Brand voice

UMO Serv, la vremea „bilanţului de argint” | Firma vrânceană de pază şi protecţie aniversează 25 de ani de activitate

Ziarul de Vrancea
1 nov 2018 3112 vizualizări

​UMO Serv, cea mai cunoscută companie de pază şi protecţie din Vrancea şi una dintre primele din România înfiinţate în domeniul securității private, s-a menţinut activă până în prezent, împlinind astăzi 25 de ani de existenţă.

Fondată de omul de afaceri Marius Ulmeteanu la 01.11.1993 în Focșani, UMO Serv este o firmă specializată care oferă servicii de pază umană şi securitate electronică, consultanță în domeniul securității private cu personal calificat şi bine instruit, pentru rezolvarea problemelor de siguranţă în condiţii deosebite de profesionalism. Un sfert de secol de experienţă în domeniu şi un portofoliu consistent de clienţi fac din UMO Serv un brand solid şi de încredere în domeniul securităţii private din România.

La 25 de ani de activitate, în momentul în care compania se află la momentul „bilanţului de argint”, am pătruns puţin în trecutul firmei, pentru a reveni apoi în prezentul său extrem de dinamic şi a desluşi o mică parte din planurile sale pentru viitor, toate acestea printr-un interviu cu 25 de întrebări despre 25 de ani frUMOşi!

Cum a început povestea UMO ?

UMO Serv este una dintre primele firme din România înfiinţate în domeniul securităţii private. În 1993, am debutat în afaceri cu doar câţiva angajaţi şi un număr foarte restrâns de obiective păzite. Anii au trecut şi compania a ajuns la o echipă de aproximativ 200 de angajaţi, bine structurată de-a lungul timpului în departamentele Pază, Monitorizare și Intervenţie, Tehnic.

Ce şi-a propus să facă firma încă de la înfiinţare?

UMO Serv a pornit la drum având la bază câteva direcţii precise: asigurarea protecţiei şi securitatea completă a clienţilor săi, menţinerea pasului cu tehnologia şi cu noutăţile de pe piaţă şi, nu în ultimul rând, elaborarea de sisteme integrate care să asigure confort şi siguranţă în faţa oricăror probleme nedorite.

Care sunt principalele realizări ale firmei până în acest moment?

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, compania a recrutat personal adecvat care, în urma cursurilor de formare şi antrenamentelor specifice, a devenit un nucleu de agenţi foarte bine pregătiţi pentru orice fel de eveniment. Logistica a fost mereu modernizată cu autovehicule puternice şi performante pentru intervenţiile rapide, transporturile speciale sau serviciile de gardă de corp, iar dotările echipajelor şi agenţilor au fost întotdeauna cele mai noi, de ultimă generaţie în domeniu. De asemenea, pe segmentul de sisteme electronice, UMO Serv a fost în pas cu tehnologia, soluţiile oferite clienţilor fiind cele mai noi şi mai performante de pe piaţă.

Ce anume credeţi că v-a ajutat să deveniţi unul dintre jucătorii importanţi din domeniu?

În toţi aceşti ani, compania UMO Serv a dat dovadă de profesionalism şi a ridicat serviciile sale de pază şi protecţie la cel mai înalt nivel de calitate şi competenţă. Misiunile îndeplinite, obiectivele păzite şi monitorizate cu succes, instruirea şi calitatea personalului, resursele investite au mulţumit pe deplin clienţii noştri.

Unde vă desfăşuraţi acum activitatea?

În prezent, compania furnizează servicii de securitate atât în judeţul Vrancea, cât şi la punctul de lucru din Bucureşti, dar putem fi prezenți oriunde în România, acolo unde este nevoie de noi și de expertiza noastră.

Ce este cel mai important pentru UMO Serv?

Sloganul companiei este PERFECT PROTEJAT tocmai pentru că în centrul preocupărilor noastre este clientul, mai exact siguranţa sa. Ne dorim să fim alături de colaboratorii şi partenerii noştri, să prevenim şi să trăim cu toții în siguranţă.

Care sunt valorile în care credeţi şi care vă ghidează activitatea?

Seriozitatea, responsabilitatea şi competenţa sunt valorile în care noi credem şi pe care le-am oferit încă de la înfiinţare celor care au crezut în noi. Aceste valori sunt un ghid pentru toţi angajaţii companiei, pentru construirea de relaţii bazate pe încredere cu clienţii noştri, diverşi colaboratori şi comunitatea în care trăim.

Care este relaţia pe care o construiţi cu clienţii firmei?

