Brand voice

VIDEO + Foto | Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret împreună cu cele trei stații de transfer au fost lansate oficial

Ziarul de Vrancea
21 iul 2024 1807 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă, firma Eco Sud SA București care a preluat pe 12 septembrie 2023 gestiunea deșeurilor în județul Vrancea, după ce a câștigat licitația publică organizată de Consiliul Județean, anunță că începând de astăzi, marți 16 iulie 2024, Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret împreună cu cele trei stații de transfer componente esențiale ale Sistemului de management integrat în Vrancea, au devenit operaționale. Citiți în continuare conținutul integral al comunicatului de presă menționat

 

Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret împreună cu cele trei stații de transfer componente esențiale ale Sistemului de management integrat în Vrancea, gestionate de Eco Sud SA, au devenit operaționale

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret impreuna cu cele trei stații de transfer – au fost lansate oficial, iar Eco Sud SA operează efectiv, din data de 16 iulie 2024, stația de sortare, cea de compostare și depozitul ecologic din Comuna Movilița, precum și stațiile de transfer pentru deșeurile municipale si cele similare Focșani, Adjud, Vidra.

Eco Sud SA a preluat, pe 12 septembrie 2023, gestiunea deșeurilor în județul Vrancea, după ce a câștigat licitația publică organizată de Consiliul Județean. De la momentul parafării contractului de delegare al Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Haret - județul Vrancea, au fost urmate procedurile din perioada de mobilizare, astfel încât proiectul să fie implementat cu succes.

“Echipa noastră de profesioniști, ingineri și specialiști în mediu, cu o experință de peste 10 ani în domeniu, a făcut toate demersurile și pregătirile necesare ca CMID Haret să devină operațional, așa cum ne-am angajat conform contractului de atriburie. Astfel, am creat și continuăm să creăm noi locuri de muncă în această zonă a țării. Județul Vrancea reprezintă un punct stategic pentru Eco Sud în zona Moldovei, alături de Bacău și Neamț. Eco Sud SA investește continuu în tehnologii de ultimă generație pentru că obiectivul nostru declarat este sortarea și reciclarea deșeurilor, astfel încât să avem capacitatea de a genera permanent resurse necesare vieții”, a precizat Roxana Manea, Director General Adjunct in cadrul companiei si manager al acestui contract, prezentă la evenimentul de lansare propriu-zisă a CMID Haret.

Eco Sud, prin gestionarea Centrului de Management Integrat al deșeurilor Haret -Vrancea impreuna cu statiile de transfer continuă demersul de a respecta normele europene de protecția mediului.

 

Este de remarcat atitudinea pozitivă a autorităților din județul Vrancea față de mediu și față de obligațiile legale în privința deșeurilor. Ne angajăm, prin demararea activității la CMID Haret, să respectăm și să menținem standardele de performanță care ne-au poziționat ca lideri în domeniul gestionării deșeurilor la nivel național. Ne dorim să avem, în continuare, o colaborare cât mai bună cu cei din administrația publică locală pentru atingerea obiectivelor comune. Vom continua într-un mod susținut să ne demonstrăm excelența în servicii dobândită de-a lungul celor peste 20 de ani de experiență în gestionarea deșeurilor precum și în măsurile de protecție față de mediul înconjurător”, a punctat Adrian Scarlat, directorul general al Eco Sud SA. 

Eco Sud SA va asigura, pentru locuitorii județului Vrancea, servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale.

Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret impreuna cu cele trei statii de transfer gestionate de Grupul Eco Sud SA, deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu, Mărășești), 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori.

Cu un portofoliu de șapte centre de management al deșeurilor, compania Eco Sud gestionează un procent semnificativ din cantitatea de deșeuri produsă în România, lucru care o plasează în postura de lider național în acest domeniu.

Despre ECO SUD SA:

Eco Sud SA este cel mai important furnizor de soluții integrate de mediu destinate reciclării și gestionării deșeurilor menajere solide urbane și a deșeurilor industriale asimilabile. Obiectivul companiei este acela de a crea parteneriate stabile cu autoritățile publice, cetățenii și comunitățile în cadrul cărora își desfășoară activitatea, pentru o gestiune eficientă a serviciilor și pentru a promova o reducere progresivă a cantităților de deșeuri generate. 

