Brand voice

Lansare proiect „Centru de zi, cantină socială și îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice în Comuna Ciorăști, județul Vrancea”

Ziarul de Vrancea
3 oct 2019 2821 vizualizări

Comunicat de presă- 3 Octombrie  2019

Lansare proiect „Centru de zi, cantină socială și îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice în Comuna Ciorăști, județul Vrancea”

Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Ciorăști, în parteneriat cu Asociația Voluntariat pentru Viață, are în implementare proiectul “Centru de zi, cantină socială și îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice în Comuna Ciorăști, Județul Vrancea”, Cod SMIS 111681, finanțat în cadrul Programului Operatțonal Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8: Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate și Sociale, Prioritatea de Investiții: 8.1 Investițiile în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul Specific 8.3: Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale.

Proiectul se implementează în baza contractului 4126/08.04.2019, semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014– 2020, Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar și parteneriatul dintre UAT Comuna Ciorăști și Asociația Voluntariat pentru Viață, condus și reprezentat de UAT Comuna Ciorăști, în calitate de Beneficiar al finanțării.

Bugetul total al proiectului “Centru de zi, cantină socială și îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice în Comuna Ciorăști, Județul Vrancea” este de 3.292.740,00 lei, din care 3.225.023,20 lei finanțare nerambursabilă și 65.816.80 contribuția proprie a UAT Comuna Ciorăști.

Perioada de implementare a proiectului “Centru de zi, cantină socială și îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice în Comuna Ciorăști, Județul Vrancea”, este de 34 luni, în perioada 01.05.2017 – 28.02.2020.

 Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea capacității sistemului de asistență socială pentru a răspunde nevoilor cetățenilor prin îmbunătățirea calității serviciilor sociale, prin extinderea, modernizarea, reabilitarea dar și dotarea clădirii cunoscute sub denumirea de Cămin Cultural din sat Salcia Nouă, Comuna Ciorăști, Vrancea în vederea înființării a trei centre de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice.

Obiectivele specifice vizează:

OS. 1: Creșterea gradului de acces la servicii sociale pentru 308 persoane vârstnice prin înființarea a 3 centre de servicii sociale: centru de zi, cantina socială, unitate de îngrijire la domiciliu

OS. 2: Îmbunătățirea calității vieții pentru 250 de persoane ce vor beneficia de servicii de socializare, asistare în timpul zilei, informare și consiliere socială și psihologică, îngrijire socio/medicală oferite prin intermediul Centrului de Zi.

OS. 3: Creșterea accesului la servicii de pregătire, servire și transport hrană pentru un numar de 70 de persoane de vârsta a III-a care reprezintă un grad ridicat de excluziune socială

OS. 4: Asigurarea unui set de servicii de îngrijire cu scopul asistării în îndeplinirea actelor curente de viață, prevenirii sau limitării degradarii autonomiei  funcționale pentru  un număr  de 20 de persoane aflate în diverse grade de dependență prin intermediul Unității de Îngrijire la Domiciliu.

Propunerea de proiect vizează o clădire existentă din sat Salcia Nouă, comuna Ciorăști, asupra căreia se vor realiza lucrări de consolidare/reabilitare și extindere a acesteia pe laterală cu un nou corp de clădire în vederea înființării în această locație a unui centru de zi pentru persoane vârstnice, unei cantine sociale și unei unități de îngrijire la domiciliu.

Beneficiarii investiției propuse în cadrul prezentei cereri de finanțare sunt 308 persoane ce vor beneficia de serviciile sociale înființate în urma realizarii lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere și dotarea clădirii  căminului cultural.

Un numar de 250 de persoane de vârsta a III-a vor beneficia de următoarele categorii de servicii și activități desfășurate în cadrul Centrului de zi:

-îngrijire socio/medicală prin terapii specializate de recuperare fizică, psihică și mentală

asistare și îngrijire pe timpul zilei

gimnastică și terapii de relaxare

activități de socializare și de petrecere a timpului liber

informare și consiliere socială și psihologică

 consiliere juridică (acolo unde este necesar) etc.

Unitatea de îngrijire la domiciliu va avea un număr de 20 de beneficiari vârstnici, dependenți, care vor beneficia de:

efectuarea activităților de bază

efectuarea activităților instrumentale ale vieții zilnice

administrarea de medicamente

ajutor în adaptarea locuinței acestora la nevoile lor.

Cantina socială va avea un număr de 50 de persoane vârstnice care vor beneficia de serviciile de preparare și servire a mesei în incinta cantinei și 20 de persoane vârstnice dependende ce vor beneficia de serviciile mobile de distribuire a hranei.

Date de contact beneficiar:

Primăria Comunei Ciorăști

Manager proiect: MIHALACHE Mihai Tel/Fax: 0237258001

Email: primariaciorasti@yahoo.com


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.