Brand voice

Raportul anual privind calitatea aerului: Vrancea este primul județ din România cu senzori de monitorizare a aerului în toate orașele

Ziarul de Vrancea
19 ian 2023 1011 vizualizări

Consiliul Județean Vrancea anunță printr-un comunicat de presă că este preocupat de calitatea aerului, care se reflectă în calitatea vieții și a sănătății noastre.

Marți 17 ianuarie 2023 a fost prezentat raportul anual privind stadiul realizării măsurilor aferente anulului 2022 cuprinse în Planul de Menținere a Calității Aerului în județul Vrancea, pentru perioada 2019-2023.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel-Mare, a subliniat faptul că Vrancea este primul județ din România în care au fost montați senzori performanți de monitorizare a calității aerului în toate orașele. Începând din luna octombrie, vrâncenii pot cunoaște mai bine calitatea aerului din județ, cinci senzori performanți fiind montați în Focșani, Adjud, Panciu, Odobești și Mărășești, ca parte a unei campanii de conștientizare a populației cu privire la nivelul real al calității aerului, derulată de Consiliul Județean Vrancea.

Cu ajutorul acestor senzori pot fi colectate date locale care ne vor permite pe viitor să cunoaștem mai bine calitatea aerului și pot fi luate măsuri adecvate pentru îmbunătățirea calității aerului. Indicatorii raportați de fiecare senzor pot fi verificați în timp real pe platforma digitală www.aercuratvn.ro.

La acțiunea de astăzi au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în protecția mediului și implicit a sănătății: Garda Națională de Mediu – Vrancea, Direcția de Sănătate Publică Vrancea, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea –  Serviciul Logistic, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, Direcția Silvică Vrancea, Garda Forestieră Focșani, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția pentru Agricultură Județeană Vrancea,  Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – Inspectoratul Teritorial Vrancea și reprezentanți ai primăriilor din Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești, Suraia, Vidra și Homocea.  

Consiliul Județean Vrancea este instituția care coordonează implementarea la nivel județean a Planului de Menținere a Calității Aerului pentru perioada 2019-2023.

Printre măsurile luate de Consiliul Județean pentru îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm zi de zi se află: dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete (în Crângul Petrești, 7 km), protejarea și întreținerea spațiilor verzi existente și amenajarea locurilor deschise pentru a deveni spații verzi (102 ha), reabilitarea termică a clădirilor instituționale (în anul 2022, CJ a finalizat reabilitarea energetică a trei clădiri: secția Pneumoftiziologie și ambulatoriul Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani și Galeriile de Artă din Municipiul Focșani). La nivelul municipiului Focșani, Primăria a achiziționat anul trecut 16 autobuze electrice, 16 stații de încărcare electrică lentă și 5 stații de încărcare rapidă.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrance


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.