Brand voice

Angel Tîlvăr, Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat: 9 mai stă sub semnul dorinței românilor de a fi parte din Spațiul Schengen

Ziarul de Vrancea
10 mai 2022 930 vizualizări
Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr este președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României.Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a fost, pe  9 octombrie 2021, reales Președintele Comisiei pentru Democrație și Securitate al Adunării Parlamentare NATO.
Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr este președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României.Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a fost, pe 9 octombrie 2021, reales Președintele Comisiei pentru Democrație și Securitate al Adunării Parlamentare NATO.

 Ziua Europei: Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporționale cu pericolele care o amenință. - Declarația Schuman.

La data de 9 mai 1950 a fost pusă prima piatră de temelie a Uniunii Europene, respectiv declaraţia rostită de Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe, ce a rămas înscrisă în istoria construcţiei europene drept „Declaraţia Schuman”.

Pentru România europeană, această zi de 9 mai semnifică faptul că libertatea, stabilitatea și dezvoltarea reprezintă îndatoriri și responsabilități asumate istoric, pe care trebuie să le prețuim și să le apărăm împreună.

Ziua are dublă însemnătate istorică pentru români, fiind și Ziua Independenței de Stat a României.

Prin integrarea în Uniunea Europeană, România și-a asumat apartenența atât din punct de vedere politic, cât și economic, într-un proiect de pace, prosperitate și bunăstare pentru toți cetățenii.

Alături de toate statele membre, trebuie să apărăm libertatea, democrația și statul de drept, valorile fundamentale ale Uniunii. În același timp, consolidarea alianțelor cu statele și organizațiile care împărtășesc valorile noastre democratice, contribuie la întărirea rezilienței noastre strategice.

Provocările prin care am trecut în ultimii ani, în contextul pandemiei și amenințărilor de securitate din vecinătate, reconfirmă importanța proiectului european.​

În acest moment, Uniunea Europeană se confruntă cu o criză umanitară fără precedent, având în vedere agresiunea Rusiei lui Putin împotriva Ucrainei, iar eforturile pentru pace ale tuturor statelor membre au dovedit că solidaritatea și unitatea sunt importante mai mult ca oricând pe continentul nostru.

“Europa nu va fi construită dintr-odată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări concrete care să creeze în primul rând o solidaritate de facto” - „Declaraţia Schuman”.

Angajamentul de solidaritate al României și al poporului român față de Ucraina și poporul ucrainean, în fața agresiunii Rusiei lui Putin, a fost susținut atât prin condamnarea acestei agresiuni, cât și privind oferirea de  sprijin umanitar pentru refugiații din Ucraina.

În ultimele luni, mobilizarea extraordinară a tuturor instituțiilor și cetățenilor români în fața provocărilor majore ale securității și migrației, cauzate de valul de refugiați din Ucraina, au demonstrat încă o dată că Romania este un partener important în Uniunea Europeană.

Țara noastră  va rămâne unul dintre cele mai angajate state în U.E. și asta pentru că poporul român sprijină, în covârșitoarea lui majoritate, proiectul european.

În același timp, aderarea la Spațiul Schengen este o prioritate nu numai pentru România, ci și pentru Uniunea Europeană, mai ales că țara noastră îndeplinește toate condițiile necesare integrării.

Angel Tîlvăr

Senator PSD de Vrancea

Comunicat de presă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.