Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și menții sănătatea ta | Astăzi despre mineralele esențiale pentru sănătatea noastră

Ziarul de Vrancea
19 iun 2019 1836 vizualizări

Nu puteți fabrica pur și simplu mineralele de care aveți nevoie. Și nu ești singurul care se confruntă cu aceeași problemă. Absolut toate ființele vii de suprafața planeteil se confruntă cu aceeași problemă existențială. Din fericire, Pământul este un magazin plin cu toate mineralele esențiale de care are nevoie corpul vostru pentru a funcționa optimal.

Mineralele nu sunt ca vitaminele. Plantele, bacteriile și alte microorganisme nu pot sintetiza pur și simplu calciu sau magneziu. Vitaminele sunt molecule mai mari iar mineralele sunt atomi sau ioni - elemente chiar de pe tabelul periodic.

Norocul vostru, plantele pot extrage minerale din sol. De aceea nu trebuie să inspirăm praf sau să sfărâmăm pietre în dinți pentru a obține necesarul de zinc sau fier. Bucurați-vă de o salată consistentă. Și beți un pahar de apă (puteți obține minerale și în acest fel).

Aveți nevoie de minerale pentru metabolismul celular și pentru a vă construi structuri ale corpului (de la oase la sânge la aminoacizi care influențează ADN-ul). Și acum puteți afla despre toate mineralele de care aveți nevoie. Haideți să vedem ce face fiecare dintre aceste minerale esențiale pentru sănătatea voastră.

CANTITATEA ESTE FOARTE IMPORTANTĂ: MACROMINERALE ȘI OLIGOELEMENTE

Pur și simplu aveți nevoie de minerale esențiale pentru a trăi. Dar ai nevoie de unele dintre ele mai mult decăt altele. 

Cele din care aveți nevoie cantități mai mari (până la câteva grame pe zi) se numesc macrominerale Veți găsi mineralele cele mai recunoscute în această categorie - calciu, magneziu, sodiu și potasiu. Dacă doriți să mergeți mai departe, ați putea împărți macromineralele în minerale în vrac și electroliți (acele minerale găsite adesea în fluidele corpului).

Cealaltă categorie ar putea fi numită microminerale sau minerale esențiale. După cum sugerează numele, aveți nevoie doar de cantități mici de minerale esențiale pentru a vă susține sănătatea. Chiar dacă aveți nevoie de o cantitate mică (câteva micro- până la milligrame pe zi) de minerale, acestea nu sunt mai puțin importante. Această categorie are nume cunoscute (zinc și cupru) și unele minerale mai puțin cunoscute (seleniu și molibden). 

CALCIUL

Ce este? Cel mai abundent mineral esențial din corpul vostru.

Ce face pentru tine? Calciul este esențial pentru sănătatea osoasă, semnalizarea celulară, contracția și relaxarea musculară, funcția nervoasă și ajută la susținerea coagulării sângelui și a sănătății cardiovasculare.

Unde il pot gasi? Se regaseste in tofu, fasole, portocale, broccoli, varza.

Calciul este cel mai abundent mineral din corpul vostru. Cantitatea cea mai mare - 99% - este stocat în oase și dinți. Calciul stocat face parte din matricea osoasă și conferă culoare și structură oaselor. Deci, este esențială pentru menținerea densității și forței osoase.

Corpul tău controleaza foarte mult cantitatea de calciu liber din sange. Dacă nivelul dvs. scade sub normal, glanda paratiroidă intră în acțiune. Această glandă (situată în gât) activează vitamina D, care trage de calciu din oase.

Acest proces restaurează repede nivelurile de calciu sănătoase, dar poate afecta sănătatea oaselor. Nu doriți ca depozitul de calciu din oasele dvs. să fie utilizat în mod constant fără a fi înlocuit. Deci, este important să obțineți suficient calciu dietetic pentru a menține oasele puternice, iar nivelul calciului din sânge să fie normal.

Calciul este responsabil pentru mai mult decât sănătatea osoasă. Restul de 1% din mineralul esențial servește multe funcții importante - începând cu sănătatea cardiovasculară. Această legătură provine din rolul calciului în menținerea tensiunii arteriale sănătoase deja în intervalul normal.

