Brand voice

Proiecte naţionale de prevenire a consumului de droguri, implementate de CPECA Vrancea în rândul copiilor

Ziarul de Vrancea
13 apr 2019 1150 vizualizări

În anul şcolar 2018-2019, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog  Vrancea, continuă implementarea proiectelor naţionale de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei preşcolare şi şcolare, care contribuie la îndeplinirea atribuţiilor asumate de Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul Educaţiei Naţionale în cadrul Strategiei Naţionale Antidrog 2013-2020.

În acest sens, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea a organizat sesiuni de formare în domeniul drogurilor pentru 95 de cadre didactice din 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Vrancea.

Proiectele naţionale antidrog derulate la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Vrancea sunt:

- Proiectul  „CUM SĂ CREŞTEM SĂNĂTOŞI”, care are ca obiectiv promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară mică (5-7 ani), punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos (alimentaţie, igienă, mişcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de ţigară, alcool şi medicamente fără prescripţie medicală) şi a modalităţilor adecvate de rezolvare a conflictelor fără violenţă şi de luare a deciziilor.

- Proiectul „ABC-UL EMOŢIILOR”, care are ca obiectiv dezvoltarea emoţională a copiilor din clasa I şi a II-a, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri.- Proiectul „NECENZURAT”, care are ca obiectiv formarea unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri pentru elevi cu vârsta de 12-14 ani.

- Proiectul „EU ŞI COPILUL MEU”, care are ca obiectiv creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a familiilor în vederea oferirii de modele pozitive copiilor, în cadrul programelor de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele consumului de droguri.Grupul ţintă al proiectului este format din părinţi ai copiilor din ciclul secundar (clasele V-VII), cu vârsta între 10 şi 14 ani.

De asemenea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea desfăşoară activităţi punctuale de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în mediul şcolar şi sprijină consolidarea factorilor de protecţie şi diminuarea factorilor de risc ce pot determina un debut în consum în rândul tinerilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.