Brand voice

Proiectul  LIFE ROsalia | Ore deschise în unitățile școlare din comunele Soveja , Vidra , Paulesti, Negrilesti , Tulnici si Nistoresti

Ziarul de Vrancea
11 mai 2022 880 vizualizări

Prin intermediul unei informări de presă Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vrancea în calitate de unitate de implementare oferă amănunte publice în legătură cu desfășurarea proiectului LIFE19NAT/RO/000023 Conservarea insectelor saproxilice în Carpați - LIFE  ROsalia.

In cadrul proiectului  LIFE ROsalia in perioada 04-09.05.2022 s-au desfasurat ore deschise cu elevii din clasele V-VIII din unitățile școlare situate în comunele Soveja , Vidra , Paulesti, Negrilesti, Tulnici si Nistoresti .

Pe parcursul acestor ore au prezentate informaţii privind :proiectul LIFE19NAT/RO/000023 Conservarea insectelor saproxilice în Carpați - LIFE  ROsalia

Actiunile au ca scop transmiterea de informații referitoare la beneficiile speciilor de insecte saproxilice Rosalia alpina (croitorul fagului) Osmoderma eremita (gândacul sihastru), Morimus funereus (croitorul cenușiu) Lucanus cervus (rădașca) și Cerambyx cerdo (croitorul mare al stejarului) în rândul generației tinere, creșterea gradului de acceptare a insectelor saproxilice în rândul populaţiei locale şi conştientizarea necesităţii acţiunilor de conservare a acestor specii.

Aceste activitati sunt parte a proiectului „Conservarea insectelor saproxilice în Carpați - LIFE ROsalia”. Proiectul este implementat de catre Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea in parteneriat cu Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice ‚ Administrația Parcului Natural Putna-Vrancea si     Universitatea din București și este co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului LIFE Natură și Biodiversitate. Proiectul își propune să îmbunătățească statutul de conservare al croitorului fagului (Rosalia alpina) prin realizarea de acțiuni demonstrative de creștere a favorabilității habitatelor forestiere din Carpați.

Informații + foto transmise de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.