Brand voice

Senatorul PNL Cătălin Toma îi cere ministrului Educației să trimită microbuze școlare noi și sigure pentru elevii din Vrancea

Ziarul de Vrancea
25 sep 2019 1536 vizualizări

40 de microbuze ce asigură transportul elevilor trebuiau date la casat. Lipsa lor pune copiii în alt tip de pericol, de genul celui care a produs tragedia de la Caracal.

Vrancea este un județ care nu se poate lăuda cu infrastructura rutieră județeană. Dacă un autovehicol trece pe DJ-urile ce străbat comunele Urechești sau Jariștea de câteva ori pe zi, timp de vreo două luni, cu siguranță ajunge în service pentru a înlocui sistemul de direcție sau amortizoarele. Microbuzele școlare circulă pe aceste drumuri, iar multe dintre ele o fac de peste 11 ani. Gradul lor de uzură recomandă casarea  de multă vreme, dar cu ce să le înlocuiești?! Mai marii județului sau ai Guvernului sunt preocupați de serbări fastuoase sau de pensii speciale.În urmă cu câteva săptămâni, Inspectoratul Școlar Vrancea a cerut Ministerului Educației 40 de microbuze noi, deoarece, din 89 de vehicule existente, „multe dintre ele sunt depăşite fizic”, după cum a declarat inspectorul general.

Senatorul Cătălin Toma, profesor înainte să intre în administrație,i-a adresat o interpelare ministrului Educației, prin care a cerut să fie informat asupra numărului de microbuze alocate județului dar și a termenului de livrare a acestora. ”Există un risc imens asumat prin transportarea unor copii, de obicei din sate sau cătune îndepărtate, pe o infrastructură jalnică a județului. Mai mult, microbuzele care fac acest tip de transport sunt uzate, fiind predispuse la accidente. Lipsa acestor microbuze pune copiii în alt tip de pericol, cel generat de fenomenul „ia-mă, nene!”, România fiind zguduită de cazul Caracal. Grija față de copii, de elevi, de noua generație, nu se manifestă doar prin acordarea unui corn și a unui măr, sau prin tentativa de a asigura condiții în cadrul școlilor și spun tentativă pentru că toți guvernanții au rămas datori la acest capitol, ci prin acordarea unei atenții sporite și luarea unor măsuri ce țin de întreg ansamblul educativ”, după cum a declarat acesta.

Rămâne de văzut ce reacție va avea Ministerul Educației în această chestiune. Cert este că va fi una întârziată. 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.