Societatea Eco Sud SA deține, cea mai mare instalație integrată de tratare mecano-biologică a deșeurilor menajere din Europa, cu o capacitate de tratare de peste 900.000 de tone de deseuri anual. Această se află în incinta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din localitatea Vidra - județul Ilfov.

Această instalație ultramodernă de tratare mecano biologică a deșeurilor contribuie în mod esențial la îndeplinirea țintelor de mediu ale României asumate în fața Comunității Europene dar si la devierea de la depozitare a peste 500 000 de tone de deșeuri anual și reintroducerea în economia circulară a materialelor reciclabile.

De asemenea Eco Sud SA deține cea mai mare capacitate de reciclare și gestionare a deșeurilor din construcții în același Centru de Management Integrat al deșeurilor din Ilfov contribuind la programul de ecologizare și gestionare a deșeurilor din construcții din zona de sud a României. Prin acest proces, Eco Sud SA recuperează resurse valoroase și necesare calității vieții.

Compania este licențiată Clasa I prin Ordin emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.

Eco Sud SA are în portofoliu șapte Centre de Management Integrat al Deșeurilor: Vrancea, Bacău, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Neamț și București. A ales, astfel, să contribuie eficient la protejarea mediului înconjurator, la o creștere economica durabilă și la atingerea standardelor de creștere a calității vieții în România.

Citiți și: Comunicatul Biroului de Presă al Consiliului Județean Vrancea 

 

Vrancea Curată: noul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor este funcțional

Astăzi( n.r. marți 16 iulie 2024) a devenit operațional Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), odată cu intrarea în funcțiune a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret și a celor 3 stații de transfer ale deșeurilor de la Focșani, Vidra și Adjud, operate de Eco Sud SA București.

Azi ( n.r. marți 16 iulie 2024) a avut loc o vizită în teren, la CMID Haret, odată cu primirea primei mașini de gunoi și observarea fluxului tehnologic și operațional: intrarea și cântărirea mașinilor, recepția deșeurilor, care se face în sistem electronic, în mod transparent și clar, urmând depozitarea în Celula 1 a deșeurilor menajere, apoi vizita la stația de sortare și compostare pentru deșeurile reciclabile. Toate echipamentele achiziționate de Consiliul Județean Vrancea în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene sunt în stare de funcționare.

Este un moment istoric pentru județul Vrancea, când, după 15 ani de la începerea acestui proiect, derulat de Consiliul Județean Vrancea, cu fonduri europene, acesta devine funcțional. Este un pas prin care se va intra în normalitate în ceea ce privește gestionarea deșeurilor la nivelul județului nostru, într-un mod eficient, transparent și modern,  respectând normele europene în domeniu și legislația în vigoare. Este important să conștientizăm cu toții importanța colectării selective a deșeurilor pentru a avea un județ curat, în care respectăm mediul înconjurător și pe semenii noștri”, este mesajul transmis de vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare. 

Operatorul Eco Sud SA operează efectiv, de astăzi( n.r. marți 16 iulie 2024), stația de sortare, cea de compostare și depozitul ecologic de la Haret, precum și stațiile de transfer pentru deșeurile municipale și cele similare din Focșani, Adjud, Vidra, respectând, astfel,  normele europene de protecția mediului. 

Este de remarcat atitudinea pozitivă a autorităților din județul Vrancea față de mediu și față de obligațiile legale în privința deșeurilor. Eco Sud SA va asigura, pentru locuitorii județului Vrancea, servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale. Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret împreuna cu cele trei stații de transfer gestionate de Grupul Eco Sud SA, deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu, Mărășești), 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori”, a declarat și Roxana Manea, director general adjunct în cadrul companiei Eco Sud și manager al acestui contract. La vizită a fost prezent astăzi în Vrancea și Adrian Scarlat, directorul general al Eco Sud SA.

Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor este un proiect finanțat din fonduri europene (cu o valoare de peste 40 milioane euro), prin care Consiliul Județean Vrancea a realizat infrastructura necesară gestionării deșeurilor la nivelul județului, respectând normele europene, respectiv a construit și a dotat cu echipamente Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret, precum și cele 3 stații de transfer și punctele de colectare de pe raza întregului județ.   

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.