Brand voice

Istoria Jocului de Poker: Cum a ajuns să fie atât de popular?

Ziarul de Vrancea
26 ian 2023 714 vizualizări
Scurt istoric
Istoria poker-ului este una pe atât de lungă pe atât de fascinantă, întinzându-se pe câteva secole întregi. Inițial jocul a fost cunoscut drept “poque” și a apărut pentru prima oară în Franța secolului al XVI-lea. Din Franța, pokerul s-a extins încet în Nord, spre Germania, unde era numit “pochen”. Denumirea propriu-zisă de “poker” și-a dobândit-o în America de Nord, în Statele Unite ale Americii.

Pokerul a fost introdus aici de către imigranții francezi și germani din secolul al XIX-lea care căutau un trai mai bun peste oceane. Pokerul în Statele Unite a debutat în jurul fluviului Mississippi, fiind practicat în marea majoritate a timpului de către marinarii și călătorii care doreau un mod distractiv de trecere a timpului cât călătoreau pe lungile râuri și fluvii. Nu a durat mult până ce jocul s-a răspândit pe întreg continentul American, devenind una dintre cele mai populare forme de divertisment a vremii și nu numai. 

Popularitatea în continuă creștere a poker-ului i-a adus acestuia și un loc printre jocurile obișnuite din cazinouri, începând cu secolul al XX-lea. În zilele noastre există o varietate mare de formate de poker, de la Texas Hold’em la Omaha și Seven-Card Stud. 

Perioada de interdicție

Chiar dacă astăzi, pokerul este un cuvânt cunoscut chiar și nepracticanților, acesta nu a fost întotdeauna privit cu ochi buni de către autorități. În anii 1800, guvernul Statelor Unite ale Americii a interzis jocurile de noroc în unele state, printre care făcea parte și pokerul. Acest lucru a făcut ca pokerul să mai fie jucat doar în baruri sau saloane de joc ilegale. 

Totuși, în ciuda acestor probleme legale, pokerul a continuat să fie jucat în continuare și să se răspândească în toată țara.

Pokerul în secolul al XX-lea

Anii 1920 și 1930 au însemnat și perioada de glorie a jocului de poker, devenind popular și în Las Vegas, centru important pentru jocurile de noroc și în ziua de astăzi. În această perioadă, pokerul a început să fie jucat și în cazinourile din Las Vegas, precum și în alte orașe mari ale țării, precum Atlantic City.

În anii 1950, jocul a devenit din ce în ce mai popular și în televiziune, cu emisiuni precum “The World Series of Poker” și “The Johnny Carson Show” care au prezentat jocul la nivel național. Acest lucru a dus la o creștere a interesului și a numărului de jucători.

Între 1970 și 1980, au început să apară și jucătorii profesioniști de poker, care se adăugă la baza deja existentă de jucători amatori. Începând cu această perioadă s-au organizat turnee cu premii tot mai mari și tot mai mulți jucători și-au câștigat un renume în urma turneelor. După 1990, poker-ul a devenit un joc global, cu noi turnee pe vechiul continent și în Asia.

Pokerul în ziua de astăzi

O dată cu apariția internetului, pokerul a trecut și în format online, devenind modul cel mai popular de a-l juca în zilele noastre. Există numeroși operatori de jocuri de noroc care oferă o gamă variată de poker, printre care și Admiral cazinouri online, pentru jucătorii de pretutindeni, permițându-le în același timp să se bucure de jocul lor preferat chiar din confortul propriei canapele. Creșterea popularității poker-ului în mediul online a adus cu sine și apariția numeroaselor turnee online, care au devenit unul dintre cele mai populare moduri de a juca jocul. Turneele online oferă jucătorilor posibilitatea de a concura împotriva unor jucători din întreaga lume, premiile fiind substanțiale.

În pofida evoluției sale, esența poker-ului rămâne aceeași: să câștigi cât mai multe jetoane sau sume de bani, folosind abilitățile tale de bluff și desigur de citire a adversarului. Jocul de poker este unul ce necesită multă strategie și abilitate, iar jucătorii cu experiență și talent pot câștiga majoritatea partidelor.

În concluzie, poker-ul este un joc social, unde jucătorii interacționează unii cu alții, creând o comunitate puternică și dedicată. Există numeroase cluburi de poker și grupuri online unde jucătorii se pot întâlni și împărtăși idei și strategii. 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.