Brand voice

“Siguranța ta online” | Acțiunile polițiștilor vrânceni pentru a marca ”Ziua Siguranței pe Internet”

Ziarul de Vrancea
5 feb 2019 893 vizualizări

Amănunte despre acțiunile desfășurate de polițiștii vrânceni pentru a marca  ”Ziua Siguranței pe Internet” ne-au fost furnizate de către compartimentul de relații publice al IPJ Vrancea prin intermediul buletinului de presă  nr. 28 din 5 februarie 2019.Redăm mai jos texatul integral al acestuia însoțit de fotografiile atașate primite de la aceiași sursă 

 Safer Internet Day – Ziua Siguranței pe Internet este un eveniment de anvergură europeană, care se desfășoară anual în luna februarie, sub egida rețelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.   

Ziua Siguranței pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei on-line și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conștientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe internet.

Pentru a marca ziua de 5 februarie, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au realizat în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, două activități de prevenire.

Prima activitate a fost realizată la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea - Centrul de Primire în Regim de Urgență, unde au fost prezenți tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani și cea de-a doua la Direcția de Sport și Tineret Vrancea – Centrul de Tineret, unde au participat 32 de elevi și 8 cadre didactice de la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Național „Unirea”, Liceul de Arte ”Gheorghe Tătărescu”, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, Școala ”Anghel Saligy”, Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” și Centrul „Forget Me Not” din cadrul D.G.A.S.P.C. Vrancea.

POLIȚIȘTII AU PREZENTAT RECOMANDĂRI GENERALE PENTRU NAVIGAREA SIGURĂ PE INTERNET

-  Nu oferiți necunoscuților de pe internet informații despre dumneavoastră sau despre familie (număr de telefon, fotografii, adresa de acasă, locul de muncă al dumneavoastră sau al rudelor etc.).

- Aveți grijă la postarea fotografiilor cu dumneavoastră sau cu familia! Restricționați accesul necunoscuților la profilul dumneavoastră! Nu uitați că fotografiile sau filmulețele, odată postate, pot rămâne pentru totdeauna pe alte computere și servere, chiar dacă veți șterge postarea inițială.

-  Nu tot ceea ce citiți sau vedeți pe internet este adevărat. Oricine poate crea pagini web sau poate posta știri, fotografii, filme. Fotografiile și filmele pot fi trucate pe calculator cu ușurință. Pentru a verifica dacă o informație este reală, verificați mai multe surse de informare.

-  Atenție! Frazele sau pozele preluate dintr-un material de pe internet trebuie însoțite de precizarea sursei, pentru a nu fi considerat plagiator.

-  Păstrați secretă parola de e-mail și nu o dezvăluiți nici măcar prietenilor! Dacă bănuiți că parola v-a fost descoperită, schimbați-o imediat! În acest fel nimeni nu vă poate citi mesajele personale și nu vă poate folosi contul pentru a trimite e-mail-uri care par din partea dumneavoastră.

-  Când vă creați adresa de e-mail, folosiți un pseudonim, o prescurtare și în niciun caz numele întreg, data nașterii sau orice altceva ce poate fi cunoscut sau recunoscut cu ușurință.

-  Parola e bine să aibă cel puțin 12 caractere, să conțină litere, cifre și semne de punctuație și să fie cât mai greu de ghicit, chiar și pentru cei care vă cunosc foarte bine. Nu folosiți datele de naștere sau alte cuvinte pe care cei din jur știu că le preferați și pe care le-ar putea ghici.

-  Pentru protecția computerului, scanați atașamentele de e-mail înainte de a le deschide.

-  Nu descărcați și nu instalați programe pirat sau pe care nu le cunoașteți; ele pot distruge date din calculatorul dumneavoastră.

-  Navigarea pe Internet este sigură când vă personalizați browser-ele să nu rețină parole, date de identificare și să nu dea “accept” la comunicarea oricăror date motivate ca fiind “în interes statistic” etc.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.