Brand voice

VIDEO + Galerie foto | Școala de Șoferi Melinteanu propune introducerea orelor de educație rutieră în școli

Ziarul de Vrancea
30 ian 2019 2681 vizualizări

Școala de Șoferi Melinteanu din Focșani a inițiat și a găzduit marți, 29 ianuarie, o dezbatere cu tema „Oportunitatea introducerii cursurilor de educație rutieră în școli“.

La această întâlnire au participat, in calitate de invitați: comisarul șef  Daniel Fătu - șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Focșani, inspectorul școlar Mihaela Simion - educație permanentă și activități extrașcolare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, elevi din cadrul Consiliului Local al Tinerilor și Consiliului Județean al Elevilor.

În contextul în care în ultimii ani s-au înmulțit accidentele rutiere în care sunt implicați minori, pe fondul creșterii numărului de autoturisme din localități și a infrastructurii rutiere deficitare, reprezentanții Școlii de Șoferi Melinteanu considera că educația rutiera este deosebit de necesară copiilor și tinerilor. În acest sens, instructorii auto de la această școală de șoferi au propus introducerea unor cursuri de educație rutiera in școli si licee, in special pentru elevii din clasele de liceu terminale, a XI-a si a XII-a, mulți  dintre aceștia urmând să obțină carnetul auto și sa devina șoferi.

"Fiind șofer, predând și având un rol important pentru alți oameni în a-i educa pe drumurile publice, am observat probleme în ceea ce privește circulația pietonilor și în mod special în rândul tinerilor. Aici sunt probleme în ceea ce privește mersul pe stradă, pe trotuar, pentru că acolo este locul vostru", a declarat Iulian Melinteanu, directorul Școlii de Șoferi Melinteanu.

Reprezentanții Poliției Rutiere au salutat  inițiativa Școlii de Șoferi Melinteanu. "Ceea ce constatăm noi în ultimii ani este, să spunem, o inconștiență a copiilor, a tinerilor atunci când se află pe drumul public. Cea mai urâtă imagine este a unui tânăr sau a unui grup de tineri care traversează fără să se uite în stânga și în dreapta înainte de a traversa. Probabil se gândesc că dacă se uită la șoferul care vine din partea stângă, acesta nu va mai opri și el, ca pieton, trebuie să aștepte mai mult coloana de mașini să treacă.  M-aș bucura ca Inspectoratul Școlar să poată găsi niște ferestre în programa voastră care este foarte încărcată și, de exemplu, să avem la un liceu două - trei clase strânse într-o aula, să avem un film pe care să îl proiectam cu educație rutieră , să putem să prezentăm și ceva din orașul Focșani, județul Vrancea, cazuistica, cercetare la fața locului a altor accidente rutiere grave ", a spus Daniel Fătu, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Focșani.

" Fiecare isi va aduce aportul si numai prin activitatile din saptamana cu Scoala Altfel am putea sa desfasuram astfel de activitati. Inspectoratul Scolar are toata deschiderea spre astfel de activitati, proiecte, campanii la care aveti toata sustinerea noastra si chiar va felicitam pentru acest demers pe care l-ati initait astazi", a declarat și inspectorul școlar pentru Educație permanentă și activități extrașcolare Mihaela Simion.

Elevii prezenți la dezbatere au fost de acord cu introducerea orelor de educație rutiera în școli, considerate foarte necesare. " Suntem in discutie si pentru un optional de educatie juridica si cand am auzit de educatie rutiera chiar am ramas un pic surprinsa pentru ca ma gandeam cum ar fi daca as face eu si mi-am dat seama ca ar fi ceva benefic. În prima instanță mă gândeam mai mult la clasele a XI-a și a XII-a în ceea ce privește legislația rutieră mai mult. Mă gândesc totuși că ar fi un opțional mult mai benefic pentru clasele mici, a V-a, a VI-a. Chiar cred că ar fi foarte util pentru ei. Chiar mi se pare o idee bună!", a spus Andreea Păun, președintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea.

Conștientizarea respectării regulilor rutiere și respectarea celorlalți participanți la trafic sunt valori care pot face diferența între viata și moarte și pot contribui la diminuarea numărului de accidente în care sunt implicați copii și tineri, a fost concluzia întâlnirii găzduită de Școala de Șoferi Melinteanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.