Brand voice

Voluntar din Vrancea prezent Solferino ( Italia) la întâlnirea anuală a voluntarilor și membrilor Crucii Roșii din întrega lume

Ziarul de Vrancea
28 iun 2019 1378 vizualizări

Amăunte despre această participare am primit de la filiala de Crucea Roșie Vrancea prin intermediul unei comunicări de presă.

Solferino, locul unde s-a născut o flacără

Și în acest an în perioada 17-23 iunie 2019, Solferino ( Italia) a găzduit întâlnirea anuală a voluntarilor și membrilor Crucii Roșii, locul în care Henry Durant, după celebra bătălie de la Solferino ( 24 iunie 1859) dintre Franța și Austria, a avut ideea fondării celei mai mari organizații de voluntariat din lumea întreagă, Crucea Roșie și Semiluna Roșie.

Ediția din acest an a celebrat 160 de ani de la bătălia din Solferino, 100 de ani de la înființarea Federației Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Așadar, Solferino 2019 nu a fost doar un moment de aniversare, ci și o oportunitate majoră de formare și socializare pentru miile de voluntari proveniți din toate colțurile lumii.

Apogeul evenimentului a avut loc sâmbătă, 22 iunie 2019, cu tradiționala Fiaccolata de la Solferino la Castiglione delle Stiviere, traseul de 15 km pe care salvatorii l-au parcurs până la câmpul de luptă pentru a-i ajuta pe cei răniți.

România a fost reprezentată cu cinste de către o delegație de 100 de voluntari din toate filialele județene ale Crucii Roșii Române. Aceștia au fost cazați împreună cu peste 2500 de voluntari din lumea întreagă într-o tabără de corturi special amenajată pentru acest eveniment. Cei 100 de voluntari ai României au parcurs cu făclii aprinse cei 15 km dintre cele două puncte, împreună cu cei peste 10.000 voluntari din 191 de țări.

Filiala Crucea Roșie Vrancea a fost reprezentată de către voluntar Georgiana Mateiu, reprezentant tineret, recent ales în Comitetul Filialei de Cruce Roșie Vrancea și profesor la Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret Focșani, care a dorit să împărtășească impresiile sale despre acest eveniment:

„Mă simt onorată că am putut să fiu unul dintre cei 100 de români care și-a reprezentat țara în acest loc magic de unde a izvorât și a început să ardă ca o torță ideea de umanitate, iar în acest moment să lumineze ca o făclie inima, spiritul, gândurile miilor de voluntari și membri ai Crucii Roșii. Personal, a fost o provocare majoră cei 15 km parcurși pe jos, printre dealuri și câmpii, cu făclia aprinsă în mână, în cele 3 ore, dar de neuitat. În acea tabără cu peste 2500 de voluntari, am putut realiza că dictonul Uniți pentru Umanitate, nu sunt simple vorbe, ci sunt niște țeluri personale sau de grup. Socializarea și împărtășirea experiențelor personale cu ceilalți voluntari din țară sau din străinătate, sunt puncte importante, care îți pot da o nouă perspectivă, o nouă idee pentru noi proiecte umanitare, pot crea colaborări, dar și prietenii. Sunt profund recunoscătoare Comitetului Filialei de Cruce Rosie Vrancea  care a avut încredere în mine pentru a-mi încredința o misiune și un proiect atât de interesant și unic. Sper ca entuziasmul și cele 7 principii fundamentale ale mişcării de  Cruce Roșie (Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independența, Voluntariat, Unitate, Universalitate) să ne ajute pentru a iniţia și derula proiecte noi, împreună cu viitorii voluntari.”

Directorul filialei de Cruce Roşie Filiala Vrancea, doamna Rodica Davidean:

 „o invită pe domnişoara profesor Georgiana Mateiu, recent întoarsă de la Solferino, să ţină o lecţie de Umanitate în care să împărtăşească elevilor voluntari emoţia evenimentului, legată de istoria Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, care a început în nordul Italiei,în Lombardia la 24 iunie 1859.

Groaznicele orori au fost descrise de către Henry Dunant într-o  emoţionantă lucrare  -  O aminitre de la Solferino – care a trezit un amplu ecou internaţional în toate păturile societăţii omeneşti, de la şefi de stat şi guvern şi oameni de cultură până la simplul cetăţean.”

         

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.