Brand voice

Jandarmii vrânceni, gazde ale Cursului Superior Internaţional, organizat de către Jandarmeria Română

Ziarul de Vrancea
7 nov 2018 913 vizualizări

Purtătorul de cuvânt la Inspectoratului de Jandami Județean Vrancea explică într-un comunicat transmis redacției Ziarului de Vrancea însoțit de fotografii și imagini VIDEO cum s-a derelat acțiunea

Astăzi, 06 noiembrie, a.c., am avut deosebita onoare de a fi gazdele stagiarilor  Cursului Superior Internaţional, organizat de către Jandarmeria Română sub comanda domnului Locotenet colonel Alin Padină.

La sediul Prefecturii Vrancea, în prezenţa Prefectului Judeţului Vrancea, domnul Ionel Florin Sorin Hornea, a Vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Dănuţ Cristian şi a şefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Vrancea, a avut loc festivitatea de primire a invitaţilor, unde a fost intonat Imnul de Stat al României şi au fost făcute scurte prezentări ale judeţului Vrancea precum şi a principalelor atribuţii ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.

După frumoasa primire din parte oficialităţilor judeţului Vrancea, au urmat scurte vizite în municipiul Focşani precum şi în judeţul Vrancea, unde au fost prezentate monumentele cu o înaltă încărcătură istorică.

La final domnul Chef d`escadron Mathieu Abellard, adjunctul Comandantului Cursului Superior ne-a transmis că este foarte încântat de ceeea ce a găsit în România şi că în urma prezentărilor făcute a înteles că ţinutul Vrancei este foarte implicat în Istoria României, de asemenea anul acesta în Franţa se celebrează incheierea Primului Război Mondial şi este interesat sa viziteze monumentele istorice din Primul Război Mondial.

Anul acesta  Cursul Superior Internaţional numără 11 stagiari proveniţi din 8 tări străine şi România, astfel: Franţa, Palestina, Iordania, Madagascar, Djibouti, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova.

    Cursul Superior Internaţional are ca scop dezvoltarea carierei şi este destinat ofițerilor din structurile de securitate internă şi de apărare din România şi alte state, în vederea participării, în cadrul statelor majore internaţionale, la misiuni de menținere a păcii sub mandat O.N.U.

          Cursul se organizează şi se desfăşoară anual la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri Jandarmi Bucureşti.

          Limba de predare a cursului este franceza sau engleza, în funcţie de nevoile de pregătire şi priorităţile identificate pe plan internaţional. 

Înaugurat încă din anul 2003, CSI a asigurat pregătirea a peste 200 de ofiţeri stagiari, din zeci de ţări ale lumii. El a fost rodul colaborării româno-franceze. Acest demers comun s-a dovedit o excelentă cale de pregătire intensă şi specializare a cadrelor, prin conceperea şi perfecţionarea modelelor de structură operativă şi acţiune. Şcoala de Aplicaţie “Mihai Viteazul” e integrată în Organizaţia Internaţională a Francofoniei. Iar din anul 2015 CSI  a căpătat şi recunoaşterea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Diplomele cu însemnele Şcolii de la Roşu le oferă cursanţilor dreptul de a participa la misiuni internaţionale de menţinere a păcii, sau să ocupe funcţii specifice de stat-major, sub egida acestui organism mondial.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.