Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și menții sănătatea ta | Astăzi despre articulațiile noastre și sănătatea lor

Ziarul de Vrancea
17 iul 2019 1913 vizualizări
Articulațiile noastre au un rol critic în viața de zi cu zi. Dar nu ar fi posibil să ducem la bun sfârșit sarcinile zilnice dacă articulațiile noastre nu ar fi în stare bună de sănătate. 
Deci, haideți să ne oprim pentru un moment pși să învățăm despre articulații și modalități ușoare de a le menține în formă.

ROLUL ARTICULAȚIILOR NOASTRE

Articulațiile sunt balamalele ale scheletului nostru care fac posibilă mișcarea. Foarte simplu explicat, o articulație este zona în care două oase se conectează sau fac contact. Ele transformă un schelet rigid într-un corp dinamic și flexibil.

Articulațiile noastre sunt puse în mișcare de mușchi. Există două moduri principale în care articulațiile se mișcă. Atunci când oasele se depărtează unul de celălalt (cum ar fi când vă întindeți degetele și deschideți mâna) se numește extensie. Flexăm atunci când oasele sunt aduse mai aproape împreună (strângând degetele de la mână într-un pumn).

ȘTIȚI CÂTE TIPURI DE ARTICULAȚII AVEM ÎN CORP?

Există trei tipuri principale de articulații. 

Grupate prin gama lor de mișcare și compoziție materială, ele sunt: ​​fibroase (imobile), cartilaginoase (ușor mișcătoare) și sinoviale (libere mobile).

ARTICULAȚIILE FIBROASE

Aceaste articulații poate că sunt mai dificil de identificat. Ele nu arata sau functioneaza ca niște articulații clasice. Articulațiile fibroase (sau îmbinările fixe) sunt conexiuni permanente între două oase. Cele mai comune articulații fibroase sunt suturile craniului.

Craniul nostru este alcătuit din oase mari și plate, care s-au conectat împreună în timp. Dar craniul nu era întotdeauna solid. Un nou-născut are craniul moale pentru a putea ieși ușor din canalul de naștere. Oasele craniului se deplasează unul peste altul în timpul nașterii și se reîntorc în poziția inițială în zilele următoare.

Oasele plate ale craniului cresc apoi în timp și se conectează cu un țesut fibros gros. Această articulație se numește sutură. Odată stabilită în locația lor permanentă, suturile se osifică (se transformă în os). Aceste îmbinări sunt complet imobile.

Dinții sunt un alt exemplu de îmbinări fibroase. De asemenea, numite gomphosis, articulațiile dintre dinți și soclul lor sunt sudate împreună de țesutul parodontal.

ARTICULAȚIILE CARTILAGINOASE

După cum sugerează și numele, aceste articulații sunt alcătuite din legături ccartilaginoase între oase. Acest cartilaj articular este incredibil de puternic și poate rezista unei presiuni semnificative.

O îmbinare cartilaginoasă este ușor de mișcat. Un exemplu este simfiza pubiană care leagă oasele pubiene din stânga și dreapta și stabilizează pelvisul. Cu toate acestea, atunci când o femeie naște, această articulație permite suficientă flexibilitate pentru a lărgi pelvisul pentru naștere.

Există, de asemenea, articulații cartilaginoase între fiecare vertebră din coloana vertebrală. În mod individual, articulațiile dintre vertebre se pot mișca foarte puțin. Dar, fiecare articulație de acest tip, pe mai multe vertebre permite o mișcare extraordinară - încercați să vă atingeți degetele de la picioare.

Acest tip important de îmbinare funcționează pentru a absorbi un impact. Discurile cartilajului amortizeaza coloana vertebrala si isi pastreaza flexibilitatea in timp ce mergeti, sariti si dansati.

Spre deosebire de frații lor fibroși, articulațiile cartilaginoase nu se vor transforma niciodată în os. Acestea rămân ușor flexibile și lucrează împreună pentru a oferi forță și mobilitate în întregul corp.

