Brand voice

Poliţiştii vrânceni, alături de elevi, părinți și cadre didactice la deschiderea anului şcolar

Ziarul de Vrancea
10 sep 2018 1721 vizualizări

Acest lucru a fost făcut public prin intermediul Buletinului de presă  nr. 18664 din 10 septembrie 2018 transmis de compartimentul de relații publice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.

  Conducerea  Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a dispus suplimentarea efectivelor de poliție, în ziua de 10 septembrie, pentru un început de an şcolar în siguranţă.                                                             

Astfel, peste 100 de poliţişti au fost alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii noului an de învăţământ și au oferit orare și semne de carte cu recomandări preventive pe linia delicvenței juvenile.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele la care elevii vin și pleacă la/de la unitățile de învățământ.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza diferite activităţi preventive-educative pe parcursul întregului an școlar.

Recomandări pentru părinți:

- Încurajaţi-vă copilul să vă povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrece timpul liber;

- Petreceţi cât mai mult timp împreună şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu;

- Nu îl lăsaţi să petreacă prea multe ore în faţa calculatorului şi nu îi permiteţi să stea seara, afară, până la ore târzii.

Dragi copii:

- Respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni;

- Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru şcoală şi nu întârziaţi pe drum;

- Alegeţi să parcurgeţi acest drum împreună cu alţi colegi, mai ales dacă la ieşirea de la ore este seară;

- Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. Este de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată;

- Nu acceptaţi compania unor persoane necunoscute şi nu primiţi nimic de la acestea, indiferent ce vă spun;

- Evitaţi să aveţi asupra voastră sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atenţia infractorilor;

- Nu vă implicaţi în altercaţii. Sunaţi la 112 dacă sunteţi în pericol sau martorul unei infracţiuni.

- La şcoală alegeţi-vă cu grijă prietenii şi evitaţi compania celor violenţi.

- Păstraţi-vă calmul când discutaţi în contradictoriu şi nu recurgeţi niciodată la violenţă pentru a vă impune părerile;

- Solicitaţi sprijinul profesorilor atunci când sunteţi implicaţi într-o altercaţie sau sunteţi martorul unor violenţe verbale sau fizice;

- În timpul pauzelor, nu părăsiţi incinta şcolii sau curtea unităţii de învăţământ;

-Semnalaţi profesorilor prezenţa unor străini în şcoală sau în curte, mai ales dacă aceştia încearcă să atragă elevii în discuţii sau să le ofere vreun bun.

            Poliţii vrânceni urează tuturor mult succes în noul an şcolar și îi asigură pe elevi, părinți și profesori că sunt la datorie pentru siguranța lor!

Citiți și:Mesajul Poliției Române , la începutul anului școlar 2018 - 2019

Suntem într-un moment emoționant, un moment în care, după o bine-meritată vacanță, copiii se gândesc că vor ajunge într-un loc care le oferă o lume a cunoașterii, a experiențelor, chiar dacă de astăzi vin dimineţile în care se vor trezi mai devreme.

Pentru unii, este o primă experienţă, un început de drum, o ocazie de a întâlni noi colegi sau prieteni. Pentru alţii, e un moment în care sunt reluate lecțiile și vechile activități, în procesul de formare și informare.

Pentru dumneavoastră, cadre didactice, este o continuare a procesului educativ, în care le sunteți alături elevilor, îi ajutați să devină adulți responsabili și implicați și îi îndrumaţi în pregătirea lor pentru viaţă.

Pentru părinţi, începutul anului școlar marchează o perioadă în care susținerea copiilor este prioritară, dar reprezintă, în același timp, și un moment de rememorare a propriei copilării.

Începem un nou an școlar împreună, elevi, cadre didactice, părinţi, poliţiști, în care ne dorim ca, după emoția de astăzi, colaborarea școală – familie – poliție să reînceapă, cu implicare și încredere, astfel încât, eforturile noastre să le asigure copiilor un mediu sigur.

Vouă, elevilor, Poliția Română vă urează să aveți parte de un an plin de reușite, cu rezultate foarte bune și provocări depășite cu succes. Vă garantăm că, printre cei care vă oferă sprijin, siguranță și înțelegere, ne aflăm și noi, polițiștii. Când nu știți ceva, întrebați-ne, când aveți o problemă, apelați cu încredere la noi, când vreți să ajutați pe cineva și nu reușiți singuri, vă vom ajuta și noi!

Stimate cadre didactice, atât obiectivul nostru, cât și al dumneavoastră, este acela de a oferi o educație sănătoasă copiilor, dincolo de informațiile din manuale sau din programa școlară, prin transmiterea valorilor de corectitudine, toleranță și respect.

Pentru dumneavoastră, părinți, mesajul nostru este că vă vom sprijini în efortul de a le fi aproape copiilor, de a le cunoaște dorințele și preocupările. Ei au nevoie de atenție, de protecție și de îndrumare și de aceea, printre cele mai importante lucruri pe care le putem oferi sunt timpul și deschiderea noastră.

Vă asigurăm că vă vom fi alături, în apropierea unității de învăţământ, pe traseele către școală și spre casă. Vom concepe și desfășura programe și activități de informare și prevenire, vom fi la întâlniri cu elevii şi le vom spune cum să acţioneze atunci când sunt puşi în situații dificile pe stradă, la şcoală, când sunt singuri acasă sau folosesc internetul.

Sperăm ca această zi să rămână o frumoasă și puternică amintire. Vă urăm tuturor un an școlar plin de reușite și împliniri și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de colaborare, ca parteneri în procesul de educație.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.