Semnalizarea celulelor este unul dintre rolurile pe care îl are calciu în organism. Mineralul esențial este necesar pentru a transmite o varietate de mesaje:

-de la creier la terminațiile nervoase

-mediind dilatarea și contracția vaselor de sânge

-controlul contracțiilor musculare

-declanșând defalcarea moleculelor de glucoză stocate numite glicogen, care combină contracția musculară

CLORUL

Ce este? Un mineral esențial și electrolit care menține echilibrează fluidele corpului.

Ce face pentru voi? Clorul vă ajută să mențineți un echilibru al fluidelor corporale. De asemenea, este necesar pentru crearea acidul clorhidric care vă ajută să dezintegrați alimentele în stomac.

Unde il pot gasi? Sare de masă, roșii, măsline, țelină și salată verde.

Când vorbim de clorura ne gândim și la sodiu. Asta are sens deoarece ele reprezintă cele două componente ale sarei de masă. Și împreună, ele susțin echilibrul adecvat al lichidelor din corpul vostru.

Dar clorura are un rol propriu.

Este o componentă principală a acidului gastric. Acidul clorhidric din stomac este o parte importantă a sucurilor digestive care ajută la dezintegrarea alimentelor pe care le consumați. Astfel, aceasta poate fi absorbit în intestinul subțire și nutrienții pot fi utilizați în tot corpul.

Din moment ce face parte din sare, majoritatea oamenilor au suficientă clorură.

CROMUL

Ce este? Mineral esențial care afectează activitatea insulinei și metabolismul macronutrienților în corp.

Ce face pentru mine? Îmbunătățește interfața celulelor cu insulină, ajutând organismul să mențină glucoză sanguină sănătoasă deja în intervalul normal.

Unde il pot gasi? Broccoli, grâu întreg, usturoi, busuioc, curcan, semințe, legume, vin roșu și ciocolată neagră.

Insulina reglează nivelul de glucoză din sânge. Cromul ajută insulina să fie cât mai eficientă posibil, făcând acest lucru important.

Acest mineral esential se leagă de aminoacizi și de alți compuși pentru a crea factorul de toleranță la glucoză (GTF). Permite insulinei să se lege de receptori de pe suprafața celulelor, sporind absorbția glucozei din sânge. Astfel, cromul ajută la menținerea zahărului din sânge sănătos deja în intervalul normal

Nu este vorba numai de glucoză. De asemenea, cromul participă la metabolizarea proteinelor, a grăsimilor și a carbohidraților. Deci, ajută la transformarea macronutrientilor din dieta ta într-o energie celulară utilă.

Cromul nu este greu de găsit în dietă, dar este slab absorbit. Cromul de legare la diferiți aminoacizi (sau derivații lor) pare să-și mărească biodisponibilitatea. Acidul ascorbic (vitamina C) promovează, de asemenea, absorbția mineralelor esențiale.

CUPRUL

Ce este? Un mineral esențial care ajută la construirea structurilor corpului și nu numai asta.

Ce face pentru mine? Cuprul ajută la producerea de celule roșii în sânge, sprijină sănătatea țesuturilor conjunctive, creierul și sistemul nervos, energia, respirația celulară și sănătatea cardiovasculară. De asemenea, afectează sistemul imunitar, sănătatea oaselor și acționează în mod indirect ca antioxidant.

Unde il pot gasi? Crustacee, nuci, linte, ciuperci, cereale integrale sunt surse bune de cupru.

Cuprul este cel mai bine cunoscut ca un material de construcții popular în instalațiile sanitare și cablare. De asemenea, ajută la construirea structurilor importante ale corpului.

Se combină cu fier pentru a ajuta la producerea celulelor roșii din sânge. Cuprul joacă un rol important în fabricarea țesuturilor conjunctive. Ajută la legarea a două dintre cele mai răspândite proteine ​​structurale - colagen și elastină.

Deoarece cuprul poate accepta și dona electroni, funcționează indirect și ca un antioxidant. Are un rol esențial în clasa de enzime superoxid dismutază (SOD). Sunt câteva dintre cele mai importante enzime antioxidante ale organismului.

