Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea | Tema zilei: Cum să reducem toxinele din corp pentru a ne recâștiga sănătate

Ziarul de Vrancea
7 aug 2019 1567 vizualizări
Sănătatea noastră este în directă legătură cu stilul nostru de viață începând cu ceea ce mâncăm, bem, absorbim, gândim, respirăm, cât dormim, cât ne mișcăm zilnic - și absolut toate aceste acțiuni pe care noi le facem zilnic, sunt în directă corespondență cu sistemul natural de detoxifiere a corpului nostru. Din păcate, pe măsură ce mâncarea și mediul în care trăim devin tot mai toxice, noi devenim din ce în ce mai saturati de toxine. Drept urmare, suntem mai bolnavi decât am fost vreodată și acest lucru fără ca să simțim o durere, căci durerea nu mai este de mult un etalon pentru a defini boala.

În zilele noastre experții estimează că sunt mai mult de 100000 de produse chimice sintetice în comerț numai în US și poate peste 1 milion în mediul înconjurător.

Nu avem nici o idee cu precizie cum mediul înconjurător care este din ce în ce mai poluat, ne poate afecta sănătatea, dar sunt indicatori care trag semnale de alarmă și care arată că media de sănătate a populației este în descreștere. Unii experți estimează că un adult american este intoxicat în medie cu aproximativ 700 de contaminanți  iar cercetătorii au găsit în medie 200 de substanțe chimice toxice în sângele din cordonul ombilical a 10 nou-născuți, inclusiv substanțe ignifuge, mercur și deșeuri de la arderea cărbunelui și a benzinei.

Toate aceste statistici pe care le-am citit mai sus, reprezintă practic o acumulare a tuturor substanțelor la care suntem expuși zilnic de-a lungul vieții noastre: aerul poluat, substanțele chimice din apa sau alimentele noastre, utilizarea constantă a plasticului și utilizarea în interiorul locuinței noastre a produselor chimice de curățare, odorizante, precum și a produselor cosmetice care sunt în majoritatea lor derivate ale petrolului, deci toxice pentru sănătatea noastră.

De-a lungul anilor, toxinele, infecțiile, traumele emoționale și alți factori de stres ai vieții moderne ne agresează sănătatea acumulându-se, până când într-o zi corpul cedează și se poate produce o cascadă de probleme de sănătate printre care enumerăm intestinul permeabil, inflamații cronice, leziuni ale ADN-ului, afecțiuni autoimune, cancer și alte probleme degenerative ale sănătății.

Trăim într-o lume în care problemele de sănătate se confundă cu normalitatea, dar simptomele sunt vizibile, trebuie doar să știm să le interpretăm. Iată câteva din semnele pe care ni le trimite corpul semnalizând o posibilă acumulare de toxine:

-Lipsă de energie: oboseală profundă, letargie

-Probleme cu somnul

-Probleme digestive: balonare, constipație, diaree, scaune cu miros neplăcut, gaze, arsuri la stomac

-Dureri: dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare

-Probleme ale sinusurilor: picurare cronică post-nazală, congestie

-Probleme mintale: depresie, ceață pe creier, probleme cu concentrarea

-Probleme neurologice: amețeli

-Probleme de greutate: creștere în greutate inexplicabilă sau rezistență la pierderea în greutate

-Probleme ale pielii: erupții cutanate, eczeme, psoriazis, acnee

-Probleme hormonale

-Tensiune arterială ridicată sau mică

Pentru a deveni din ce în ce mai bine, trebuie să începem prin a ne educa în a recunoaște aceste toxine. 

Când recunoașteți numărul de toxine cu care corpul intră în contact în fiecare zi, veți fi motivat să faceți câteva modificări simple ale stilului de viață. La asta se adaugă bineînțeles, ajustarea listei de cumpărături și tot ceea ce mâncăm.

TREBUIE SĂ DEVENIM CONȘTIENȚI DE TOXINELE PE CARE LE PUTEM ACUMULA DIN MEDIUL ÎNCONJURĂTOR, PRECUM ȘI DE TOXINELE GENERATE DE CORPUL NOSTRU

1. Toxinele care provin din exteriorul corpului nostru:

Acestea includ substanțele chimice găsite în aer, apă și alimente:

-Produse chimice utilizate în producția și agricultura industrială, tratarea apei, curățarea uscată, curățarea locuințelor și produse pentru îngrijirea corpului

-Metale incluzând mercur, plumb, aluminiu, arsenic și cadmiu care se găsesc în apă, pește, sol și aerul pe care îl respirăm

