Brand voice

Lecție de educație financiară pentru un nou record al României, azi la Colegiul Unirea Focșani

Ziarul de Vrancea
30 oct 2018 936 vizualizări

De Ziua Mondială a Economisirii, locuitorii din Focșani și cei din localitățile învecinate sunt invitați să își unească forțele cu mii de români din toate colțurile țării pentru a stabili un nou record al României: cea mai mare lecție de educație financiară din lume. Miercuri, 31 octombrie, la ora 10:30, Colegiul Unirea se alătură celor peste 61 locații din țară care dau startul simultan evenimentului, alături de profesorii de educație financiară din programul Școala de Bani, care îi vor învăța pe cei prezenți cum să își gestioneze veniturile, pentru că independența financiară se învață.

Înscrierile la eveniment se pot face online, prin selectarea celei mai apropiate săli de curs și completarea datelor de contact din formularul de pe pagina www.scoaladebani.ro. Reprezentanții desemnați de Guinness World Records și BCR se vor afla miercuri în cele două locații din Oradea pentru a supraveghea evenimentul, al cărui regulament poate fi găsit în toate locațiile implicate în proiect, dar și online, pe site-ul programului.

Educatia financiară le poate reda românilor încrederea că pot face acele lucruri la care astăzi doar visează. Tocmai de aceea, anul acesta vom sărbători Ziua Mondială a Economisirii alături de mii de oameni din toate colțurile țării, care își unesc forțele pentru a stabili un nou record al României și, totodată, pentru a face un nou pas către independența financiară și către o viață mai bună. Contăm pe participarea lor pentru a face posibilă această misiune ambițioasă și pentru a demonstra că, atunci când noi avem încredere în forțele noastre, putem reda României încrederea în forțele ei, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Recordul actual pentru cea mai mare lecție de educație financiară a fost consemnat de Guinness World Records în 2013, pentru o inițiativă care a avut loc în Statele Unite și a numărat 5,624 participanți. Programul de educație financiară Școala de Bani, dezvoltat de BCR, își propune să stabilească un nou record mondial, printr-un eveniment ce va avea loc simultan în 25 de orașe din întreaga țară.

Tinerii din zilele noastre au probleme tot mai mari în a-și administra veniturile și a înțelege aspecte fundamentale în gestionarea financiară proprie, acest subiect nefiind discutat la nivelul la care ar trebui în școli, neacordându-i-se importanța pe care o are de fapt și neexistând o educație în acest sens, dorim să aducem în atenția publică această problemă și să venim în ajutorul studenților. Prin programul Școala de Bani, alături de BCR, vom lua parte la cea mai mare lecție de educație financiară din lume, sperând cu ajutorul organizațiilor noastre membre din centrele universitare din întreaga țară, să aducem o schimbare și în aceast segment educațional.Petrișor Tucă, Președinte Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.


Fiți alături de noi în misiunea de a intra in Cartea Recordurilor - Guinness World Records și de a crește nota României la educație financiară!

Le mulțumim partenerilor noștri: Colegiul Unirea Focșani și ANOSR.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.