Acestea sunt doar câteva aspecte ale modului în care cuprul este folosit în corpul vostru. De asemenea:

-ajută la respirație și la eliberarea energiei

-are o legătură cu sănătatea cardiovasculară prin sprijinirea sănătății vaselor de sânge

-ajută la menținerea sănătății sistemului nervos și a creierului prin diferite enzime dependente de cupru

Cuprul este de obicei foarte ușor absorbit de corpul vostru, astfel încât biodisponibilitatea este de obicei între 55 și 75%. Și este relativ netoxic pentru oameni. Comitetul de experți al Organizației pentru Alimentație și Agricultură-Organizația Mondială a Sănătății a specificat aporturile de 0,5 mg pe kg de greutate corporală ca fiind sigure sau aproximativ 25 mg pe zi pentru un adult obișnuit.

IODUL

Ce este? Un mineral care ajută la producerea hormonilor tiroidieni.

Ce face pentru mine? Iodul susține metabolismul sănătos și poate juca un rol în menținerea unei greutăți corporale sănătoase - prin conectarea la hormoni tiroidieni. Este, de asemenea, important pentru dezvoltarea fătului și a copilului.

Unde il pot gasi? Sare iodată, fructe de mare, lapte și fasole. Conținutul de iod în fructe și legume variază în funcție de solul în care sunt cultivate.

Iodul este mai mult decât o adăugare la sarea de masă. Aveți nevoie de acest mineral esențial pentru a face hormoni tiroidieni care influențează metabolismul dumneavoastră și pot juca un rol în greutatea corporală.

Femeile gravide și sugarii au nevoie în mod special de iod. Mineralul ajută la dezvoltarea adecvată a dezvoltării fătului și a copilului - în special a oaselor și a creierului.

Dacă nu aveți suficient iod în dieta dvs., tiroida va încerca să o captureze cât mai mult posibil. Acest lucru poate cauza probleme.

Iodul este ușor de tolerat de corpul vostru. La adulți, aportul de 2.000 mcg au generat rapoarte de intoleranță, dar oamenii pot tolera în general niveluri de până la 1100 mcg pe zi.

FIERUL

Ce este? Un mineral care ajută la crearea de proteine ​​importante în sânge și mușchi.

Ce face pentru mine? Fierul este o componentă a proteinei care permite celulelor roșii să transporte oxigen în corpul dumneavoastră. De asemenea, face parte din proteina care ajuta muschii sa absoarba oxigenul. Are chiar legături cu producția de energie și formarea ADN-ului.

Unde il pot gasi? Carne, fructe de mare, pasari, fasole, stafide si nuci.

Capacitatea sângelui de a transporta oxigen este construită pe fier.

Este o parte importantă a hemoglobinei. Această proteină din celulele roșii din sânge le permite să prindă oxigenul din plămâni și să-l introducă în restul corpului. Fierul nu ajuta doar sângele să transporte oxigen. Este o componentă a myoglobinei - o proteină în mușchi - care este esențială pentru absorbția oxigenului de către mușchii voștri. De asemenea, sprijină producția de energie și ajută la construirea ADN-ului.

Fierul dietetic se găsește în două forme - heme și nonheme. Cea mai mare parte a fierului nu provine din plante. Carnea este o sursă a celor două tipuri de fier dietetic.

MAGNEZIUL

Ce este? Un macromineral care joacă un rol în peste 300 de sisteme enzimatice din organism.

Ce face pentru mine? Aveți nevoie de magneziu pentru a susține sănătatea oaselor, producerea de energie, nivelurile sănătoase ale glicemiei aflate deja în intervalul normal și pentru a menține nivelurile de calciu.

Unde il pot gasi? Magneziul este o componentă esențială a clorofilei, pigmentul verde din plante. Ar trebui să vă întoarceți la legume cu frunze verzi, cereale integrale, nuci, carne și lapte. Apa poate fi o sursă de magneziu, dar este foarte variabilă. Apa mai tare conține săruri de magneziu, care vă pot ajuta organismul să îndeplinească cerințele zilnice.

Magneziul este un mineral esențial multitasking, necesar pentru mai mult de 300 de enzime. Corpul tau are nevoie de acest macromineral pentru a produce energie, mentine nivelul de calciu si ajuta la mentinerea functiei normale, sanatoase a insulinei. În orice moment, conțineți aproximativ 25 de grame de magneziu.