-Medicamente, inclusiv multe medicamente eliberate pe bază de rețetă, antibiotice și vaccinuri

-Aditivi alimentari, conservanți și îndulcitori, cum ar fi monosodiu glutamatul  (MSG) și îndulcitorii artificiali

-Multe organisme modificate genetic (OMG) care sunt pline de pesticide sau erbicide

-Multe alimente alergene, inclusiv gluten, lactate, soia etc., pot fi în special toxice pentru persoanele predispuse la probleme autoimune

-Poluarea aerului, inclusiv fumul de țigară chiar dacă nu ești fumător activ

-Mucegaiul, care produce micotoxine otrăvitoare (de exemplu, aflatoxina și Ochratoxina A [OTA])

-Amine heterociclice (HCA) și hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), substanțe chimice formate atunci când gătiți la temperatură înaltă sau carne la grătar

-Expunere cronică la frecvențe electromagnetice (EMF) și „electricitate nocivă” - variații / vârfuri de tensiune de înaltă frecvență pe cablaj electric

2. Toxinele care provin din interiorul corpului nostru:

Acestea sunt produse secundare realizate de propriul corp și / sau de organisme care trăiesc în interiorul nostru:

-Bacteriile și alte specii în proporții mari pot fi toxice sănătății noastre

-Candida produce o substanță chimică toxică legată de formaldehidă numită acetaldehidă

-Lipopolizaharidele (LPS), toxine bacteriene, se pot scurge în circulația sângelui și chiar pot traversa bariera sânge-creier provocând o reacție externă a sistemului imunitar în corp și creier.

-Hormonii slab detoxifiați, cum ar fi estrogenul sau xenoestrogenii (substanțe chimice toxice care concurează cu estrogenul) se pot recircula și se vor lega de locurile receptorilor estrogenului, blocând funcția normală a hormonilor

-Stresul cronic și gândirea negativă pot perturba sistemul neuroendocrin și echilibrul microbiomului, eliminând bacteriile benefice și pregătind terenul pentru preluarea bacteriilor dăunătoare

-Durerea emoțională de durată, nerezolvată sau neexprimată, cum ar fi mânia, mâhnirea sau resentimentele pot fi stocate în sistemele noastre nervoase și pot contribui foarte mult la dezvoltarea și perpetuarea bolilor cronice

STRATEGII SIMPLE DE DETOXIFIERE ZILNICĂ

Experții sunt de acord că cea mai bună abordare pentru eliminarea toxinelor este detoxifierea proactivă, continuă, în loc de câteva curățări dure și rapide pe an. Adevărata detoxifiere celulară are nevoie de timp. Nu acumulați o greutate corporală peste noapte și nici nu trebuie să vă așteptați să slăbiți dintr-o dată.

Puteți să începeți prin a elimina din casa produsele ce conțin toxine. Folosiți următoarele ca ghid pentru a vă ajuta să reduceți la minimum cele mai comune sau problematice surse de toxine:

Alegeri educate în ceea ce privește mâncarea și apa.

Expertul în toxine, Joseph Pizzorno, ND, spune că 70 la sută din încărcătura toxică provine din alimente - în special din aditivi alimentari, contaminarea cu pesticide, erbicide, precum și modul în care gătim, depozităm și reîncălzim alimentele.

Mâncați alimente bio. Cel mai important pas pe care îl puteți face în reducerea greutății corporale este să mâncați alimente ecologice. Dacă nu vă puteți permite să consumați toate produsele ecologice, măcar să cumpărați versiuni ecologice de carne de pui - asta înseamnă 100% la sută hrănite cu iarbă - și la fructele și legumele pe care le consumți cel mai des.

Mănâncați mai multe fibre. Nu numai că fibrele promovează bacteriile intestinale benefice, dar colectează deșeurile toxice și ajută la eliminarea lor din colon. Surse bune de fibre includ semințele de chia sau inul proaspăt măcinat și fructele și legumele bio precum avocado, anghinare, nucă de cocos și zmeură și în general tot ce este proaspăt, legumă sau fruct. Începeți cu 40-50 grame de fibre pe zi și creșteți lent pentru a evita disconfortul gastro-intestinal.

Filtrați-vă apa. Apa de la robinet conține substanțe toxice, inclusiv fluor, clor, aluminiu, arsenic, erbicide și chiar reziduuri de medicamente. Dacă este posibil, luați în considerare un filtru de carbon activ sau și mai bine, un filtru de apă cu osmoză inversă. Nu uitați să vă filtrați dușul și apa de baie. Pielea este un organ permeabil și absorbim prin piele multe substanțe toxice ce se găsesc în apa.

