Brand voice

VIDEO + Foto | Proiect organizat de CT Focşani cu participarea a 40 de elevi de la CN Pedagogic „Spiru Haret” Focșani:”Eroii uitați ai Vrancei ”

Ziarul de Vrancea
29 apr 2021 1516 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Vrancea oferă amănunte în legătură cu modul de derulare al proiectului de tineret ”Eroii uitați ai Vrancei ”, realizat în colaborare cu Muzeul Vrancei.La proiectul derulat de Centrul de Tineret Focşani au participat 40 de elevi de la clasele a 9-a D și a 11-a G de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani,

În data de 27 aprilie 2021, orele 16,00 s-a desfășurat, online, o activitate din cadrul proiectului de tineret ”Eroii uitați ai Vrancei ”, realizat în colaborare cu Muzeul Vrancei.

A fost o frumoasa ora interactivă la care au participat 40 de elevi de la clasele a 9-a D și a 11-a G de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, coordonați de doamnele profesoare Ionela Batog și Corina Agache. Am avut surpriza placuta ca alaturi de elevi si profesori de la C.N. Pedagogic „Spiru Haret”, sa participe la activitate si doamna director adjunct, Svetlana Baciu.   

Participanții au putut asculta mesajul transmis tinerei generații de către domnul colonel în rezervă Ion Durnescu, eroul care, cu câteva zile în urmă a împlinit frumoasa vârstă de 98 de ani.

Cu lacrimi în ochi, domnul Durnescu  transmitea mesajul său tinerilor, ce au fost îndrumați să fie români, creștini adevărați, să prețuiască tara asa cum se cuvine, să pună țara mai presus de orice, așa cum au făcut-o militarii! Să facă țara așa cum a fost cândva, cinstită, onorată și respectată peste hotare!

În cadrul aceleași activități a luat cuvântul doamna Emilia Atanasiu, muzeograf la Mausoleul Mărășești care a vorbit elevilor despre curajul, eroismul și sacrificiul făcut de eroii armatei române, atât în Primul Război Mondial, cât și în Al Doilea Război Mondial precum și despre prețuirea și respectul ce trebuie păstrat acestora. Doamna muzeograf a afirmat, tot cu emoție în glas, că este prima dată când vorbește despre un EROU ÎN VIAȚĂ și i-a invitat pe elevii participanți la proiect să îl cunoască pe veteranul de război-col.(r) Ion Durnescu a cărei mare suferință, după cum spunea chiar domnia sa, este singurătatea.

În cadrul aceleiași ore a luat cuvântul și doamna director adjunct-Svetlana Baciu, dumneaei povestind elevilor, cu aceeași emoție, câteva amintiri cutremurătoare din istoria familiei sale. Povești despre bunicii care au participat direct la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Vorbind tinerilor despre acești eroi ai noștri, ne exprimăm recunoștința si respectul pentru toți militarii români care în vremurile cele mai grele ale istoriei au luptat pentru independența, suveranitatea, integritatea teritorială și interesele țării!

Considerăm că dovada cea mai mare de respect față de toți acești eroi este ca noi, la rândul nostru, să-i atragem pe tineri să cunoască istoria și să aprecieze exemplul de dăruire și curaj al celor care au luptat pentru idealurile românilor. Cu arma în mână pe câmpul de luptă sau din spitalele de pe front, sau din frigul și întunericul temnițelor în care au fost închiși pentru că au militat pentru libertate și democrație, eroii secolelor și deceniilor trecute au avut grijă de viitorul țării.

Doar cunoscând istoria poporului nostru, tinerii vor reuși să prețuiască, să cinstească efortul și sacrificiul bunicilor și strabunicilor noștri, fiind recunoscători pentru tot ce avem și pentru tot ce reprezintă România de azi. Patriotismul și naționalismul din păcate sunt concepte demult uitate, dar  păstrând vii faptele înaintașilor noștri, vom putea avea pentru noi și generațiile viitoare o Românie mai bună.

Mulțumim tinerilor de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani pentru participarea la proiectul de tineret ”Eroii uitați ai Vrancei ”. De asemenea, mulțumim coordonatorilor, prof. Agache Corina, prof. Batog Ionela, prof. Svetlana Baciu, precum și partenerului din acest proiect, Muzeul Vrancei .

DIRECTOR EXECUTIV,

Daniel Gongu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.