Brand voice

Tânărul militar vrâncean care le antrenează povestește cum funcționează echipa fetițelor maratoniste de la Nănești

Ziarul de Vrancea
6 feb 2025 1972 vizualizări

Într-o postare activată pe  contul său de facebook tânărul militar vrâncean care le antrenează povestește cum funcționează echipa fetițelor maratoniste de la Nănești.Reamintim că Ziarul de Vrancea a prezentat în cotombrie anul trecut povestea celor trei fetițe din comuna Nănești, județul Vrancea care se antrenează și obțin performanțe deosebite, în competițiile de alergări pe distanțe lungi.Cele trei fetițe se numesc Ana Maria Bucșă  (11 ani),  Maia Flaviana Ilie (13 ani) și Valentina Popa (13 ani) și se antrenează sub întrumarea unui tânăr vrâncean care se numește Laurențiu Cobzaru.Acesta locuiește de asemenea în Vrancea, în comuna Tătăranu, satul Bordeasca Veche și în fiecare an aleargă de la Galați la Focșani, pe 24 ianuarie Ziua Unirii Mici, Ziua Principatelor Române de obicei în scopuri caritabile.Citiți în continuare postarea recentă activată pe contul său de facebook de  Laurențiu Cobzaru, tânărul militar vrâncean care le antrenează povestește cum funcționează echipa fetițelor maratoniste de la Nănești.  

Sportul devine mai plăcut când îl practici alături de prieteni sau familie.

Atât copiii, cât și adulții sunt încurajați să facă mișcare, să alerge, să formeze o echipă. Știi care este principalul avantaj? Te poți alătura indiferent de nivelul de experiență pentru că întotdeauna se va găsi un loc liber în echipă pentru cineva pasionat de sport.

Pornind de la binecunoscutul motto <<Nu există ‘EU’ într-o echipă>>, copiii de la cele mai fragede vârste învață:

-să fie mai sociabili și să respecte toți membrii unei echipe. Aici vorbim despre încurajarea celorlalți, acceptarea diferențelor și rezolvarea conflictelor, dar și despre a învăța să ceri și să oferi ajutor atunci când este nevoie.

- să fie încrezători în propriile forțe. Cu ajutorul unei echipe unite care apreciază eforturile fiecărui membru, copiii câștigă mai multă încredere în sine și devin mai motivați să continue practicarea sportului preferat.

să respecte și să fie respectați. Sportul pentru copii este cel mai bun mod de a-i învăța pe cei mici despre fairplay și ce înseamnă respectul.

-să gestioneze timpul și energia pentru fiecare activitate. Dacă vrei ca micuțul tău să devină mai responsabil și să învețe să își împartă energia și timpul între școală, sport și alte activități, încurajează-l să practice sportul.

-să piardă și să câștige. Este important să descopere din propriile experiențe să gestioneze înfrângerile și victoriile. Astfel, va deveni mai perseverent pe viitor.

- să își depășească propriile limite. Motivația este succesul din spatele fiecărei victorii. Sportul îi ajută pe copii să devină mai buni cu fiecare antrenament și să depună efort pentru a-și atinge obiectivele.

Echipa este grupul care influențează în cea mai mare parte viața membrilor, a relațiilor si a rezultatelor.

-pagina Fii tu un erou România ( n.r. poate fi accesatăprin link-ul alăturat) 

https://www.facebook.com/share/15yEw8H1eo/

<<Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul>>Henry David Thoreau.” -Cobzaru Laurentiu

Recent Laurențiu Cobzaru a anunțat că oficial fetițele maratoniste din Nănești Vrancea sunt înscrise, în perioada următoare la 4 concursuri sportive,

- 1 februarie 2025 (Gerar)

- 22 martie 2025(Ultra Race)

- 29 martie 2025(Gârboavele Trail Run)

- 5 aprilie 2025 (Ultramaraton Galați)

La competiția desfășurată pe 1 februarie 2025 ( Gerar), fetițele maratoniste de la Nănești au obținut următoarele locuri:

-locul 2, 3, 5 la General Feminin - Cros 3km

-locul 10, 14, 23 la General Open - Cros 3km

Citiți și: Foto | La ce competiții vor participa în perioada următoare fetițele maratoniste de la Nănești, județul Vrancea;

Foto | Aflați astăzi povestea extraordinară a fetițelor maratoniste de la Nănești, județul Vrancea​;

Foto | Fetițele maratoniste de la Nănești au participat la cursa de 10 km a „Maratonului Internațional București 2024”​


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.