Brand voice

Sâmbătă s-a lansat în Vrancea ro-alert.ro – portalul de informare dedicat Sistemului RO-ALERT

Ziarul de Vrancea
16 sep 2018 1345 vizualizări

Lansarea ro-alert.ro – portalul de informare dedicat Sistemului RO-ALERT

Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcțiune a aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență. Informarea populației privind funcționarea aplicației RO-ALERT este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional și național, care sunt programate în perioada următoare.

Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.

Portalul informativ cuprinde următoarele secțiuni:

Secțiunea „Configurare telefon” asigură informații complete despre modul de configurare a telefoanelor mobile în toate rețelele, astfel încât publicul să poată recepționa mesajul pe telefonul mobil de care dispune. Sistemul utilizează infrastructurile rețelelor operatorilor de comunicații mobile din România.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone amenințate de situații de urgență și este particularizat în funcție de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon al utilizatorului.

Secțiunea “Întrebări frecvente” oferă răspunsuri la întrebări legate de sistemul RO-ALERT, acoperind detalii tehnice, reguli de comportament în cazul recepționării mesajelor de avertizare. În plus, portalul ro-alert.ro asigură conexiunea cu celelalte surse de informare puse la dispoziție de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Sistemul RO-ALERT este implementat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Vizionați și citiți și:A fost lansat site-ul pentru situații de urgență RO-ALERT

Românii vor putea fi alertaţi pe telefon în caz de inundaţii masive, atacuri teroriste sau alte situaţii care le-ar putea pune viaţa în pericol. Sâmbătă a fost lansat site-ul sistemului pentru situații de urgență RO-ALERT, care le permite oamenilor să-şi configureze telefoanele. De luni, vor avea loc o serie de teste la nivel naţional, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat. Aşa arată mesajul care va ajunge pe telefoanele mobile odată cu implementarea sistemului RO-ALERT. Sunetul nu se va opri până când mesajul de îndrumare nu este citit. Autorităţile sfătuiesc toţi oamenii să înceapă să îşi configureze telefoanele pentru a primi aceste alerte. Cel mai important este prima dată să intraţi pe site-ul Ro-alert.ro. Acolo veţi vedea şi un filmuleţ de prezentare, dar și configurările pentru telefoanele pe care le deţineţi. Trebuie să ştiţi însă că pentru cei care deţin dispozitive cu sistem de operare IOS nu se ştie momentan cum se va face această configurare, vom afla abia în decembrie. Începând din 17 septembrie, sistemul va fi testat la nivel naţional. Raed Arafat, şeful DSU: Este un plan care include diferite județe, multe zone rurale, dar și municipii și orașe mari. Rugăm oamenii să intre să își configureze telefoane să primească mesajele și să înțeleagă cum funcționează acest sistem. Nu accesăm datele personale. Când ai activat telefonul pentru a primi mesajele, ele sunt ca niște mesaje radio, singura corelare este că ești în zona care primește mesajul. Autorităţile spun că vor avea grijă ca şi cei care nu se descurcă să-şi configureze singuri telefoanele, să fie ajutaţi. Raed Arafat, şeful DSU: De exemplu, duminica la biserică le spui oamenilor să vină cu telefonul și vine cineva de la IGSU sau de la STS să îi ajute. O să ajutăm oamenii în vârstă, care nu știu să configureze, să facă acest lucru. Cred că acum în orice casă măcar o persoană are un telefon care poate să își configureze telefonul. Nu este numai pentru smartphone sistemul, merge și pe telefoane vechi, s-ar putea ca cele vechi să aibă deja sistemul configurat. Sistemul permite transmiterea alertei atât în 2G, 3G, 4G, indiferent de tehnologie sau tipul terminalului, indiferent dacă are 20 de ani. Ideea acestui sistem de alertare a venit după ce o furtună violentă a făcut ravagii în Timişoara anul trecut. Costurile totale ale proiectului sunt estimate la 13 milioane de lei.

Text informații +VIDEO:CANALUL DE STIRI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.