Brand voice

Proiectul „c@rte în sate” derulat în Vrancea, nominalizat la Gala Premiilor Administrației Fondului Cultural Național

Ziarul de Vrancea
5 ian 2019 1023 vizualizări

Câștigătorii vor fi anunați pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale! Proiectul c@rte în sate s-a derulat în perioada iunie – decembrie 2018 dar caravana de lectură va continua și anul acesta.

Echipa Asociației Eu, tu și ei Focșani este onorată pentru nominalizarea la „Premiul pentru incluziune socială și dialog intercultural”, acordat inițiativelor care au implicat categorii de public din zone defavorizate. 

Premiile reprezintă o recunoaștere a contribuției sectorului neguvernamental la îmbogățirea culturală și transformarea societății românești, prin proiectele realizate și prin infrastructura pe care au construit-o și menținut-o, după cum se arată în informarea primită de la AFCN. Și anul acesta cele cinci nominalizări, pentru fiecare dintre cele 10 premii, au fost făcute de un juriu independent. În definirea nominalizărilor juriul a pornit de la organizațiile care au derulat și decontat în bune condiții proiecte finanțate de AFCN în 2018. Membrii juriului pot propune organizații care nu au fost finanțate de AFCN, pe baza activității din 2018. 

Pentru a contribui la o mai bună cunoștere și punere în valoare a structurilor independente active pe scena contemporană, juriul de nominalizare și selecție este format din reprezentanți ai organizațiilor câștigătoare în anul precedent. Nominalizările pentru premiul special acordat proiectelor dedicate Centenarului au fost făcute de un juriu format din membri ai Consiliului AFCN pe baza proiectelor ce au obținut finanțare în 2018. Din juriu fac parte Grigore Arsene, Laurențiu Constantin, Raluca Munteanu și Roxana Trestioreanu. Deși se acordă un singur premiu la fiecare categorie, cele 55 de nominalizări ne prilejuiesc o frumoasă jalonare a anului cultural 2018, după cum a anunțat conducerea AFCN.

Asociația Eu, tu și ei felicită toate echipele nominalizate pentru îmbogățirea culturală a României și pentru schimbările pe care le aduc prin derularea tuturor acestor proiecte valoroase. Le mulțumim, totodată, tuturor celor care au făcut posibilă povestea c@rte în sate pentru copiii din comunitățile de la poalele munților Vrancei, voluntarilor implicați, profesorilor, școlilor gimnaziale partenere din comunele Spulber, Păulești, Vintileasca, Andreiașu de Jos și Reghiu, precum și partenerilor strategici, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean.

Câștigătorii vor fi anunați pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale! Proiectul c@rte în sate s-a derulat în perioada iunie – decembrie 2018 dar caravana de lectură va continua și anul acesta.

#CarteInSate #CopiiiDeLaSateMerităMult #EchipaLuiCărțilă

Nominalizarile la Gala Premiilor AFCN pot fi consultate la acest link.

Text informații:vranceaaltfel.ro

Silvia Vrinceanu Nichita coordonatorul proiectului despre nominalizare:

”Mă bucură foarte mult nominalizarea proiectului nostru de suflet, c@rte în sate la GALA PREMIILOR Administrației Fondului Cultural Național 2018.

Suntem onorați și le mulțumim celor care au crezut în noi și în poveștile noastre duse cu valiza lui #Cărțilă prin satele din #Vrancea. Susținerea comunității și a oamenilor care iubesc cartea, lectura și, foarte important, copiii, fac din proiectul cultural c@rte în sate unul plin de entuziasm și implicare. Dedic această nominalizare tuturor celor care m-au ajutat să aducem copiii împreună în jurul cărților deschise, echipei de proiect a Asociației Eu, tu și ei, oamenilor care au crezut că #LecturaNeUnește, voluntarilor și mai ales micilor și dragilor noștri cititori din sate. Bibliotecarilor Margareta Tătăruș, Maria Olaru, profesorilor Mihaela Simion, Dorin Cristea, Munteanu Mariana, Costică Mocanu, Fănel Crucean, Marghiolița Popa, Mirela MarcuGeorgescu StanaVioleta NoaptesMaciuca Lucian, Dana Măciucă, Lenuta BratosinAura Schmoll, Florin Roman, Liliana Nitu, un mare MULȚUMESC. Mulțumesc mult și prietenilor dragi ai proiectului #CarteInSate, doamnele Alina ChiciudeanCarmen Elena Popa, Dorina BotezVranceanu AniDaniela Ciolpan Vrinceanu, Anca Sandu dar și domnilor Alexandru Filimon, Lupu Petruț, Mihăiță Florea. Sunt mulți oameni care ne-au dăruit cărți, așadar avem zâne și zâni ai cărților duse în sate. Pe primul loc grupul #UnitiPentruBine și minunaților fondatori Ana-Maria și Marius Ionescu, alături de prietenii lor, Language Exchange Bucharest și inimoasei Mada StanescuMarinela Ioana ParascaOana DimaKJ Mecklenfeld, Viorica Țenov,Rodica Hondru,Ovidiu Burdusa, și mulți alții. Și nu în ultimul rând unor tineri deosebiți din comunitate, pe care am reușit să-i adun în jurul meu pentru a forma echipa povestașilor lui Cărțilă. Catalina CiobotaruIulia TudorDanila FlorentinaMaria AndoneVişan BogdanMiruna Toader, Andra Muntenașu, Andrei BrînzăMădălina GînjuAlexandra BrlDelia OuatuShakira StefanStefan LazarIoana Alice Burghelea, Elena MarinescuAndreea MarinescuOana RusuLoredana ȚuțuiJohn KorstAndreea ButureBianca Mănăilă, Roxana Rogoz, Irina BurdujaAndrei VasileAlexandra Florea, Bianca Mănăilă, Mădălina Ponea sunteți de poveste, cu tot cu părinții care v-au semnat acordurile parentale. Fără voi proiectul #CarteÎnSate nu ar fi fost o poveste atât de frumoasă care a ajuns la vreo 200 de copii. Mulțumim, de asemenea, colegilor din mass-media locale care au scris despre aventurile noastre prin sate, Ziarul de Vrancea și domnul Corneliu Condurache#Adevarul#Vrancea24, colegului Borcea Stefan#StiriDeFocșaniLucian Balarie#RadioDaDa, Radio Antena Satelor. Mulțumim AFCN pentru nominalizare și pentru finanțarea acestei ințiative. Așteptăm nerăbdători decernarea premiilor pentru anul Centenarului de Ziua Culturii Naționale. 

Proiectul #CarteÎnSate continuă așa că în curând vom avea nevoie de noi povestași. 

#CopiiiDeLaSateMerităMult #DăruieșteȘiTuOCarteCopiilorDinSate


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.