Unul dintre rolurile principale ale magneziului este producerea de energie. Procesul celular care transformă dieta dumneavoastră în energie utilă necesită mai multe reacții dependente de magneziu. Impactul mare îl are proteina care produce adenozin trifosfat sau ATP (forma utilizabilă a energiei celulare) în mitocondrii. Această moleculă de energie (ATP) există în mare măsură ca Mg-ATP, un complex de magneziu.

Dar dacă îl căutați, șaizeci de procente din magneziu sunt stocate în oasele voastre. Deci, nu este o surpriză că mineralul esențial ajută la menținerea densității osoase. Cantități sănătoase de magneziu promovează de asemenea nivelurile normale ale serului de calciu și întăresc efectele pozitive ale vitaminei D. Magneziul poate spori acțiunea hormonului paratiroidian, care este responsabil pentru reglarea nivelului de calciu și vitamina D în sânge. Aceste două substanțe nutritive (calciu și vitamina D) ajută la menținerea rezistenței osoase.

Mai multe studii au indicat, de asemenea, o posibilă legătură între suplimentarea cu magneziu și menținerea funcției sănătoase a insulinei. Aceste constatări sugerează că nivelurile de magneziu sănătoase vă pot ajuta să susțineți nivelurile sănătoase ale glicemiei deja în intervalul normal.

Magneziul este un macromineral. Aveți nevoie de o cantitate destul de mare. Acest lucru face ca magneziul să  atingă foarte greu un nivel toxic, mai ales atunci când este obținut din surse alimentare, cu excepția cazului în care aveți afectată funcția renală. Unii oameni au prezentat indigestie și tulburări gastro-intestinale după administrarea de săruri de magneziu. Aceste săruri sunt utilizate terapeutic ca laxative, iar unele persoane pot prezenta crampe și diaree în doze mari.

MANGANUL

Ce este? Un mineral esential pentru metabolism și funcția celulară.

Ce face pentru mine? Manganul face parte din enzimele care ajută la metabolism. De asemenea, ajută la protejarea mitocondriilor (centrale electrice celulare) de deteriorarea radicalilor liberi care rezultă din producerea de energie.

Unde il pot gasi? Ananas, nuci, cereale integrale, fasole, spanac și ceai.

Crearea energiei celulare este o afacere necesară, dar riscantă. Unul dintre cei mai importanți protectori ai mitocondriilor - locul în celulele unde se produce energia - este în parte compus din mangan (nu trebuie confundat cu magneziu).

Cum poate acest mineral să aibă un rol antioxidant atât de mare? Începe cu crearea de dismutază superoxid de mangan. Această enzimă începe conversia produselor secundare dăunătoare de tip oxidativ, în apă inofensivă.

De asemenea, ajută la metabolizarea componentelor dietei dvs., sprijină dezvoltarea normală a oaselor și joacă un rol în formularea de colagen.

Deficiențele de mangan sunt relativ rare, deoarece se găsește abundent în naturp și este necesar numai în cantități mici. Cazuri izolate de toxicoză de mangan au apărut datorită expunerii dietetice. Nivelurile periculoase sunt de obicei observate doar la persoanele expuse la niveluri ridicate de praf de mangan în aer (cum ar fi cele găsite în anumite medii de lucru).

MOLIBDEN

Ce este? Un mineral care este o componentă a patru enzime importante.

Ce face pentru mine? Molibdenul ajută la metabolizarea medicamentelor și a compușilor străini. Aceasta înseamnă că susține procese sănătoase de detoxifiere. De asemenea, contribuie la mișcarea carbonului, azotului și sulfului în întregul corp.

Unde il pot gasi? Cele mai bogate surse sunt laptele și produsele lactate, leguminoasele uscate, cerealele.

Molibdenul este o adăugare relativ recentă în lista mineralelor esențiale. Din 1953, acest agent în reacțiile de reducere a oxidării a fost dovedit a fi un necesar pentru sănătate.

Lucrand prin enzime, molibdenul ajuta la transportul electronilor intr-o varietate de reactii. Patru enzime diferite necesită molibden pentru a metaboliza aminoacizii cu sulf și pentru a produce acid uric (un proces normal). Enzimele conținând molibden susțin de asemenea procesele de detoxifiere a medicamentelor și a compușilor străini.

Molibdenul este ușor absorbit din dieta dumneavoastră. Se estimează un aport alimentar zilnic adecvat pentru adulți de 45-50 mcg. Limita superioară a fost stabilită la 2000 mcg / zi pentru adulți.

