Proiectul„A doua șansă pentru viață” dăruiește fericire tinerilor de la Centrul„Sfânta Maria”
În acest weekend, tinerii infectați cu virusul HIV, de la Centrul„Sfânta Maria” din Golești, au ajuns la mare. I-a întâmpinat nisipul fierbinte, o apă de un albastru curat, dar cam rece, și un soare înșelător, fiindcă vântul dădea impresia că razele n-ar fi foarte fierbinți. Dar toate aceste detalii n-au însemnat nimic pe lângă bucuria de a vedea marea, de a sta pe șezlong, sub umbreluță, sau de a se stropi într-un joc, parcă, nesfârșit.
Tinerii de la Centrul„Sfânta Maria” s-au oprit, de dimineață, pe plaja de la Năvodari, dar după-amiaza i-a găsit făcând mici cumpărături prin Mamaia, mâncând cu mare poftă la un restaurant de tip autoservire, alintându-se cu înghețată, suc și prăjiturele. Apusul s-a dovedit a fi mult mai frumos în acest weekend, pentru că l-au privit din telegondolă, iar spre seară au vizitat și satul de vacanță din Mamaia. În drum spre Focșani, au oprit la Carrefour Constanța și la Decathlon, unde au privit încântați mulțimea de turiști, considerându-se, măcar pentru câteva clipe, locuitori ai unei lumi frumoase și bune.
Tinerii de la Centrul„Sfânta Maria” din Golești sunt prieteni mai vechi ai voluntarilor cuziști de la clasele a VI-a A, a X-a G și a XI-a C. Aceștia, împreună cu profesoarele coordonatoare ale proiectului „A doua șansă pentru viață”, Teodora Bentz, Livia Marcu, Manuela Porumb, Elena Vișinescu, Loredana Diac, Melania Pătrășcanu, au făcut posibil evenimentul amintit, excursia la mare. Organizatorii au avut grijă să nu le lipsească nimic, de la pachețelul pentru drum, până la banii de cheltuială și transport. Această etapă a proiectului a fost susținută de către Diplomatic S.A. și de către DJASPC Vrancea.
Activitatea prezentată a încheiat proiectul cuzist derulat de-a lungul anului școlar 2016-2017 și dedicat tinerilor infectați cu virusul HIV. Voluntarii CNAIC speră să fi adus zâmbetul pe buzele prietenilor de la Centru cu ocazia fiecărei etape: în decembrie, când s-a organizat o excursie la București și la Palatul Parlamentului, în martie, când au fost la film și au luat masa în Mall, de 1 Iunie, când au vizitat două mănăstiri și în acest weekend, când au revăzut marea.
Profesorii organizatori își propun să continue proiectul început acum 11 ani și în anul școlar 2017-2018, mulțumind directorului DJASPC Vrancea, d-nei Daniela Nicolaș, pentru sprijinul permanent. „Noi ne încurajăm elevii să vadă și cealaltă parte a vieții, mai puțin luminoasă. Altfel cum ar putea înțelege cât sunt de fericiți și câtă nevoie are această societate de ajutorul lor?! E trist să vină vacanța pentru toată lumea, iar tinerii cu acest handicap să nu viseze la mare, ca toți ceilalți de vârsta lor… Ei au nevoie de speranță, mai mult, poate, decât noi toți…”, a declarat Teodora Bentz, unul dintre profesorii coordonatori ai proiectului.