ARTICULAȚIILE SINOVIALE

Când vă gândiți la articulații, probabil vă imaginați tipul sinovial. Acestea sunt legăturile dintre oasele care alcătuiesc umărul, șoldul, genunchiul și multe altele. Articulațiile sinoviale se mișcă liber și se pot extinde și flexa în mai multe direcții.

Există mai multe tipuri de articulații sinoviale. Cele mai notabile sunt cele de tip balama (genunchii și coatele), pivotul (când întoarcem capul utilizăm o articulație de tip pivot) și îmbinările cu bilă și soclu (articulațiile șoldului și a umerilor).

CINE NE AJUTĂ ENORM ARTICULAȚIILE?

Articulațiile sunt puternice pe cont propriu, dar au nevoie de ajutor pentru a rămâne pe loc și a nu se dizloca. Există țesuturi în corpul nostru care leagă osul de os și  osul de mușchi. Aceste țesuturi se numesc ligamente și tendoane.

Tendoanele atașează mușchiul de os. De asemenea, protejează articulațiile pe care le înconjoară. Dar rolul principal al tendoanelor este de a împinge și trage oasele de care sunt atașate.

Ligamentele leagă osul de os. În general, cu cât sunt mai puternice ligamentele din jurul articulației, cu atât este mai stabilă îmbinarea. Asta e bine. Vreți să maximizați stabilitatea pentru a evita posibilele vătămări ale articulațiilor.

Ligamentele își pierd în timp puterea și elasticitatea. Deci, este important să ne mișcăm articulațiile care depind de ligamentele pentru stabilitate. Menținerea flexibilității poate susține sănătatea pe termen lung a articulațiilor.

5 SFATURI PENTRU SĂNĂTATEA ARTICULAȚIILOR

Tânăr sau vârstnic, sănătatea articulațiilor ar trebui să fie pe lista noastră de priorități. Nu este niciodată prea devreme să începeți să vă gândiți la articulații. Ele muncesc din greu pentru a vă mișca corpul, așa că fiți conștient de ceea ce fac pentru noi și aveți grijă de ele.

Disconfortul articulației este manifestat prin durere. Dar există modalități simple de a vă menține articulațiile în stare bună și de a vă simți bine.

Menținerea unei greutăți sănătoase.  Kilogramele în plus adaugă stres la articulații. De exemplu, atunci când alergați, puteți pune până la cinci ori forța pe articulațiilor genunchiului. Acest lucru ar însemna că pentru fiecare kilogram suplimentar sau kilogram de greutate corporală pe care o transportați s-ar echivala cu încă cinci kilograme puse pe acele articulații. Mulți oameni au ca rezultat dispariția durerilor de articulații ajungând la o greutate sănătoasă.

Exercitiul regulat. Mișcarea mușchilor care ne țin laolaltă articulațiile ajută la menținerea rigidității acestora. Exercițiile cu impact redus cum ar fi mersul pe jos, înotul și ciclismul sunt modalități excelente de a menține sănătatea articulațiilor fără a avea dureri. Protejați-vă articulațiile cu un echipament de protecție adecvat (cum ar fi căștile și protecții pentru genunchi) înainte de sesiunea de sport. Ai doar un set, așa că tratează-le cu respect

Îmbunătățește-ți postura. Mersul cu coloana vertebrală dreaptă și privirea înainte nu vă sporesc doar încrederea. Vă protejează și articulațiile. Practica unei poziții bune ajută la răspândirea uniformă a greutății pe articulații.