FOSFORUL

Ce este? Cel de-al doilea cel mai abundent mineral din organism (al doilea după calciu).

Ce face pentru noi? Fosforul susține sănătatea osoasă, producerea de energie, sănătatea celulară, sinteza proteinelor și semnalizarea celulară. Vitaminele B și echipa de fosfor au impact asupra sănătății renale, musculare, nervoase și a inimii.

Unde il pot gasi? Produsele lactate, nucile, fasolea, boabele de cereale, somonul și halibutul.

Esti aproximativ 1% fosfor. Acesta reprezintă 1/100 din greutatea corporală. Aceste numere mari fac acest macromineral să fie al doilea ca și cantiate după calciu în corp. Și ca și calciul, fosforul se găsește în cea mai mare parte în oase și dinți. Deci, susține sănătatea oaselor.

Dar este și în interiorul celulelor corpului tău. Aceasta se datorează faptului că reprezintă o parte din P-ul în molecula ATP (adenozin trifosfat). Nu putem crea energia principală a corpului fără fosfor.

Importanța fosforului se extinde la semnalizarea celulară, sinteza proteinelor și construirea membranelor celulare și a materialului genetic. Acest mineral esențial face echipa cu vitaminele B pentru a susține funcția renală, musculară, inimă și nervoase sănătoase.

Echilibrarea aportului de fosfor și calciu este crucială. Prea mult fosfor poate afecta absorbția calciului și poate afecta negativ sănătatea oaselor. Dar cele două sunt găsite în multe din aceleași surse de hrană.

POTASIUL

Ce este? Un macromineral și un electrolit care afectează mai multe domenii ale sănătății.

Ce face pentru noi? Potasiul este important pentru a construi mușchi și proteine. Ca dirijor de energie electrică, joacă un rol în activitatea electrică a inimii.

Unde il pot gasi? Căutați potasiu în banane, spanac, carne, pește, fasole, lime, roșii și squash.

Potasiul este electric. De aceea, acest mineral esențial este considerat un electrolit. Și această abilitate electrică este importantă pentru inima ta. Bătăile inimii sunt reglate de impulsuri electrice și potasiul joacă un rol important în menținerea ritmului cardiac normal.

Corpul tau are nevoie de potasiu pentru a construi proteine ​​si muschi. Este necesar pentru creștere și ajută la reglarea utilizării carbohidraților.

Potasiul este abundent în dieta medie. Dar unii indivizi care iau anumite medicamente pot avea nevoie de potasiu suplimentar.

SELENIUL

Ce este? Un oligoelement care contribuie la moleculele antioxidante importante.

Ce face pentru noi? Seleniul este o componentă a glutationului, care este un puternic antioxidant creat de corpul nostru. De asemenea, joacă un rol în construirea ADN-ului, funcția tiroidiană și reproducerea.

Unde il potem gasi? Cerealele, semințele, fructele de mare, ficatul și alte tipuri de carne sunt bogate în seleniu.

Seleniul vă ajută să vă protejați celulele de deteriorarea radicalilor liberi. Mineralul vă ajută să păstrați glutationul - o molecula puternic antioxidantă - în starea redusă. Moleculele de glutation sunt excelente în donarea de electroni și neutralizarea unei varietăți de radicali liberi. De asemenea, joacă un rol major în detoxifiere.

Corpul tau are, de asemenea, nevoie de proteine ​​care contin seleniu pentru a produce ADN. De asemenea, are legături cu funcția și reproducerea tiroidei.

La adulți, nu s-au observat efecte adverse pentru consumul de seleniu sub 400 mcg pe zi. Dar consumul de cantități foarte mari poate duce la efecte negative asupra părului, unghiilor, pielii și dinților.

SODIUL

Ce este? Un macromineral electrolit care susține un echilibru de fluide în corpul dumneavoastră.

Ce face pentru noi? Sodiul susține musculatura sănătoasă și funcția nervoasă. Dar rolul principal este să ajuți organismul să echilibreze cantitatea de lichide.

Unde il pot gasi? Sarea și alimentele procesate reprezintă cea mai buna sursă pentru sodiu. Dar căutați surse naturale, cum ar fi produsele lactate, carnea, crustacea și legumele.

