Brand voice

VIDEO + Foto | Primii kilometri din Autostrada Moldovei A7 se deschid joi, 7 noiembrie 2024, pe „Cocoașa de la Focșani”

Ziarul de Vrancea
6 nov 2024 8831 vizualizări

Joi, 7 noiembrie 2024, România marchează o etapă importantă în dezvoltarea infrastructurii naționale, cu deschiderea oficială a primilor kilometri din Autostrada Moldovei A7, pe segmentul cunoscut sub numele de „Cocoașa de la Focșani”. Acești 10,94 kilometri, ce fac parte din lotul 4 al tronsonului Buzău – Focșani, sunt primii care vor fi inaugurați pe întreaga lungime a autostrăzii Ploiești – Pașcani, aflată în construcție prin fonduri PNRR.

Potrivit informațiilor transmise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) jurnaliștilor de la ECONOMICA.NET lucrările pe acest tronson au fost realizate de UMB, companie condusă de antreprenorul originar din județul Vrancea, Dorinel Umbrărescu. Mobilizarea impresionantă de pe șantier a permis o avansare rapidă a proiectului. Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a raportat recent că, pe șantierul lotului Buzău – Focșani lucrează peste 3.200 de muncitori și sunt utilizate peste 1.000 de echipamente, un record de mobilizare pentru un proiect de infrastructură în România după Revoluție.

VIDEO:Ștef

VIDEO | Autostrada A7 - Buzău - Focșani, Lot 4 + Drum de Legătură, Filmare Integrală, UMB [23.10.2024]​

Lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, primul inaugurat din A7

Cu o lungime de aproape 11 kilometri, lotul 4 din A7 între Mândrești Munteni și Focșani Nord va permite, începând de joi, circulația pe o porțiune modernă a autostrăzii, oferind o alternativă sigură și rapidă pentru trafic. Proiectul include patru loturi care totalizează 82,4 kilometri între Buzău și Focșani, iar toate sunt construite de companii din cadrul grupului controlat de Umbrărescu.

Această deschidere vine după o perioadă intensă de lucrări, în care antreprenorii au asigurat finalizarea conform planificării stabilite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul A7, o nouă coloană vertebrală pentru Moldova

Autostrada A7 va lega Moldova de Muntenia printr-o rețea modernă și sigură, reducând semnificativ timpii de deplasare și riscurile de accident. Întregul proiect are o lungime de 320 de kilometri, de la Ploiești până la Pașcani, și este împărțit în 13 loturi, toate aflate în prezent în execuție.

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a subliniat că, deși mobilizarea pe tronsonul Buzău – Focșani este excepțională, anumite segmente necesită lucrări suplimentare. Printre acestea se numără podul peste râul Buzău, o structură majoră ce urmează a fi deschisă circulației anul viitor și va conecta lotul 3 din autostrada Ploiești – Buzău cu lotul 4, recent finalizat. Podul, cu o lungime de 1,36 kilometri, va fi unul dintre cele mai mari din țară și va contribui la fluidizarea traficului pe A7.

Perspective și următoarele inaugurări

Deschiderea „Cocoașei de la Focșani” marchează un punct de referință pentru proiectul Autostrăzii A7, ce beneficiază de finanțare prin PNRR și are o importanță strategică pentru întreaga regiune a Moldovei. Următoarele inaugurări pe acest tronson sunt planificate pentru anul 2024, urmând ca întreaga autostradă Ploiești – Pașcani să fie finalizată în anii următori.

Prin această deschidere, Moldova se apropie de o rețea de transport rutier modernă, ce va sprijini dezvoltarea economică a regiunii și va oferi o infrastructură de calitate pentru cetățeni.

Citiți și articolul publicat pe același subiect pe site-ul economica.net accesând titlul alăturat: Autostrada Moldovei A7: Primii kilometri vor fi dați în trafic pe 7 noiembrie. Este vorba de „Cocoașa de la Focșani”, construită de Umbrărescu 

Citiți și:Postarea activată, marți 5 noiembrie 2024 pe  contul de facebooDirectia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau

VIDEO:@TheRomanianMagazine

Urmare a finalizării lucrărilor pentru obiectivul <<Execuție Lucrări Autostrada Buzău Focşani Tronson 4 Km 71+500Km 82+440 Mândreşti Munteni- Focşani Nord>>, comisia de recepție formată din reprezentanți ai CNAIR SA și DRDP Buzău s-a întrunit astăzi pentru a evalua în detaliu toate aspectele legate de execuția lucrărilor și a verifica conformitatea acestora cu proiectul tehnic.Acest segment de autostradă, cu o lungime de 10,94 km, traversează zona dintre Mândrești Munteni și Focșani Nord și reprezintă o investiție strategică în infrastructura României. Finalizarea acestui segment reprezintă o etapă importantă în realizarea proiectului de infrastructură care va conecta mai rapid și mai eficient regiunea Moldovei de restul țării.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.