Brand voice

Galerie foto | Informații de interes public despre Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focşani

Ziarul de Vrancea
25 ian 2020 8340 vizualizări

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” asigură asistență medicală de specialitate pentru personalul Armatei României și membrilor familiilor acestora din zona de responsabilitate, pentru pensionarii militari și veteranii de război și alte categorii de asigurați din județele Bacău, Buzău și Vrancea, de asemenea asigură serviciul de medicină operațională pentru generarea unei Facilități Medicale de Tratament –ROL 2B și este acreditat ANMCS categoria a III-a.
Dispune de o structură complexă de specialități, dotate cu aparatură medicală performantă, personal medical specializat, asistență medicală spitalicească acordată în regim de spitalizare continuă și de zi, asigură condiții de examinare clinică, paraclinică și de laborator, tratament medical și chirurgical, de recuperare, îngrijire, evacuare medicală și servicii medicale de ambulatoriu integrat.

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” se află în plin proces de modernizare, dezvoltare de noi specialităţi medicale şi dotare cu aparatură și instrumentar medical de ultimă generație.

Începând cu luna iunie 2019, spitalul a intrat într-un amplu proces de reabilitare și consolidare, prin implementarea obiectivului de investiții: „Consolidare și reabilitare pavilion spital, pavilion punct termic, pavilion bloc alimentar, spălătorie și pentru reabilitarea rețelelor de utilități”, activitate estimată a se finaliza la sfârșitul anului 2022.

La nivelul spitalului sunt în desfășurare programe naționale în specialitățile psihiatrie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, protezare și se efectuează vaccinări prin asistență medicală primară.

De asemenea sunt semnate acorduri cadru pentru dotarea spitalului cu RMN (trimestrul III / 2020) și pentru amenajarea și dotarea sălii de politraumă ( sfârșitul anului 2022) .

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” are un program de lucru permanent cu linii continue de gardă în specialitățile chirurgie, medicină internă și primiri - urgențe. La nivelul celorlalte specialități se efectuează linii de gardă la domiciliu.

Personalul medical încadrat în ambulatoriu integrat își desfășoară activitatea în intervalul orar 08.00 - 20:00.

Sursa foto:Plutonier major Galiţă Margarit Adrian

Text informații:Spitalul Militar de Urgență " Dr. Alexandru Popescu" Focșani

Citiți și:Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” din Focşani are în componență următoarele formațiuni medicale:

Compartimentul primiri - urgențe, prin medicii de specialite, execută servicii de asistență medico-chirurgicală de urgență, evaluarea și trierea bolnavilor, ale funcțiilor vitale, consultări interdisciplinare al bolnavilor critici, electrocardiograme, ecografii abdominale, pelviene.

Compartimentul este dotat cu ecograf, E.K.G., defibrilator cardiac, monitor pacient cu accesorii, pulsoximetru portabil, trusă de urgență reanimare, trusă de urgență cu set de intubație, instalație oxigen.

Secţia chirurgie generală are în componență chirurgia generală, compartimentele de ortopedie și traumatologie, urologie, ginecologie, O.R.L și oftalmologie.

Prin personalul specializat se asigură o gamă largă de tratament pentru afecțiunile chirurgicale ale defectelor parieto-abdominale inclusiv protezare cu plasă, chirurgia laparoscopică, histerectomii, rezecții gastrice pentru ulcer gastric și duodenal sau neoplasm gastric, afecțiunile splinei, stomacului, pancreatice, intestinale și ginecologice.

Spitalul beneficiază de un bloc operator modern format din 6 săli de operație dotate cu instrumentar anestezico - chirurgical performant, săli de pansamente și instalație de sterilizare automată a instrumentarului medical.

Secția anestezie și terapie intensivă are capacitatea de 15 paturi în care sunt îngrijiți bolnavii postoperator și cei de terapie intensivă.

Are în dotare aparate de anestezie, monitoare de funcții vitale, monitoare mobile, E.K.G. mobil, aparat de ventilație asistată, aparate portabile de aspirație, paturi de terapie de ultimă generație, unitate de transfuzii dotată conform normelor în vigoare.

Secția medicină internă are în componență medicină internă, compartimentele gastroenterologie, cardiologie, dermatovenerologie, pneumologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, reumatologie.