Sodiul este, de obicei, parte dintr-o conversație despre cantități excesive și riscuri pentru sănătate. Dar este un mineral esențial controlat de rinichi și parțial responsabil pentru menținerea lichidelor corpului în echilibru. Aceasta include plasma sanguină și fluidul dintre celule.

Probabil ați experimentat acest act de echilibrare din întâmplare. Dacă aveți prea multă sare (care conține sodiu), rețineți apă și sunteți însetați. Acesta este corpul tău care încearcă să mențină un raport bun de sodiu în apă.

Sodiul este, de asemenea, necesar pentru menținerea funcției musculare și nervoase sănătoase.

Majoritatea persoanelor din SUA primesc mai mult sodiu decât au nevoie, deși nu se găsește în mod natural în concentrații mari în multe alimente. Acest lucru se datorează faptului că sarea este utilizată în gătit și prelucrarea alimentelor. Reveniți la legume și fructe proaspete pentru a vă ajuta să evitați consumul de sodiu excesiv în dieta dvs. (care poate contribui la hipertensiunea arterială).

ZINCUL

Ce este? Un mineral care are rolul de cofactor în peste 300 de enzime.

Ce face pentru noi? Zincul susține funcția imună, ajută la formarea și repararea ADN-ului și asigură structura proteinelor care afectează exprimarea genelor. Este important pentru funcția sănătoasă a ochilor, a rinichilor, a mușchilor, a pielii și a oaselor.

Unde il pot gasi? Carnea, ficatul, ouăle și fructele de mare sunt considerate surse bune de zinc.

Zincul este un cofactor pentru mai mult de 300 de enzime necesare funcției celulare în rinichi, mușchi, piele și oase. Dar cel mai mare impact al zincului se întâmplă adânc în interiorul celulelor.

Zincul este puternic implicat în crearea de material genetic, inclusiv ADN. De asemenea, servește ca o componentă structurală necesară a proteinelor care leagă ADN-ul, care afectează exprimarea genei. Multe proteine ​​care se leagă de ADN conțin zinc.

Zincul susține și ochii sănătoși. Face parte dintr-o enzimă importantă în conversia retinolului în retină (două forme de vitamină A). Zincul pare să ofere un efect aditiv altor antioxidanți implicați în susținerea acuității vizuale.

Zincul de asemenea:

-afectează activitatea enzimelor atașate la membranele plasmatice

-ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative

-eliberează folatul de vitamine pentru a se deplasa prin membranele celulare

-ajută la fabricarea  componentei heme a sângelui

-participă la metabolizarea esențială a acizilor grași

-ajută la eliberarea vitaminei A din spațiul său de depozitare în ficat

Chiar dacă zincul este un mineral - și ultimul pe această listă - impactul nu poate fi supraevaluat. Consumul ridicat de zinc pentru o perioadă lungă de timp poate afecta negativ absorbția cuprului. În general, aportul de zinc este considerat complet sigur la niveluri sub 40 mg pe zi pentru adulți.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest document nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

ARTICOL TRADUS SI ADAPTAT DE VIOREL CIUREA

REFERINȚE

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals

https://medlineplus.gov/definitions/mineralsdefinitions.html

https://link.springer.com/referenceworkentry/10.1007%2F978-3-642-16483-5_3752

https://www.webmd.com/food-recipes/guide/vitamins-and-minerals-good-food-sources#1

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/calcium#food-sources

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0092867407015310

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Calcium-HealthProfessional/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK21190/

http://kidshealth.org/en/teens/calcium.html

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/magnesium#deficiency

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1464-5491.2006.01852.x/full

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Chromium-HealthProfessional/

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/chromium

https://medlineplus.gov/ency/article/002419.htm

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/copper

https://medlineplus.gov/ency/article/002420.htm

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/fluoride

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iodine-Consumer/

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iodine-HealthProfessional/

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/iodine

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iron-HealthProfessional/

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iron-Consumer/

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/iron

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/manganese

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/molybdenum

https://medlineplus.gov/ency/article/002424.htm

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/phosphorus

https://medlineplus.gov/ency/article/002413.htm

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/potassium

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Selenium-HealthProfessional/

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Selenium-Consumer/

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/selenium

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/sodium

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-HealthProfessional/

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-Consumer/

http://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/zinc

PRODUS

OASELE ȘI DINȚII VOȘTRI SUNT ATĂT DE SĂNĂTOASE ȘI PUTERNICE PE CÂT AȚI VREA?

