Brand voice

Serviciul European de Voluntariat – Arhitecții schimbării

Ziarul de Vrancea
18 nov 2017 876 vizualizări

 La Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Focsani, în acest an școlar se va  derula proiectul european Erasmus+, "EVS Architects of Change", al Asociatiei Voluntariat pentru Viață din Mărășești, proiect în care se vor  implica 4 voluntari ai Serviciului European de Voluntariat din Armenia, Spania și Turcia.

Având în vedere că elevii colegiului sunt în cea mai mare parte din mediul rural, scopul pro iectului este de a crește șansele de integrare socială a tinerilor din mediul rural prin îmbunătățirea abilităților de viață.   

Până la finalul celor 7 luni, elevii implicați în proiect vor avea cunoștințe legate de educația financiară, educație pentru sănătate, limbă engleză și multiculturalitate. Un factor important în succesul şcolar îl constituie şi stilul de viaţă sănătos al tinerilor. Consumul de alcool, droguri, ţigări, comportamentele sexuale precoce, reprezintă tot atâtea capcane,cu efecte nocive asupra organismului, efecte pe care aceștia trebuie să le conştientizeze. A doua componentă-educația financiară, reprezintă o competență critică pentru fiecare persoană. Cu toate că încă de la o vârstă fragedă copiii cunosc noțiunea banilor, foarte rar se întamplă ca aceștia să învețe noțiuni de bază despre cum să-și facă un buget sau să facă alegeri financiare înțelepte. În fiecare zi copiii și tinerii se confruntă cu decizii financiare mai mici sau mai mari, dar din păcate aceste cunoștințe nu se învață la școală, iar lipsa lor poate avea consecințe negative pe termen lung.

 

Pe lângă aceste workshopuri, voluntarii vor desfășura cu elevii ateliere de gastronomie, art-craft, limbă engleză și activități sportive.

In urma participarii la stagiul  SEV, cei 4 voluntari și elevii participanţi la proiect  își vor dezvolta competențe antreprenoriale și simțul de inițiaţivă prin activitățile ce le vor întreprinde în cadrul proiectului.

 Joi, 16 noiembrie 2017, a avut loc prima întâlnire cu voluntarii SEV. Acestia au vizitat scoala, s-au intâlnit cu elevii și au participat la activitatea "Natura - prietena mea", din cadrul Săptămânii Educației Globale, cu sloganul “Lumea noastră, depinde de noi”.

Echipa proiectului este formată din: coordonator proiect Drăgan Daniel, coordonator SEV Chiriş Bogdan, suport lingvistic Tuchiluș Cristina, mentor Adrian Mangu, responsabili de activități în școală-Arhire Mihaela, Răvaș Marilena și profesorii implicați în proiect Horeangă Mihaela, Bacău Mihaela, Dondoi Mariana.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.