Mâncați sănătos. Dați-le mușchilor și oaselor alimente sănătoase pentru a susține sănătatea articulațiilor. Concentrați-vă pe obținerea calciului, a magneziului, a vitaminei D și a altor substanțe nutritive pentru sănătatea articulațiilor și pentru a vă susține oasele. (Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și menții sănătatea ta | Astăzi despre mineralele esențiale pentru sănătatea noastră)

Suplimentarea. Glucozamina în prezența curcumei de meriva și acizii grași omega-3 din uleiul de pește sunt elemente nutritive cheie care susțin articulațiile sănătoase. Luați în considerare adăugarea unor  suplimente nutritive de calitate, zilnice pentru a vă ajuta să vă mențineți sănătatea. Ambele se arată că joacă un rol în menținerea unui comfort optim pentru articulațiile noastre.

****

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest document nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

 Articol tradus și compilat de Viorel Ciurea

REFERINȚE

“51 ways to be good to your joints.” Arthritis Foundation.

“Anatomy of a Joint.” University of Rochester Medical Center.

“Anatomy, joints.” StatPearls.

“Bones, muscles, and joints.” KidsHealth.org.

“Caring for your joints.” WebMD.

“Simple tips to protect your joints.” Harvard Health Publishing.

“Structure and function of ligaments and tendons.” Washington State University.

“Synovial joints.” Lumen Learning.

“The role of joints in your body.” VeryWellHealth.

“Tips to keep joints healthy.” WebMD.

PACHET PENTRU SĂNĂTATEA ARTICULATIILOR

Iată un pachet special de produse USANA care ajută la susținerea sănătații articulațiilor noastre.

Ce avem în acest pachet și de ce sunt recomandate împreună?

BIOMEGA, un produs ce contine OMEGA 3 de cea mai bună calitate, neoxidat, necontaminat cu metale grele, pesticide și alte materiale care lucrează în detrimentul sănătății noastre și în exact cantitățile care sunt scris pe etichetă.

Datele arată că suplimentarea cu OMEGA 3 ,  a avut o eficacitate semnificativă în a îmbunătăți performanța articulației genunchiului și are un potențial interesant pentru prevenirea degradării cartilajului asociat cu procesele inflamatorii articulare.

PROFLAVANOL C100, un produs care conține extras de sâmburi de struguri în combinație cu 4 săruri de vitamina C

Sunt studii care dovedesc ca extractul de sâmburi de struguri este benefic în mai multe domenii ale sănătății datorită efectului său antioxidant și de a se alătura colagenului, promovând astfel sănătatea pielii, flexibilitatea articulațiilor, a arterelor, țesuturilor corpului, ameliorând circulația sângelui prin consolidarea capilarelor, a arterelor și a venelor.

PROCOSA, un produs care a fost creat pentru a menține și proteja sănătatea articulațiilor. Are în compiziție glucozamină vegetală cu Circuma de Meriva și vitamina C.

Toate aceste produse lucrează în sinergie aducând beneficii pentru sănătatea articulațiilor noastre.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest document nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

PREȚUL PACHETULUI LA DETALIU: 540 LEI PLUS EXPEDIȚIA 29 LEI

PREȚUL NOSTRU: 490 LEI PLUS EXPEDIȚIA 29 LEI

Pentru a achiziționa pachetul, vă rugăm să accesați secțiunea ”Fă cumpărături acum” a site-ului  revolutieinsanatateata.usana.com sau accesați direct aici și urmați etapele cerute de USANA.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne scrieți la urmatoarea adresă de e-mail:revolutieinsanatatea@gmail.com

Vă rugăm să ne contactați dacă aveți nevoie de ajutor sau pentru informații suplimentare!

Citiți și:ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre ”Axa creier- intestin”;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre detoxifiere.Principalele 8 motive ca să vă detoxificați corpul;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: cum să ne detoxifiem?;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: ficat;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: diete;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Instrucțiuni pentru a îmbătrâni frumos și sănătos;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: Stresul și oboseala glandelor suprarenale;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:mersul pe jos și activitatea fizică;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:Sistemul limfatic;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:Ghidul pentru o mâncare colorată;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și menții sănătatea ta | Astăzi despre toxicitate;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea | Astăzi, despre sănătatea sistemului imunitar!;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.