Brand voice

Vinul de calitate vrâncean și recunoașterea internațională: 19 medalii de Aur din care 3 Mari Medalii pentru vinurile Crama Gîrboiu în 2023

Ziarul de Vrancea
13 mar 2023 1921 vizualizări

Încă din vechi timpuri Vrancea a fost cunoscută ca zonă viticolă importantă care produce vinuri de calitate superioară. Terroir-ul de excepție cât și maiestria oamenilor au oferit soiuri de renume, vinuri care au fost recunoscute și apreciate de cei mai exigenți pasionați.

Sintagma că “Vrancea poate să ofere doar vinuri albe” sau “Soiul Șarba nu are potențial” au fost demontate rând pe rând de producătorul Crama Gîrboiu. Ambiția fondatorului Constantin Gîrboiu a fost, încă de la înființare, de a produce vinuri de calitate superioară și de a pune Vrancea pe harta internațională a vinurilor de top.

Astăzi ne aflăm în fața unor rezultate excepționale în special pentru vinurile roșii premium obținute în DOC Cotești, rezultate care se confrmă cu fiecare participare la competițiile internaționale de profil sau degustări independente.

Anul 2023 a debutat cu Gilbert&Gaillard Internațional Challenge unde Crama Gîrboiu a obținut rezultate remarcabile:trei mari medalii și sapte medalii de aur. Ghidul Gilbert&Gaillart este un punct de referință esențial pentru experți și iubitori de vinuri din toată lumea cu unicul scop de a recomanda și promova vinuri de calitate.

Ediția de Primăvară a Competiției Internaționale Mundus Vini a evaluat un număr de 7.568 vinuri. Cele două sesiuni au strâns un juriu internațional format din 242 de experți care au degustat și premiat cele mai bune vinuri:cinci medalii de aur au ajuns in Vrancea la Crama Gîrboiu.

Berliner Wein Trophy a devenit cea mai mare competiție mondială de vin și cel mai important concurs internațional din Germania sub patronajul OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului). Competiția aduce laolalta cei mai cunoscuți producători și distribuitori din lume și numărul de vinuri înscrise depășește 14.000 de probe pe an. Crama Gîrboiu aduce acasă, în sesiunea de primăvară, nu mai puțin de patru medalii de aur.

Încă de la lansare, vinul etalon al cramei Constantin a impresionat atât prin calitățile sale dar și prin medaliile câștigate la nivel internațional. Crama Gîrboiu nu se dezice nici în acest an, vinul fiind evaluat și medaliat. Ca și element surpriză, Crama Gîrboiu urmează să lanseze în luna mai o ediție aniversară care să marcheze cei 60 de ani ai fondatorului. Un vin roșu premium obținut din Cabernet Sauvignon, vin premiat cu AUR la Gilbert&Gaillard, Mundus Vini și Berliner Wein Trophy.

Obținerea unui vin de desert este o artă, cu atât mai mult cu cât experimentezi soiuri unice pentru prima dată. Șarba este soiul de strugure de suflet al Cramei Gîrboiu, un pariu pe care fondatorul l-a pus încă de la înființare. Ambra, în ediție super limitată a adunat atât aprecieri cât și medalii: 91 pct Gilbert&Gaillard, Aur la Mundus Vini.

Anul 2023 ne mai aduce o noutate absolută, lansarea vinului Magma Selected Dried Berries, un vin roșu unic obținut prin metoda “Appassimento” a deshidratării parțiale a strugurilor în lădițe speciale. După o maturare de trei ani în baricuri noi de stejar franțuzesc, Magma este dovada pură ca terroir-ul și tehnologia fac casă bună împreună: Aur la Gilbert&Gaillard, Aur la Berliner Wein Trophy.

Bacanta ca în fiecare an, este gama de vinuri care strânge cele mai multe medalii la toate competițiile de profil din lume. Un raport calitate preț imbatabil prin prisma vinurilor atent lucrate, a tehnicilor moderne de vinificație și a medaliilor câștigate: Aur Bacanta Fetească Neagră Barrique, Aur Bacanta Merlot Barrique, Aur Bacanta Syrah Barrique, Aur Bacanta Sauvignon Blanc.

Vrancea este un nume pe harta viticolă a țării și Crama Gîrboiu nu se dezminte de această filosofie, ci și-o asumă cu mult curaj și entuziasm. Nouă ne place să credem că în fiecare sticlă de vin care ne aparține se regăsește un mesaj de atenție și satisfacție a “vinului bine făcut”.

Constantin Gîrboiu

Crama Gîrboiu este o afacere de familie care deține o suprafață viticolă proprie de 170 ha în DOC Cotești și un combinat de vinificație modern înființat în anul 2005, care a cumulat până acum peste 8,5 milioane de euro investiții.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.