Haideți să vedem de ce MagneCal D de la USANA vă poate ajuta referitor la acest aspect extrem de important al sănătății corpului nostru.

Calciul este cel mai abundent mineral din corpul nostru. Și în timp ce nu există atât de mult magneziu, cu siguranță nu este mai puțin important. Magneziul este vital pentru sănătatea noastră. Este necesar să activați mai mult de 300 de reacții enzimatice. Unele dintre aceste reacții includ crearea de proteine, ADN-ul, ARN-ul și glutationul. 

Majoritatea calciului și a magneziului din corpul vostru este stocat în schelet. De fapt, 99% din calciu se găsește în dinți și oase. Aproximativ 60% din magneziu este depozitat tot acolo. Restul de calciu și magneziu rezidă în țesuturi și în fluxul sanguin. 

Magneziul împreună cu Vit D (plus fosfor, siliciu și boron), sunt implicate profund în distribuția corectă a calciului acolo unde este nevoie în corp. Fie în oase și dinți ce servesc în mare măsură ca depozit și ceea ce se știe prea puțin este ca magneziul și calciul sunt implicați în transmiterea semnalelor electrice în tot corpul de-a lungul sistemului nervos. Vitamina D menține calciul în echilibru în corp.

MagneCal D de la USANA are în compoziție magneziu și calciul în proporție de 1 la 1, plus vitamina D3 din cholecalciferol care este aceeași formă de vit D creată și recunoscută de corp.

Cu ce ne poate ajuta acest produs?

-densitatea osoasă începe să scadă începând cu vârsta de 25 de ani, iar la femei, procesul se accelerează odată ce intervine menopauza. Dacă nu menținem o structură osoasă puternică si densitatea osoasă continuă să scadă, se poate ajunge la OSTEOPOROZĂ!

-ajută la menținerea sănătății dinților. iar calciul împreună cu vit D3, vin în sprijinul sănătății gingiilor.

-la persoanele ce au peste 50 de ani, vit D3 vine in sprijinul sanatatii sistemului muscular, bine stiut ca masa musculara incepe să scadă.

-vine în sprijinul sănătății inimii

-suplimentând cu vit D si magneziu, ajută la menținerea unei presiuni sănătoase a sângelui (care este deja în limte sănătoase)

-ajută la menținerea elasticității arteriale

-magnesziul sprijină funcționarea neuronilor prin procesele chimice și electrice la care iau parte

-vitamina D3 este neuroprotectoare fiind excelentă pentru sănătatea creierului.

Iată multiplele actiuni benefice ale acestui produs, in plus dacă este luat inainte de culcare, magneziul ajuta la relaxarea musculară și implicit ne ajută să avem un somn mai odihnitor.

PRETUL LA DETALIU ESTE DE 121 DE LEI PLUS 29 DE LEI EXPEDITIA.✅PRETUL NOSTRU ESTE 110 LEI PLUS 29 DE LEI EXPEDITIA.

Pentru a-l cumpăra, accesați aici. Plata se face doar cu card VISA sau MC. Cand se deschide fereastra, alegeti România și limba română.

Dacă doriți să cumpărați  produsul MagneCal D de la USANA , din magazinul online USANA vă rugăm să accesați secțiunea ”Fă cumpărături acum” a site-ului  revolutieinsanatateata.usana.com sau accesați direct aici

Dacă doriți informații suplimentare  solicitați-le la adresa de e-mail:revolutieinsanatatea@gmail.com

Vă rugăm să ne contactați dacă aveți nevoie de ajutor sau pentru informații suplimentare!

Citiți și:ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre ”Axa creier- intestin”;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre detoxifiere.Principalele 8 motive ca să vă detoxificați corpul;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: cum să ne detoxifiem?;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: ficat;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: diete;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Instrucțiuni pentru a îmbătrâni frumos și sănătos;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: Stresul și oboseala glandelor suprarenale;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:mersul pe jos și activitatea fizică;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:Sistemul limfatic;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:Ghidul pentru o mâncare colorată;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și menții sănătatea ta | Astăzi despre toxicitate;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea | Astăzi, despre sănătatea sistemului imunitar!

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.