Brand voice

Partenerii PSD și ALDE, izolați în România, repetenți pentru UE și SUA

Ziarul de Vrancea
6 apr 2019 895 vizualizări

PSD și ALDE, parteneri de guvernare, sunt din ce în ce mai izolați atât pe plan intern cât și pe plan extern, în Uniunea Europeană și în rândul partenerilor strategici ai României.

Liderii PSD și ALDE evită, de ceva vreme, expunerea la evenimente publice în țară. Singurele locuri unde liderii celor două partide aflate la guvernare se simt în siguranță sunt studiourile de televiziune prietene unde nu dau piept cu furia românilor ci cu moderatori care le cântă în strună.

Unul dintre episoadele relevante privind izolarea cu care se confruntă ALDE pe plan intern a avut loc acum mai bine de o lună, la Oradea, unde a fost interzisă participarea unor reprezentanți ai unor ONG-uri la conferința de presă a lui Călin Popescu Tăriceanu. În mod clar motivul a fost frica lui Tăriceanu de întrebări din partea societății civile.

La PSD incidentele au fost mult mai numeroase. Orice întrunire publică a pesediștilor a fost semănată cu proteste și huiduieli. Așa că ele s-au rărit și aproape au dispărut. Zilele trecute la Drobeta Turnu Severin, fiul lui Liviu Dragnea a fost huiduit de suporteri la un eveniment sportiv. A plecat de acolo cu coada-ntre picioare și în spatele bodyguarzilor.

Ironic, partidul așa zis ”apropiat de oameni” fuge de ei, se ascunde în săli umbroase de ședințe, în sedii de partid, în mașini cu șofer și geamuri închise la culoare. Dacă ar fi numai asta, poate nu ar fi așa de grav.

PSD și ALDE - credibilitate ZERO pe plan extern

PSD și ALDE au reușit performanța de a stârni indignarea partenerilor noștri, UE și SUA. Săptămâna aceasta, în ziua aniversării integrării României în NATO, PSD-ALDE a primit un avertismentdin partea administrației SUA, prin vocea secretarului de stat Mike Pompeo, care afirma în urma unei întâlniri la București cu Teodor Meleșcanu, că este foarte importantă continuarea luptei anticorupție în România pentru consolidarea instituțiilor democratice din țara noastră.

În contextul zvonurilor privind intenția PSD de a modifica prin ordonanță de urgență codurile penale, Comisia Europeană a luat în discuție situația din România amenințând guvernul de la București cu represalii în cazul în care demersul PSD-ALDE va fi pus în practică. Frans Timmermans însuși, colegul socialist al PSD și prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, a avertizat că instituția pe care o reprezintă este dispusă să ia ”orice măsură este necesară împotriva României dacă se vor adopta legi care să ofere impunitate demnitarilor de rang înalt”. În aceeași zi, Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a cerut excluderea ALDE România din formațiunea politică europeană afirmând: ”Tăriceanu ne-a mințit. Susține tentativele de dezincriminare a corupției”.

Și nu am terminat. În data de 3 aprilie, nu mai puțin de 12 ambasade de la București, printre care și Ambasada SUA, își manifestă printr-uncomunicat comun de presă profunda îngrijorare privind ”integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost zdruncinat de modificări imprevizibile care nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție”.

Toată această cronologiene dezvăluie un peisaj extrem de dezolant pentru PSD-ALDE. Suntem și în plină precampanie pentru alegerile europarlamentare. Practic, PSD-ALDE cer votul cetățenilor pentru Parlamentul European, adică una din instituțiile pe care le atacă în fiecare zi. ”Repetenții” de la București, PSD-ALDE, vor să ne scoată din Europa. PSD și ALDE sunt, de fapt, paria comunității europene și dezavuați de administrația americană.

PNL are sprijinul puternic al PPE

Singura forță politică din România cu greutate în Europa rămâne PNL, membru al celei mai mari formațiuni politice din UE – Partidul Popular European (PPE). PPEva obține cele mai multe locuri în Parlamentul European. Candidatul PPE, Manfred Weber este viitorul președinte al Comisiei Europene. Partidul Național Liberal a organizat, în debutul campaniei pentru alegerile europarlamentare, Summit-ulliderilor locali și regionali ai PPE la București unde s-a confirmat poziția importantă a PNL în cadrul puternicei formațiuni europene. Summit-ul de la București a întărit angajamentele Partidului Național Liberal alături de Partidul Popular European pentru apărarea valorilor europene, democrația și statul de drept. PNL rămâne, în orice caz, varianta serioasă în cursa acestor alegeri europarlamentare.

Violeta Alexandru

Candidat PNL la alegerile pentru Parlamentul European


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.