Gatiti la foc mic. Gătitul la temperaturi înalte și grătarul dăunează uleiurilor și proteinelor, ceea ce poate duce la „produse finale cu glicare avansate”, cunoscute în mod corespunzător drept „AGE”, pentru că te îmbătrânesc prematur. Ideal este să gătiți mâncarea folosind un dispozitiv de gătit cu aburi și adăugați uleiuri după ce mâncarea este pregătită.

Folosiți oțel inoxidabil, fontă sau vase ceramice. Tăvile antiaderente precum Teflon®, conțin PFOA, un produs chimic dovedit că dăunează sistemului imunitar, ficatului și tiroidei.

Folosiți recipiente de sticlă pentru depozitarea alimentelor. Plasticul transpiră substanțele chimice în produsele alimentare, în special atunci când este încălzit.

DETOXIFICĂ-TI CORPUL

Folosiți produse cosmetice pentru îngrijirea corpului fără substanțe chimice. 

O regulă bună: nu le folosiți dacă nu recunoașteți ingredientele. O regulă și mai strictă: nu-l puneți pe corp dacă nu l-ați mânca.

Transpirați prin efort sau alte mijloace. Utilizarea unei saune sau a exercițiilor fizice poate ajuta la curățarea corpului de toxine, inclusiv plumb, cadmiu, arsenic, mercur și BPA. Saunele cu infraroșii susțin detoxifierea în siguranță, fără căldura mare a unei saune obișnuite.

 Minimizați medicamentele. Consultați medicul specialist pentru a găsi o posibilitate de a reduce treptat dozele și cantitățile de medicamente pe măsură ce resimțiți efectele benefice ale schimbărilor pozitive în stilul de viață pe care îl aveți.

Considerați eliminarea amalgamului generator de mercur din gură, înlocuind-ul cu compozite non-toxice. Experții sunt de acord, înainte de a aborda toxicitatea cu mercur, trebuie să eliminați sursele, inclusiv anumite amalgamuri dentare și peștele contaminat.

Supliment strategic: Acizii grași esențiali Omega-3 (EPA + DHA) din uleiul de pește sunt necesari în toate funcțiile ficatului, inclusiv detoxifierea; de asemenea, susțin membranele celulare și reparațiile țesuturilor nervoase și ale creierului. Magneziul favorizează mișcările intestinale sănătoase într-un mod blând, fără dependență. Suplimente nutriționale certificate care pot ajuta funcția naturală de detoxifiere a corpului.

DETOXIFIEREA CASEI

După cum spun unii experți, poluanții din aerul din interiorul casei, pot fi prezenți la niveluri de două până la cinci ori mai mari - și, ocazional, de peste 100 de ori mai mari - decât poluanții exteriori.

Aspirați podelele. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru este să vă păstrați podelele libere de praf, murdărie și spori de mucegai. 

Aerisiți cât de des posibil.

Folosiți produse de curățare non-toxice. Luați în considerare să vă creați propriile produse: La patru părți de apă, adăugați o parte oțet alb și zece până la douăzeci de picături uleiuri esențiale precum lavanda, scorțișoara sau lămâia. Depozitați rezultatul într-un recipient de sticlă pentru ca uleiul să nu degradeze plasticul.

Verificați și eliminați sursele de mucegai. Dacă locuiești sau lucrezi într-o clădire care are igrasie, un subsol umed, este foarte probabil să ai mucegai și COV (compuși organici volatili) produse de micotoxine.

Scoateți pantofii din picioare la ușă. Nu este doar un concept Zen, ci un mod foarte practic de a vă menține casa liberă de pesticide. erbicide, îngrășăminte, praf, bacterii și paraziți nocivi de la deșeurile de pe străzi, etc.

Minimizați-vă expunerea electromagnetică (EMF). Știința a legat expunerea de EMF artificial sau „non-nativ” de pe telefoanele mobile și rețelele WiFi cu boli cronice, inclusiv boli de inimă, obezitate și boli inflamatorii intestinale. Puneți telefonul celular în modul avion când nu îl utilizați, luați în considerare oprirea routerului WiFi noaptea, folosiți o cască cu fir pentru telefonul mobil când îl folosiți și purtați telefonul departe de corp.

