Brand voice

Hartă interactivă online a drumurilor aflate în lucru în județele Moldovei

Ziarul de Vrancea
4 iul 2020 1414 vizualizări

Cetățenii pot supraveghea în acest fel ce fac autoritățile cu banii lor.

A fost lansată online o hartă interactivă a drumurilor județene și naționale din regiunea Moldovei aflate în lucrări de modernizare. Harta poate fi vizualizată la adresa www.adoptadrummoldova.ro .

Proiectul este derulat de Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM), se numește ”Adoptă un drum în Moldova” și urmărește supravegherea acestor tipuri de lucrări, pentru o mai bună informare a cetățenilor plătitori de taxe din regiune.

Concret, voluntari din toate județele Moldovei au filmat sau fotografiat drumurile anunțate de autoritățile județene că sunt în lucru, pentru a verifica stadiul în care se află și dinamica lucrărilor.

Este o metodă simplă prin care cetățenii din comunitățile deservite de acele drumuri pot supraveghea în mod direct dacă taxele lor sunt folosite corect și eficient.

Harta conține informații despre o parte din drumurile aflate în modernizare, urmând a fi completată pe parcurs cu contribuțiile foto/video ale voluntarilor din teren. Are, deocamdată, peste 80 de puncte/sectoare de drum monitorizate, peste 200 de materiale video și sute de fotografii și observații din teren.

Proiectul beneficiază de finanțarea Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, prin Fondul de Inovare Civică. Manager de proiect: Dan Radu. Manager de comunicare: Cristina Zamfirescu.

Pentru drumurile naționale din regiune, până la monitorizarea lor completă de către MDM, asociația a colaborat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care are un serviciu de comunicare online prin materiale foto-video a tuturor activităților Direcției din toată regiunea Moldovei, fiind un exemplu de bune practici în informare publică.

Oricine dorește să sprijine voluntar acest proiect este rugat să sune la 0745345100 sau să trimită email la adresa secretariat@miscareamoldova.ro .

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro)

 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.