Suntem orientaţi pentru dezvoltarea pe termen lung a relaţiilor cu clienţii noştri, pentru a înţelege şi rezolva oportun nevoile şi solicitările specifice în domeniul securităţii private. Lista clienţilor noi a evoluat permanent, dar ne-am păstrat şi clienţii fideli cu care avem relaţii foarte bune de colaborare, cu unii dintre ei chiar de peste 20 de ani, caz foarte rar în domeniul securității private. Şi ar mai fi ceva foarte important de adăugat: pregătirea şi experienţa noastră, atât la nivel tehnic, cât şi tactic, nu ar ajuta la nimic dacă nu ar exista şi preocuparea companiei pentru educarea clienţilor săi, prin solicitarea permanentă de feed-back în vederea îmbunățății continue a serviciilor noastre.

Unele misiuni sunt mai dificile, alteori clienţii sunt extrem de pretenţioşi. Cum reuşiţi să faceți față acestei provocări?

Credem în a fi determinaţi cu privire la sarcinile şi obiectivele noastre. Pentru a îndeplini aceste obiective zi de zi, punem în slujba siguranţei clientului experienţa, serviciile şi atitudinea noastră. Siguranţa este un obiectiv cert ce poate fi atins cu ajutorul unui personal bine instruit, având o bună pregătire şi resursele adecvate, UMO Serv deţinând actualmente toate aceste competenţe.

În ultima vreme, s-a mai schimbat mentalitatea consumatorului român când vine vorba de siguranţa personală, a familiei sau a afacerii sale?

Da, în activitatea noastră, observăm o uşoară educare a consumatorului în această privinţă. Faptul că tot mai multe firme solicită servicii de protecţie şi pază specializate înseamnă încredere în aceste servicii, înseamnă progres pentru piața securității private. „Poate nu mi se va întâmpla tocmai mie” devine complet irelevant în faţa gravităţii unor fapte care pot fi uşor prevenite prin apelarea la consultanţă şi serviciile de securitate, de multe ori totul rămânând la nivelul basic, fără investiții majore.

Cum aţi caracteriza piaţa din domeniu în România?

Clienţii au devenit mai atenţi la calitatea serviciilor și echipamentelor solicitate, doresc sisteme eficiente şi sigure, iar acesta este un semn de maturitate al pieţei şi de adaptare la standardele din Occident. De asemenea, va fi tot timpul loc pe piaţă pentru nou-veniţi, atât timp cât aceştia aduc cu ei o concurenţă loială, bazata pe servicii de calitate, și nu doar prețuri de dumping și concurență cu orice preț. Pentru UMO Serv, concurenţa este benefică, ne stimulează şi ne face să ţintim standarde cât mai înalte, dar și autoperfecționare continuă.

Ce dificultăţi întâmpinaţi cel mai des?

O problemă frecventă este reprezentată de „bătălia preţurilor” între firmele concurente, aspect care duce la scăderea calităţii serviciilor prestate sau a tehnologiilor implementate. Există şi o lipsă a informaţiilor în domeniu, de care ar trebui să beneficieze orice potenţial client. De aceea, încurajăm întotdeauna posibilii noştri clienţi să solicite cât mai multe informatii şi detalii tehnice atunci când doresc să achiziţioneze un serviciu de pază sau protecţie, sau un sistem electronic de securitate.

Concret, ce servicii oferă UMO Serv?

Oferim servicii integrate de securitate pentru o gamă largă de clienţi, de la societăţi şi companii private, instituţii publice, până la persoane fizice şi reşedinţe private. De asemenea, suntem solicitaţi şi pentru acţiuni care vizează evenimente sociale, publice sau private, competiţii sportive sau artistice. De-a lungul timpului am depus eforturi de a oferi la cele mai înalte standarde de calitate servicii de pază umană, instalarea de sisteme electronice de securitate, monitorizarea și intervenția rapidă, transportul valorilor, gardă de corp, sisteme de monitorizare prin GPS, cursuri atestare profesională ”agent de securitate”, cursuri port-armă, evaluarea riscului la securitatea fizică, sisteme de securitate de ceață.

Ce presupune, de exemplu, serviciul de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor?

Prin acest serviciu, asigurăm personal calificat, echipament şi logistică specifice fiecărui obiectiv în parte. Pentru atingerea unei bune performanţe, agenţii sunt antrenaţi, bine pregătiţi şi dotaţi corespunzător activităţii pe care o desfăşoară.

Ce ne puteţi spune despre sistemele electronice de securitate pe care le instalaţi?

Gama serviciilor noastre cuprinde instalarea sistemelor de alarmă (antiefracţie, antiincendiu, control acces, interfonie/videointerfonie, automatizări uşi şi bariere etc.). Aceste sisteme sunt de cea mai bună calitate şi fac parte din categoria celor nou apărute pe piaţa de profil, toate la un raport calitate preț foarte bun.

Cum se realizează monitorizarea şi intervenţia rapidă?

