care joacă un rol important în menținerea stării dumneavoastră de bine: 

-Ajută corpul să producă energie prin susținerea proceselor metabolice normale

-Produce substanțe vitale necesare pentru a vă energiza corpul

-Îndepărtarea naturală a grăsimilor, a toxinelor și a deșeurilor

Pentru detalii referitor la HEPASIL DTX, vă rugăm să accesați denumirea alăturată: Hepasil DTX™

Pachet de produs recomandat pentru DETOX

Pentru a achiziționa din magazinul online produsele accesați,  aici 

Dacă doriți informații suplimentare  solicitați-le la adresa de e-mail:revolutieinsanatatea@gmail.com 

Citiți și:ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre ”Axa creier- intestin”;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre detoxifiere.Principalele 8 motive ca să vă detoxificați corpul;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: cum să ne detoxifiem?;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: ficat;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: diete;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Instrucțiuni pentru a îmbătrâni frumos și sănătos;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: Stresul și oboseala glandelor suprarenale;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:mersul pe jos și activitatea fizică;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:Sistemul limfatic;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:Ghidul pentru o mâncare colorată


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.