Asigură consultații specifice specialității medicină internă, investigații bioimagistice, investigarea bolilor digestive, hepato-biliare și pancreatice, ecografie abdominală, pelvină, tiroidiană, electocardiograme, monitorizare EKG, EEG, endoscopie recto-colonică, esofagogastroduodenoscopie.

Are în dotare endoscop, ecograf, EKG, EEG, defibrillator, monitoare de funcții vitale.

Laboratorul de analize medicale are în componență imunologie și microbiologie. În cadrul laboratorului se execută analize de sânge, materii fecale, lichide patologice și secreții.

Este dotat cu analizoare biochimie, analizor hematologie cu 22 parametri BECKMAMM-COULTER, aparat coagulare, aparat pentru VSH, analizor urină, linie de procesare, geluri electroforeze, autoclave, centrifuge, balanță electronice și analitice.

Laboratorul de radiologie și imagistică medicală efectuează radiografii, radioscopii, irigografii, urografii, ecografii 2D, tomografii computerizate în funcție de patologie, tomografii craniene, toracice și abdominale.

Are în dotare aparate Rontgen digitale pentru radioscopie și radiografie Siemens Luminos-Fusion, ecograf performant inclusiv pentru Doppler 500, instalație de tomografie computerizată GE HI-Speed, sistem automat de injectare Medrad, sistem de developare automată Agfa Drystar 5302, digitor Agfa CR 30-x.

Laboratorul de medicină preventivă are în responsabilitate supravegherea, prevenirea şi controlul bolilor transmisibile din unităţile militare dislocate în judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea.

Compartimentul prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, compartimentul neurologie, compartimentul psihiatrie și cabinetul psihologie asigură supravegherea, prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale, consult neurologic, psihiatric și psihologic.

Secția farmacie execută servicii de păstrare a evidenței cantitativ valorice, prepararea elaborărilor, prepararea rețetelor magistrale, primirea și eliberarea condicilor către secțiile și compartimentele spitalului, eliberarea medicamentelor compensate și gratuite către cadrele militare în activitate și în rezervă.

Ambulatoriu integrat asigură servicii medicale de specialitate în cabinetele integrate.

Activitatea serviciilor medicale ambulatoriu la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” din Focşani se desfăşoară într-un ansamblu de 19 containere modulare ( până la finalizarea lucărilor de consolidare, reabilitare şi modernizare).

Are în compunere cabinete de medicină internă, chirurgie generală, O.R.L., oftalmologie, neurologie, cardiologie, psihiatrie, dermatovenerologie, urologie, ortopedie și traumatologie, reumatologie, endocrinologie, asistență medicală primară, medicina muncii, ginecologie, boli infecțioase, pneumologie, nefrologie, gastroenterologie, kinetoterapie, medicină dentară și laborator tehnică dentară.

Centrul militar de sănătate Buzău asigură asistență medicală de specialitate, consultații specifice medicinei interne, examene clinice complete, electrocardiograme, diagnosticare boli arterosclerotice periferice, ecografii, dermatoscopii, diagnosticarea și tratarea ambulatorie a tulburărilor psihice, ecografii generale, radioscopii, radiografii, interpretare spirometru, tratament în afecțiunile stomatologice. Consultațiile chirurgicale, psihiatrice și neurologice se efectuează cu sprijinul personalului specializat / Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani.

Centrul militar de sănătate Buzău are în componență cabinet de cardiologie, O.R.L., chirurgie generală, oftalmologie, neurologie, psihiatrie, dermatovenerologie, obstetrică ginecologie, medicină dentară, medicina muncii, asistență medicală primară, laborator analize medicale, laborator radiologie și imagistică medicală, farmacie.

Este dotat cu aparatură performantă pentru diagnosticare și tratament, analizoare de biochimie, analizor de hematologie, aparat coagulare, analizor urină, aparat de electroforeze, aparat digital OPERA, electrocauter, dermatoscop, biomicroscop, oftalmoscop, trusă de lentile, colonoscop, spirometru, tensiometre, unit-uri dentare.

Sursa foto:Plutonier major Galiţă Margarit Adrian

Text informații:Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.