Se monitorizează prin dispecerat sistemele de securitate şi se intervine rapid pentru rezolvarea problemelor apărute la obiectivele conectate. În caz de necesitate, echipajele se deplasează în cel mai scurt timp la obiectivele aflate sub pază sau protejate cu sisteme de alarmă.

Asiguraţi şi transportul valorilor?

Desigur. Folosim autoturisme de ultimă generaţie, dotate conform standardelor actuale în domeniu. Echipajul este specializat pentru acest gen de activităţi, agenţii care execută transportul valorilor find dotaţi corespunzător acestui tip de misiuni cu armament cu glonț.

Pentru ce alte servicii este renumită compania?

UMO Serv este prima companie de pază și protecție din județul Vrancea care a fost atestată pentru evaluarea riscului la securitatea fizică și a adăugat acest important serviciu de protecție la portofoliul său. În sens, o analiză a situației și propunerea unor măsuri concrete de diminuare a riscurilor înseamnă, de fapt, un prim pas către o acțiune simplă și eficientă de prevenire.

Totodată, cu titlul de premieră, UMO Serv este singura companie de profil din România care a instalat o un sistem de supraveghere video pe o platformă marină aflată în Marea Negră.

În cât timp aţi reuşit să dezvoltaţi gama largă de servicii pe care le oferiţi în prezent?

Este vorba despre un efort realizat pe parcursul întregii experienţe de 25 de ani, timp în care compania a obţinut numeroase certificări şi licenţe care îi permit să ofere clienţilor săi toate aceste servicii prezentate anterior.

Există o „plasă de siguranţă” pentru clienţii păgubiţi ai companiei?

Bineînţeles. Siguranţa şi responsabilitatea deplină pe care dorim să o oferim partenerilor noştri au determinat introducerea poliţei de asigurare în pachetul de servicii, pentru despăgubiri în cazul prejudiciilor asupra obiectivelor securizate de noi.

Cum aţi caracteriza compania la momentul prezent?

UMO Serv este o companie activă, modernă şi dinamică pe piaţa românească de securitate, ce poate aduce acel plus de valoare dorit de orice partener într-o relaţie contractuală de tip win-win.

Ce impact are firma în viaţa comunităţii?

Respectul şi apropierea şi față de comunitatea din care facem parte şi în mijlocul căreia ne desfășurăm activitatea au fost foarte importante pentru noi de la bun început. De aceea, am sprijinit şi vom sprijini în continuare organizarea de activități culturale, artistice, sportive şi umanitare. În ultimii ani, UMO Serv a fost sponsor sau partener al unor evenimente precum Focșani Blues Festival (cel mai mare festival de blues din România), Aeromania (cel mai mare show aviatic privat din ţară), festivalul de muzică clasică „Rinascimento Musici”, Turneul Internațional de Judo MEMORIALUL „Aurel Cîmpeanu” sau „Mausolee pe bicicletă: 100 de participanți pentru o ediție centenară”.

Există un motto care a călăuzit fiecare pas al companiei în drumul său până astăzi?

Pe parcursul celor 25 de ani de existenţă, am învăţat, am crescut, ne-am perfecţionat şi ne-am adaptat continuu. Pentru toate astea nu a existat neapărat un motto, dar au existat trei „secrete”: hotărâre, efort şi timp. Dacă ai voinţa de a reuşi, îţi pui la treabă toate abilităţile ştiute şi neştiute şi priveşti ziua de azi ca pe cea mai bună investiţie pentru ziua de mâine, atunci într-adevăr ai şanse bune să te bucuri de succes.

Care sunt planurile pentru anii următori, pentru viitorul firmei?

Pentru UMO Serv, viitorul înseamnă o relație de colaborare foarte bună cu fiecare client, înseamnă deschiderea către noi drumuri în domeniul pazei și protecției, către soluții și tehnologii noi care să completeze oferta noastră integrată. Privim cu încredere spre viitor pentru că suntem foarte bine pregătiți pentru orice fel de provocare și experiența noastră de 25 de ani în domeniul securității își va pune amprenta pe orice lucrare sau proiect, pe siguranța fiecărui client al nostru.

La ceas aniversar, un gând pentru colaboratorii și clienții UMO Serv?

Ca de fiecare dată când avem ocazia, este o mare bucurie să transmitem un mesaj de recunoştinţă tuturor colaboratorilor noştri, cei care, de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea companiei prin energia şi profesionalismul pe care le-au investit. Iar pentru clienţii noştri, mesajul este unul simplu şi sincer: Vă mulţumim că ne-aţi ales! Zi de zi, depunem eforturi extraordinare să devenim din ce în ce mai performanţi, iar ţelul nostru este ca orice obiectiv asigurat de noi să poarte marca PERFECT PROTEJAT!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.