 OPTIMIZAREA SĂNĂTĂȚII ORGANELOR DE DETOXIFIERE ALE CORPULUI

FICAT / VEZICA BILIARĂ: Începeți ziua cu apă caldă și lămâie, minimizați alcoolul și cofeina și creșteți hidratarea cu apă pură și un strop de suc de afine BIO fără zahăr. Mâncați alimente BIO, bogate în nutrienți, precum multe alimente verzi, legume crucifere (de exemplu, kale, broccoli, conopidă și varză), alimente care conțin sulf (de exemplu, usturoi, ceapă și ouă) și alimente bogate în aminoacizi care susțin detoxifierea ficatului în faza a doua (de exemplu păsări de curte, pește, spanac și semințe de dovleac).

 RINICHII: Minimizați consumul de alcool, cofeină și exces de proteine. Hidratarea adecvată este esențială pentru optimizarea excreției prin rinichi. Alimentele hrănitoare pentru rinichi includ cele cu culoare foarte întunecată, precum fructele de pădure întunecate - mai ales sucul de afine neîndulcit 100% (adăugați stevia pentru dulceață) - sfeclă, alge marine, semințe de susan negru și nuci.

COLON (intestinul gros): Ideea principală este să mențineți lucrurile în mișcare zilnic. Trei pași pentru susținerea sănătății colonului includ creșterea hidratării, consumul de mai multe fibre și mișcarea corpului pe parcursul zilei/sport.

PIELE: Faceți tot ce puteți pentru a transpira zilnic și utilizați o saună de câteva ori pe săptămână dacă este posibil, pentru a promova transpirația. Hidratați-vă și clătiți-vă după ce transpirați pentru a preveni reabsorbirea toxinelor.

SISTEMUL LIMFATIC: Cele mai bune metode de a vă sprijini sistemul limfatic este să mâncați o dietă antiinflamatoare, Paleo, să creșteți hidratarea, să faceți exerciții zilnice, să vă uscați și să vă periați corpul începând de la extremități spre inima. Dormiți 7-8 ore pe noapte pentru a da corpului posibilitatea să elimine toxinele și să se regenereze.

Consumați suplimente verificate și certificate.

ARTICOL TRADUS ȘI ADAPTAT DE VIOREL CIUREA

REFERINȚE

http://www.worldwatch.org/system/files/EP132C.pdf

https://bit.ly/2KobNoZ

https://www.ewg.org/research/body-burden-pollution-newborns#.WhCRRBNSz3Q

https://bit.ly/2MEPgqO

PRODUS!!!!!!!

PROGRAM 28 DE ZILE VITALITATE - DETOX 2019 - CALEA CĂTRE ENERGIZAREA ȘI REVITALIZAREA CORPULUI!

-Doriți să vă regăsiți cât mai ușor și mai rapid silueta și energia după această vară plină de petreceri? 

-Simțiți că ficatul și colonul au nevoie de o pauză?

-Doriți să vă ajutați organismul să elimine toxinele acumulate?

-Doriți să îi mulțumiți ficatului pentru că vă susține în fiecare zi a vieții?

Inutil să ne prefacem că nu e important, organismul care funcționează optim trebuie să elimine reziduurile în fiecare zi!

Suntem înconjurați de zeci de mii de toxine care pătrund în organismul nostru și care trebuie eliminate sau neutralizate pe cât posibil!

A SOSIT TIMPUL CA MĂCAR O DATĂ PE AN SĂ SPUNEȚI STOP TOXICITĂȚII DIN VIAȚĂ!

Deci, nimic mai simplu! Participați împreună cu noi, la programul nostru VITALITATE-DETOX 2019 care se derulează pe o PERIOADĂ DE 28 DE ZILE (1 - 29 SEPTEMBRIE 2019) precedată de o SĂPTĂMÂNĂ PREGATITOARE (25 - 31 AUGUST 2019) !

PERIOADA DE ÎNSCRIERE ESTE 5 - 23 AUGUST 2019!

PROGRAMUL NOSTRU ARE URMĂTOARELE SCOPURI:

-Favorizarea funcționării optime a ficatului și colonului

-Promovarea proceselor naturale de detoxifiere a organismului și eliminarea toxinelor

-Favorizarea digestiei și a tranzitului intestinal normal

-Ameliorarea disconfortului digestiv

-Scăderea greutații corporale

-O gândire clară și un somn mai odihnitor

-Creșterea imunității și a nivelului de energie

-Reducerea inflamației latente din corp care reprezintă cauza multor probleme de sănătate

-Reducerea retenției de apă

-O piele mai sănătoasă și mai strălucitoare

CE CONȚINE PROGRAMUL?

