Brand voice

Proiectul educațional, ”Pe urmele strămoșilor noștri”, al Școlii Gimnaziale Vînători, la final

Ziarul de Vrancea
22 nov 2018 1328 vizualizări

Școala Gimnazială Vînători a demarat un proiect educațional intitulat “Pe urmele strămoșilor noștri”, perioada de desfășurare 1 noiembrie 2017 - 30 noiembrie 2018, inițiator fiind profesor Stoian Lăcrămioara. În cadrul acestui proiect s-au derulat diverse activități cu scopul de a dezvolta dorința  elevilor pentru  cercetarea trecutului istoric al strămoșilor noștri, activităti ce au permis elevilor o implicare activă şi creativă, îmbinand efortul şi plăcerea.

În perioada 7-8 noiembrie a avut loc ultima activitate din cadrul acestui proiect și anume o excursie la Alba-Iulia – Orașul Marii Uniri, responsabil prof. Tutoș Veronica. Această acțiune a fost sprijinită de Consiliul Local Vînători și de primarul Comunei Vînători, d-nul Ionel Lupu, care au sponsorizat plecarea celor 52 de elevi în excursie, prețul fiind de 250 lei de copil. Traseul călătoriei a fost Focșani - Sibiu, Alba Iulia - Sighișoara – Biertan, cu cazare la Sibiu. 

Obiectivul principal a fost vizitarea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Aici elevii au trăit o adevărată lecție de istorie, ei s-au putut întoarce în preistorie, au putut zăbovi în vremea dacilor şi romanilor și au trecut pin Evul Mediu, „participând“ la Răscoala lui Horea, dar şi la Războaiele Mondiale.

 Au fost vizitate și alte puncte de atracție turistică și de importanță istorică, cum ar fi Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, Centrul Sibiului, Biserica de la Biertan, Muzeul de Istorie din Sighișoara și Biserica din Deal. Orașul Marii Uniri – Alba Iulia, adăpostește nenumărate monumente care ne reamintesc de istoria și cultura României. Dupa cum se stie, orice vizită la Alba Iulia nu se poate încheia fără a vedea simbolul reîntregirii neamului, astfel un ultim popas a fost la Catedrala Reîntregirii, lăcașul de cult unde au fost încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria, ca regi ai României Mari. Elevii Școlii Gimnaziale Vînători s-au întors acasă, de la Alba Iulia, cu acest simbol în suflet, simbolul unității naționale. Participand la acest proiect, ei au devenit mai conștienți de necesitatea protejării valorilor și mărturiilor identității culturale naționale. (Z. V.)

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.