Brand voice

Polițiștii vrânceni revin cu recomandări pentru prevenirea înșelăciunilor prin ”metoda accidentul”

Ziarul de Vrancea
22 dec 2018 1039 vizualizări

Recomandările sunt relatate în amănunt prin intermediul buletinului de presă nr. 18705 din 21 decembrie 2018  transmis de biroul de relații publice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.Redăm în continuare intergral acest conținut

 Mizând pe faptul că oamenii nu sunt precauți în această perioadă a Sărbătorilor, infractorii acționează prin diverse metode, inclusiv prin cea cunoscută drept „Metoda Accidentul”, pentru a obține foloase materiale.

Pentru a nu deveni victimă a acestui tip de înşelăciune, poliţiştii vrânceni vă recomandă să fiți prudenţi atunci când sunteți apelaţi telefonic de persoane necunoscute. De asemenea, trebuie să ţină cont de următoarele aspecte:

Vă reamintim că în astfel de cazuri, suspecţii utilizează calităţi false (avocat, procuror, poliţist, medic etc) şi solicită telefonic diferite sume de bani persoanelor alese la întâmplare.

Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!

Nu oferiți bani persoanelor necunoscute, oricare ar fi pretextul invocat de acestea! De regula, banii sunt ceruţi sub pretextul că rude apropiate au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie de bani pentru intervenţii urgente medicale sau au fost reţinute de polițiști pentru săvârşirea unor astfel de fapte grave (cu victime decedate), iar sumele de bani sunt necesare pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentelor de circulaţie.

Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea, sunându-ți ruda până răspunde. Câteva minute în plus nu pun pe nimeni în pericol.

Chiar dacă cel care vă sună ,,vă recomandă” să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul,  nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere nu se confiscă !

FOARTE IMPORTANT!

Accidentele de circulaţie nu „se rezolvă” la telefon!

În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:

1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie

2) în cazul unor accidente soldate numai cu pagube materiale, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar.

Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, nu ezitați să ne contactați  în cel mai scurt timp prin numărul de urgenţă 112 și încercați să reţineţi cât mai multe detalii!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.