-un grup privat FB, unde veți avea acces, mediat de dr. Liliana Suciu MD (Europa), naturopat (Canada) și Viorel Ciurea consilier în nutriție spitalul Sanoviv (Canada) și veți avea suportul necesar și răspunsurile la eventualele întrebări

-2 - 3 postinguri pe zi cu informații practice, utile, care vă vor ghida și servi toată viața pentru a reduce zilnic cantitatea de toxine din corpul și casa dumneavoastră

-14 rețete de shake-uri delicioase cu impact glicemic scăzut

-14 rețete de supe detox delicioase

-28 de rețete de mâncare și salate detox gustoase și hrănitoare

-rețete de limonade, ceaiuri și sucuri antiinflamatorii & detoxifiante

-listă de cumpărături necesare pentru că fiecare rețetă e preparată în maxim 30 de minute. PROGRAMUL E BAZAT PE O ALIMENTAȚIE VIE, ANTIINFLAMATORIE, FĂRĂ GLUTEN, FĂRĂ PRODUSE LACTATE ȘI NEALTERATE GENETIC! TOATĂ MÂNCAREA PREPARATĂ ÎN ACEST PROGRAM ESTE CU IMPACT GLICEMIC SCĂZUT! 

-exerciții de detoxifiere a limfei și a pielii

-exerciții de detoxifiere a mentalului

-suplimente de calitate superioară, brevetate, certificate independent 5 stele și testate clinic fără de care nu se poate face programul în mod optim

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

-toți românii care au peste 18 ani și care locuiesc în următoarele țări: România, Franța, Italia, Olanda, Belgia, Spania, UK, Germania, Austria, Irlanda, Luxemburg, SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă!

-să completați formularul de înscriere și să plătiți valoarea produselor (vă rugăm să cereți formularul de comandă ca să aflați prețul produselor pentru țara în care locuiți)

-DA, SUPORTUL ȘI INFORMAȚIILE DIN ACEST PROGRAM SUNT GRATUITE pe perioada celor 28 de zile și după, dar este necesar să vă cumpărați produsele de  nutriție celulară USANA recomandate de noi.

-Ca să maximizați rezultatele pozitive ale acestui program, va trebui să urmați indicațiile noastre referitor la structura programului, alimentele pe care trebuie să le consumați, antioxidanții și shake-urile care sunt parte a acestui program.

DAR, CU ATÂTEA PRODUSE ȘI PROGRAME CARE SUNT PE PIAȚĂ, DE CE SĂ-L ALEGEȚI PE AL NOSTRU? HAIDEȚI SĂ VEDEM….

-Toate informațiile obținute au fost dovedite științific

-Noi trăim acest mod de viață de ani de zile, nu propunem nimic până noi nu l-am testat înainte

-Produsele sunt certificate, brevetate și testate clinic, fiind utilizate de sportivi profesioniști și de elită

-Nu conțin zahăr

-Nu conțin organisme modificate genetic

-Sunt fără gluten și fără produse lactate 

-Nu sunt produse proteice, sunt create având o formulă fundamentată științific și echilibrată d.p.d.v. al macronutrienților și asta înseamnă, proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, fibre și prebiotice, adică nu ne bazăm pe o dietă din care lipsesc componentele esențiale și care dă rezultate doar de moment.

IMPORTANT! ACCEPTUL ÎN PROGRAM SE FACE PE BAZA DOVEZII (FACTURA) CUMPĂRĂRII PRODUSELOR USANA, RECOMANDATE PENTRU ACEST PROGRAM.

Pentru detalii referitor la produsele pe care trebuie să le utilizați și costul necesar, vă rugăm să ne contactați. Veți primi materiale informative pentru structura programului, produse și prețuri.

Citiți și:ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre ”Axa creier- intestin”;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre detoxifiere.Principalele 8 motive ca să vă detoxificați corpul;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: cum să ne detoxifiem?;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: ficat;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: diete;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Instrucțiuni pentru a îmbătrâni frumos și sănătos;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: Stresul și oboseala glandelor suprarenale;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:mersul pe jos și activitatea fizică;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:Sistemul limfatic;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:Ghidul pentru o mâncare colorată;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și menții sănătatea ta | Astăzi despre toxicitate;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea | Astăzi, despre sănătatea sistemului imunitar!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și menții sănătatea ta | Astăzi despre mineralele esențiale pentru sănătatea noastră;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și menții sănătatea ta | Astăzi despre articulațiile noastre și sănătatea lor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea | Tema zilei: Cu ce ne ajută natura să ne vindecăm?

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.